• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Lepenice s trhaným uzeným
Napište svůj komentář k receptu

Lepenice s trhaným uzeným

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 3
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Lepenice s trhaným uzeným
Lepenice s trhaným uzeným
Lepenice s trhaným uzeným
Lepenice s trhaným uzeným
Lepenice s trhaným uzeným
Lepenice s trhaným uzeným
Lepenice s trhaným uzeným
Lepenice s trhaným uzeným
Lepenice s trhaným uzeným
7fotografií
Nahrát fotku
 

Tradiční jihočeská lepenice je skvělou přílohou k uzenému masu, hodí se ale i k jitrnici, prejtu nebo opečené klobásce. Jednoduché spojení uvařených šťouchaných brambor, kysaného zelí, jarní cibulky, zelené petrželky a křupavé osmažené cibule, vás příjemně překvapí úžasnou chutí.

Suroviny

4 porce
    • 800
      g uzené maso vepřová krkovice nebo kýta
    • 600
      g brambory varný typ B
    • 2
      ks cibule větší
    • 1
      svazek jarní cibulka
    • 1
      svazek petrželka hladkolistá
    • 300
      g kysané zelí
    • slunečnicový olej
    • 3
      lžíce máslo
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Maso dejte do hrnce, zalijte ho vodou, přiveďte k varu a na mírném plameni vařte asi 30 minut. Brambory oloupejte, pokrájejte na kousky a dejte vařit do osolené vody.
2
Jednu cibuli pokrájejte nadrobno, druhou na kolečka, jarní cibulku a petrželku na větší kusy. Nadrobno pokrájenou cibuli osmažte na lžíci oleje dozlatova. Brambory slijte, nahrubo rozšťouchejte, přidejte k nim máslo, osmaženou cibulku, zelí, jarní cibulku a většinu petrželky. Vše dochuťte solí, dobře promíchejte a uchovejte v teple.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak správně krájet cibuli

3
Připravená cibulová kolečka promíchejte v misce s moukou a usmažte na pánvi v rozpáleném oleji. Uvařené maso pokrájejte na větší kusy a ty natrhejte po vláknech na kousky velikosti sousta. Na talíře rozdělte lepenici, přidejte maso, usmaženou cibulku a zbytek petrželky.
4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D. (květen/2020)

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Lepenice

Lepenice

Dědovy škubánky na slano

Dědovy škubánky na slano

Lepenice s uzeným

Lepenice s uzeným

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Brambory FOOD
Smažení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Cibule Hladká mouka Jarní cibulka Kysané zelí Máslo Petrželka Slunečnicový olej Sůl Uzené maso

Jak krájet cibuli

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Arabská rýže

Arabská rýže

Rajská polévka s krupicovými haluškami

Rajská polévka s krupicovými haluškami

Nivoví šneci

Nivoví šneci

Kuře „strejdy z Hlinska“

Kuře „strejdy z Hlinska“

Zdravější marokánky

Zdravější marokánky

Palačinkové rolky (roládky)

Palačinkové rolky (roládky)

Bramborovo-sýrové lívance

Bramborovo-sýrové lívance

Špenátová omeleta

Špenátová omeleta

Houbový kuskus - rychle a chutně

Houbový kuskus - rychle a chutně

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Jak krájet cibuli

Poslední sledované recepty

103
Bramborovo-zeleninový guláš
Bramborovo-zeleninový…
87
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
63
Bramborový guláš s hlívou
Bramborový guláš s hlívou
58
Gnocchi se zelím a mletým masem
Gnocchi se zelím a…
49
Smetanové fleky se zelím
Smetanové fleky se zelím

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
AHA.cz Všechno vzhůru nohama: Pravda o vztahu Adamczykových

Všechno vzhůru nohama: Pravda o vztahu Adamczykových

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy Jak roztáhnout příliš úzké džíny? Vyzkoušejte osvědčené triky

Jak roztáhnout příliš úzké džíny? Vyzkoušejte osvědčené triky

Ženy.cz Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Blesk.cz Konvičková, Bagárová a Bendig: Přiznali toxické vztahy!

Konvičková, Bagárová a Bendig: Přiznali toxické vztahy!

SportRevue.cz FOTO: Holky k pomilování. 44 nejhezčích (ex)partnerek (ex)hokejistů z NHL

FOTO: Holky k pomilování. 44 nejhezčích (ex)partnerek (ex)hokejistů z NHL

Maminka.cz Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen 'moje krev', říká

Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen 'moje krev', říká

Blesk Horoskopy Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Další doporučené recepty:

Lemon Pie Vanilla Cheesecake
Lemon Pie Vanilla Cheesecake
Lentejas con salsa criolla (čočka na peruánský způsob)
Lentejas con salsa criolla (čočka na…
Lepenice
Lepenice
Lepenice s uzeným
Lepenice s uzeným
Lepény
Lepény
Lesklá citronová poleva
Lesklá citronová poleva
  • Recepty.cz
  • Lepenice s trhaným uzeným
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact