• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Lepenice s trhaným uzeným
Napište svůj komentář k receptu

Lepenice s trhaným uzeným

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 3
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Lepenice s trhaným uzeným
Lepenice s trhaným uzeným
Lepenice s trhaným uzeným
Lepenice s trhaným uzeným
Lepenice s trhaným uzeným
Lepenice s trhaným uzeným
Lepenice s trhaným uzeným
Lepenice s trhaným uzeným
Lepenice s trhaným uzeným
7fotografií
Nahrát fotku
 

Tradiční jihočeská lepenice je skvělou přílohou k uzenému masu, hodí se ale i k jitrnici, prejtu nebo opečené klobásce. Jednoduché spojení uvařených šťouchaných brambor, kysaného zelí, jarní cibulky, zelené petrželky a křupavé osmažené cibule, vás příjemně překvapí úžasnou chutí.

Suroviny

4 porce
    • 800
      g uzené maso vepřová krkovice nebo kýta
    • 600
      g brambory varný typ B
    • 2
      ks cibule větší
    • 1
      svazek jarní cibulka
    • 1
      svazek petrželka hladkolistá
    • 300
      g kysané zelí
    • slunečnicový olej
    • 3
      lžíce máslo
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Maso dejte do hrnce, zalijte ho vodou, přiveďte k varu a na mírném plameni vařte asi 30 minut. Brambory oloupejte, pokrájejte na kousky a dejte vařit do osolené vody.
2
Jednu cibuli pokrájejte nadrobno, druhou na kolečka, jarní cibulku a petrželku na větší kusy. Nadrobno pokrájenou cibuli osmažte na lžíci oleje dozlatova. Brambory slijte, nahrubo rozšťouchejte, přidejte k nim máslo, osmaženou cibulku, zelí, jarní cibulku a většinu petrželky. Vše dochuťte solí, dobře promíchejte a uchovejte v teple.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak správně krájet cibuli

3
Připravená cibulová kolečka promíchejte v misce s moukou a usmažte na pánvi v rozpáleném oleji. Uvařené maso pokrájejte na větší kusy a ty natrhejte po vláknech na kousky velikosti sousta. Na talíře rozdělte lepenici, přidejte maso, usmaženou cibulku a zbytek petrželky.
4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D. (květen/2020)

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Lepenice

Lepenice

Dědovy škubánky na slano

Dědovy škubánky na slano

Lepenice s uzeným

Lepenice s uzeným

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Brambory FOOD
Smažení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Cibule Hladká mouka Jarní cibulka Kysané zelí Máslo Petrželka Slunečnicový olej Sůl Uzené maso

Jak krájet cibuli

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Krůtí rolky se zeleninou

Krůtí rolky se zeleninou

Zapečené filé po cikánsku

Zapečené filé po cikánsku

Cibulová polévka se sýrem

Cibulová polévka se sýrem

Hovězí na houbách II.

Hovězí na houbách II.

Bramborový chléb

Bramborový chléb

Zapečená brokolice s krabími tyčinkami

Zapečená brokolice s krabími tyčinkami

Skvělá italská pizza

Skvělá italská pizza

Bezmasé zapečené těstoviny s olivami

Bezmasé zapečené těstoviny s olivami

Krůtí roláda pečená se švestkami

Krůtí roláda pečená se švestkami

Doporučujeme

40 minut
Quiche s červenou řepou a sýrem

Quiche s červenou řepou a sýrem

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Jak krájet cibuli

Poslední sledované recepty

444
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
200
Makovec se švestkami
Makovec se švestkami
90
Voňavé asijské ossobuco s pečenou dýní
Voňavé asijské ossobuco…
20
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
18
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.

Zajímavé články

7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže mohou způsobit ořechy i večeře na dovolené
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže…
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým to zvládnete raz dva
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým…
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si ho můžete vyrobit doma?
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si…
AHA.cz Bagárová sklidila posměch! Zpěvačka pobavila starou fotkou

Bagárová sklidila posměch! Zpěvačka pobavila starou fotkou

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Blesk pro ženy Carmen Mayerová vypadá v 81 letech fantasticky! Co se naučit z jejího stylu?

Carmen Mayerová vypadá v 81 letech fantasticky! Co se naučit z jejího stylu?

Ženy.cz Perimenopauza: Když hormony pořádají mejdan

Perimenopauza: Když hormony pořádají mejdan

Blesk.cz Nové tetování Adama Mišíka: Teď je pavoučí muž!

Nové tetování Adama Mišíka: Teď je pavoučí muž!

SportRevue.cz FOTO: Holky s šišatým míčem. Podívejte se na polonahé krásky z nejrajcovnější sportovní soutěže na světě

FOTO: Holky s šišatým míčem. Podívejte se na polonahé krásky z nejrajcovnější sportovní soutěže na světě

Maminka.cz Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Blesk Horoskopy Denní horoskop na čtvrtek 11. 9. 2025: Koho čeká neobvyklé setkání a komu se otevřou nové možnosti?

Denní horoskop na čtvrtek 11. 9. 2025: Koho čeká neobvyklé setkání a komu se otevřou nové možnosti?

Další doporučené recepty:

Lemon Pie Vanilla Cheesecake
Lemon Pie Vanilla Cheesecake
Lentejas con salsa criolla (čočka na peruánský způsob)
Lentejas con salsa criolla (čočka na…
Lepenice
Lepenice
Lepenice s uzeným
Lepenice s uzeným
Lepény
Lepény
Lesklá citronová poleva
Lesklá citronová poleva
  • Recepty.cz
  • Lepenice s trhaným uzeným
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact