• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Letní tiramisu
Napište svůj komentář k receptu

Letní tiramisu

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Letní tiramisu
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      balíček cukrářské piškoty cukrářské
    • jahody čerstvé
    • pomerančová šťáva
    • 4
      ks vejce nejlépe domácí
    • 150
      g cukr
    • 250
      g mascarpone italat - velmi čerstvý

Postup přípravy receptu

1
Ušleháme žloutky s cukrem na pěnu, přidáme mascarpone a do vzniklého krému přidáme lehce našlehaný sníh z bílků. Půlku množství jahod rozmixuje a přidáme do pomerančové šťávy. Do skleněné mísy velikosti pekáčku naskládáme piškoty a polejeme tímto mixem, aby piškoty nasály a trochu změkly. Na tuto vrstvu přidáme asi 1-2 cm krému a na krém jahody nakrájené na plátky. Pak znovu vrstvu piškotů namočených v mixu atd. Poslední vrstva je krém a jahody.
2
Ve skleněné míse to vypadá atraktivně. Doporučujeme ničím nic nenahrazovat, i když je to kalorická bomba a Buon appetito.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Ricetta Tiramisù, Recept na Tiramisu

Ricetta Tiramisù, Recept na Tiramisu

Letní salát s nivou

Letní salát s nivou

Letní zeleninový salát a bylinkami

Letní zeleninový salát a bylinkami

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • klm | 9. 2. 2011 20:27

    co to je Mas carpone?? O:-)

  • Anna E | 13. 6. 2005 09:21

    Dejedna se ani tak o cerstvost jako co ta slepice zbasti.V tom je potom ta kvalita a chut toho vejce.Bohuzel ta slepice to prenasi do vejce i kdyz kontroly jsou dost peclive i co se tyce te delce spotreby.Diky

  • Di | 13. 6. 2005 08:32

    Často se na těchto stránkách setkávám s názorem, že domácí vajíčka jsou co se týče salmonely v pořádku. Domnívám se, že to je hluboký omyl. Ve velkoobchodě by měla být pod kontrolou, ale co doma? Já taky dělám tiramisu s vajíčky, a to vždy alespoň den, dva před spotřebou. Při přípravě trochu krému ochutnám. Možná je to naivní také, ale myslím si, že pokud by vajíčka nebyla v pořádku, projevilo by se to na mě brzy.

  • Anna Evans | 13. 6. 2005 05:44

    Nevim jak by to vypadalo s tou smetanou protoze tady cerstvou smetanu kvuli teplotam ani nekoupis a co se tyka tech vajec tak ja mam 5 slepic a holky se snazi:-)

  • Barbara | 12. 6. 2005 20:27

    Něco podobného dělám v létě také, nicméně bez vajec a s jogurtem. Piškoty zakapávám pomerančovým likérem a karamelem, pak na to dám nakrájené jahody. Navrch se dá posypat pistáciemi, vypadá to moc pěkně.

  • Jindriska | 11. 6. 2005 16:06

    Zni to mnamozne,i kdyz nez Tiramisu mi to pripomina klasicke piskoty polevane smetanou a prokladane jahodama.A co ta syrova vejce?Neni to trosku risk ted v lete?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Nepečené Syrové Výjimečný den Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Cukrářské piškoty Jahody Mascarpone Pomerančová šťáva Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Olomoucká tvarohová pomazánka

Olomoucká tvarohová pomazánka

Pampeliškový med

Pampeliškový med

Ořechové pusinky

Ořechové pusinky

Tvarohový mřížkový koláč II.

Tvarohový mřížkový koláč II.

Trojbarevné tvarohové řezy "mňamka"

Trojbarevné tvarohové řezy "mňamka"

Lilková směs s nivou

Lilková směs s nivou

Pečená krůta s pečenými brambory a dušenou zeleninou

Pečená krůta s pečenými brambory a…

Banánovo - čokoládové řezy

Banánovo - čokoládové řezy

Citronový koláč dle časopisu F.O.O.D.

Citronový koláč dle časopisu F.O.O.D.

Doporučujeme

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

203
Brokolicové těstoviny
Brokolicové těstoviny
121
Quinoa - jako příloha nebo zavářka do polévek
Quinoa - jako příloha…
66
Kysaná zelenina
Kysaná zelenina
60
Skořičáky - skořicové minizáviny
Skořičáky - skořicové…
59
„Šiml“: makovo-tvarohová náplň do buchet, koláčů nebo závinů
„Šiml“: makovo-tvarohová…

Zajímavé články

7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže mohou způsobit ořechy i večeře na dovolené
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže…
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým to zvládnete raz dva
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým…
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si ho můžete vyrobit doma?
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si…
AHA.cz Bagárová sklidila posměch! Zpěvačka pobavila starou fotkou

Bagárová sklidila posměch! Zpěvačka pobavila starou fotkou

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Blesk pro ženy Carmen Mayerová vypadá v 81 letech fantasticky! Co se naučit z jejího stylu?

Carmen Mayerová vypadá v 81 letech fantasticky! Co se naučit z jejího stylu?

Ženy.cz Perimenopauza: Když hormony pořádají mejdan

Perimenopauza: Když hormony pořádají mejdan

Blesk.cz Seriálová hvězda Veronika Gajerová (62): Soud kvůli insolvenci!

Seriálová hvězda Veronika Gajerová (62): Soud kvůli insolvenci!

SportRevue.cz 35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

Maminka.cz Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Blesk Horoskopy Denní horoskop na čtvrtek 11. 9. 2025: Koho čeká neobvyklé setkání a komu se otevřou nové možnosti?

Denní horoskop na čtvrtek 11. 9. 2025: Koho čeká neobvyklé setkání a komu se otevřou nové možnosti?

  • Recepty.cz
  • Letní tiramisu
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact