• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Letní těstoviny
Napište svůj komentář k receptu

Letní těstoviny

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
1.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Letní těstoviny
Letní těstoviny
Letní těstoviny
Letní těstoviny
Letní těstoviny
Letní těstoviny
4fotografie
Nahrát fotku
 

S lehkostí a hravě připravíte letní těstoviny podle časopisu F.O.O.D. Plné zeleniny a provoněné bazalkou jsou skvělým rychlým obědem, na kterém si pochutnají i vegetariáni.

Suroviny

4 porce
    • 1
      ks lilek střední
    • 1
      ks cibule
    • 1
      ks cuketa střední
    • 1
      hrst cherry rajčátka
    • 3
      stroužek česnek
    • 300
      g těstoviny (farfalle, fusilli, penne...)
    • olivový olej
    • šťáva z 1/2 citronu
    • sůl a pepř
    • strouhaný parmazán a čerstvá bazalka k podávání

Postup přípravy receptu

1
Dejte vařit vodu na těstoviny. Lilek pokrájejte na menší kostičky, dejte ho do cedníku, osolte a nechte asi 5 minut vypotit. Cibuli nakrájejte na klínky, cukety na půlkolečka, rajčata na poloviny, česnek na plátky. Lilky v cedníku dobře osušte papírovou utěrkou.

RADA: Nejčastější chyby při vaření těstovin: Děláte je taky?

2
Těstoviny vsypte do vroucí vody a uvařte podle návodu na obalu. Ve větší pánvi rozpalte dvě lžíce oleje, zprudka opečte lilky, asi 3 minuty, přidejte cukety a cibuli, restujte další 3 minuty, nakonec přidejte česnek a rajčata. Vše osolte, opepřete a zalijte citronovou šťávou. Těstoviny slijte a vsypte do pánve k zelenině. Dobře promíchejte, aby se těstoviny obalily zeleninou. Podávejte posypané nastrouhaným parmazánem a s čerstvou bazalkou. Každou porci ještě zakápněte olivovým olejem.

RADA: Snadno nastrouhaný sýr

3
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Brokolicové těstoviny

Brokolicové těstoviny

Těstoviny po Italsku

Těstoviny po Italsku

Citronové těstoviny s hráškem a lososem

Citronové těstoviny s hráškem a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: FOOD
Vaření Restování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cherry rajčátka Cibule Cuketa Lilek Olivový olej Šťáva Strouhaný parmazán Sůl Těstoviny
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Arabské kuře

Arabské kuře

Nakládaný balkánský sýr III.

Nakládaný balkánský sýr III.

Jablkové řezy V.

Jablkové řezy V.

Cuketa na orientální způsob

Cuketa na orientální způsob

Pesto ze sušených nakládaných rajčat

Pesto ze sušených nakládaných rajčat

Masová bábovka aneb sekaná trochu jinak

Masová bábovka aneb sekaná trochu…

"Tataráček" z Romadůru

"Tataráček" z Romadůru

Zázvorový macerát - sirup pro dospělé

Zázvorový macerát - sirup pro dospělé

Zeleninová polévka s černou čočkou

Zeleninová polévka s černou čočkou

Doporučujeme

40 minut
Čevapčiči s brambory a žampiony na grilu

Čevapčiči s brambory a žampiony na…

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

29
Meruňkové knedlíky - kynuté
Meruňkové knedlíky -…
28
Buřty na pivě
Buřty na pivě
24
Cuketové placky bez lepku
Cuketové placky bez lepku
22
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
19
Rybízový koláč jako od babičky
Rybízový koláč jako od…

Zajímavé články

Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte se!
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte…
Lžícový švestkový koláč podle Stelly Zázvorkové: Rychlý recept na víkend, který vám zmizí pod rukama
Lžícový švestkový koláč podle Stelly Zázvorkové:…
Dokonalé letní guacamole: Připravte si klasiku nebo variantu s pečenými rajčaty, mangem či slaninou
Dokonalé letní guacamole: Připravte si klasiku…
Salát, který miluje princezna Kate: Je ideální do horkých letních dní
Salát, který miluje princezna Kate: Je ideální do…
AHA.cz Poslední rozloučení s Krampolem (†87): Velké odhalení nad rakví!

Poslední rozloučení s Krampolem (†87): Velké odhalení nad rakví!

Mimibazar Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Dáma.cz Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Blesk pro ženy Jitka Sedláčková inspiruje ženy nejen 60+: Tyhle módní triky radí nejobsazovanější česká herečka

Jitka Sedláčková inspiruje ženy nejen 60+: Tyhle módní triky radí nejobsazovanější česká herečka

Ženy.cz Namísto rovnocennosti válka pohlaví. Kam až zajde moderní feminismus?

Namísto rovnocennosti válka pohlaví. Kam až zajde moderní feminismus?

Blesk.cz Syn Ivy Hüttnerové Rajmont: Po trestu svatba! Netradiční obřad v lomu

Syn Ivy Hüttnerové Rajmont: Po trestu svatba! Netradiční obřad v lomu

SportRevue.cz Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Velký horoskop zdraví na srpen: Komu hrozí vyčerpání a psychické problémy?

Velký horoskop zdraví na srpen: Komu hrozí vyčerpání a psychické problémy?

Další doporučené recepty:

Letní salát s nivou
Letní salát s nivou
Letní salát s ovčím sýrem
Letní salát s ovčím sýrem
Letní salát se semínky
Letní salát se semínky
Letní závitky s arašídovou omáčkou
Letní závitky s arašídovou omáčkou
Letní zeleninový salát a bylinkami
Letní zeleninový salát a bylinkami
Levandule Azurová
Levandule Azurová
  • Recepty.cz
  • Letní těstoviny
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact