• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Lesácký závitek
Napište svůj komentář k receptu

Lesácký závitek

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Lesácký závitek
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 800
      g srnčí kýta (Vykoštěná)
    • 50
      g anglická slanina
    • 150
      g žampiony
    • 2
      ks vejce
    • 2
      ks cibule
    • 1
      lžíce máslo
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • rostlinný olej
    • bobkový list
    • kapary (Nebo okurka)
    • petrželka
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Z kýty nakrájíme přes vlákno plátky, naklepeme, osolíme, opepříme a přitiskneme na ně plátek anglické slaniny. Na másle zesklovatíme jednu nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme plátky žampionů, podusíme, zalijeme vejci, promícháme a necháme srazit. Směs osolíme, vmícháme nasekanou okurku a jemně sekanou petrželku. Touto směsí potřeme plátky masa. Poté je zabalíme a upevníme párátky. Na rozpáleném oleji osmahneme druhou drobně nakrájenou cibuli a závitky ze všech stran opečeme. Promícháme, zalijeme vodou, přidáme bobkový list a pod pokličkou dusíme doměkka. Měkké závitky vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, zasmahneme, přilijeme vodu nebo vývar ze srnčích kostí, dobře rozmícháme a povaříme. Šťávu přecedíme na závitky a chvíli povaříme. Jako přílohu podáváme vařené nebo opékané brambory a míchaný zeleninový salát.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Závitek v chipsech

Závitek v chipsech

Kuřecí závitek s nivou

Kuřecí závitek s nivou

Kuřecí závitek se slaninou a nivou

Kuřecí závitek se slaninou a nivou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • marketa.pida | 2. 2. 2011 12:55

    Výborné... po závitkách se jen zaprášilo... ;-)

  • Ladia
    Ladia | 28. 10. 2010 09:23

    Maso Zvěřina

  • jaja 13 | 1. 11. 2005 16:10

    Vážený pane Jiří Nováku, ať jste, kdo jste, dělá Vám radost hanět recepty jiných. Zkuste se nad sebou zamyslet a neotravovat svými nechutnostmi.

  • Dahiba | 1. 11. 2005 08:57

    Pane Nováku, musím říct, klobouk dolů jestli vaříte stejně jako příšete komentáře ani se nedivím, že vám nechutnalo, možná jste se všichni otrávili, nemusí mi všechno chutnat, ale lze se s ostatními o své zážitky z jídla podělit jiným vyjádřením.

  • Jiří Novak | 1. 11. 2005 08:17

    Je to úplně nechutne cela rodina po tom jen zvracela tak toto neni moc dobry recept!!

  • Věra Musilová | 20. 5. 2005 22:45

    je to výborný recept, když jsem to vařila, tak jsem "z rozmařilosti" asi 10 minut před dokončením přidala jednu malou plechovku konzervovaného hrášku bez nálevu. A nemělo to chybu. VÝBORNÉ!díky.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Zvěřina
Maso Zvěřina Oběd Večeře Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Bobkový list Cibule Hladká mouka Kapary Máslo Pepř mletý Petrželka Rostlinný olej Srnčí kýta Sůl Vejce Žampiony
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bifteky se zeleným pepřem

Bifteky se zeleným pepřem

Tvarohová pomazánka s tuňákem

Tvarohová pomazánka s tuňákem

Mexická polévka z naší hospody

Mexická polévka z naší hospody

Cuketové řezy s tvarohovým krémem a polevou

Cuketové řezy s tvarohovým krémem a…

Rabínův šoulet

Rabínův šoulet

Domácí pizza I.

Domácí pizza I.

Hřibová čalamáda tety Liduš

Hřibová čalamáda tety Liduš

Jednoduché staročeské plátky se žampiony

Jednoduché staročeské plátky se…

Mámin ševcovský mls

Mámin ševcovský mls

Doporučujeme

40 minut
Ratatouille IV.

Ratatouille IV.

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

28
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
23
Broskvový džem (marmeláda)
Broskvový džem …
17
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí
Švestkový koláč s…
16
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
16
Klasické lečo
Klasické lečo

Zajímavé články

7 oblíbených letních tvarohových dezertů: Využijte naplno tajnou ingredienci našich babiček
7 oblíbených letních tvarohových dezertů:…
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez zbytečného cukru a umělých aromat
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez…
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených polévek
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených…
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
AHA.cz Zásadní zvrat u Boučka! Konec v Máme rádi Česko a Inkognito?

Zásadní zvrat u Boučka! Konec v Máme rádi Česko a Inkognito?

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Módní přiznání Petry Černocké: Nakupuji v Sapě! A k čemu se nikdy nesníží?

Módní přiznání Petry Černocké: Nakupuji v Sapě! A k čemu se nikdy nesníží?

Ženy.cz Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Blesk.cz Návorková a Dvořák před StarDance Tour: Začali trénovat na poslední chvíli! Už v září vystupují

Návorková a Dvořák před StarDance Tour: Začali trénovat na poslední chvíli! Už v září vystupují

SportRevue.cz FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

Maminka.cz Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Blesk Horoskopy Největší stíhačky podle horoskopu: Která znamení patří k nejžárlivějším?

Největší stíhačky podle horoskopu: Která znamení patří k nejžárlivějším?

  • Recepty.cz
  • Lesácký závitek
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact