• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Lepenice s trhaným uzeným
Napište svůj komentář k receptu

Lepenice s trhaným uzeným

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 3
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Lepenice s trhaným uzeným
Lepenice s trhaným uzeným
Lepenice s trhaným uzeným
Lepenice s trhaným uzeným
Lepenice s trhaným uzeným
Lepenice s trhaným uzeným
Lepenice s trhaným uzeným
Lepenice s trhaným uzeným
Lepenice s trhaným uzeným
7fotografií
Nahrát fotku
 

Tradiční jihočeská lepenice je skvělou přílohou k uzenému masu, hodí se ale i k jitrnici, prejtu nebo opečené klobásce. Jednoduché spojení uvařených šťouchaných brambor, kysaného zelí, jarní cibulky, zelené petrželky a křupavé osmažené cibule, vás příjemně překvapí úžasnou chutí.

Suroviny

4 porce
    • 800
      g uzené maso vepřová krkovice nebo kýta
    • 600
      g brambory varný typ B
    • 2
      ks cibule větší
    • 1
      svazek jarní cibulka
    • 1
      svazek petrželka hladkolistá
    • 300
      g kysané zelí
    • slunečnicový olej
    • 3
      lžíce máslo
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Maso dejte do hrnce, zalijte ho vodou, přiveďte k varu a na mírném plameni vařte asi 30 minut. Brambory oloupejte, pokrájejte na kousky a dejte vařit do osolené vody.
2
Jednu cibuli pokrájejte nadrobno, druhou na kolečka, jarní cibulku a petrželku na větší kusy. Nadrobno pokrájenou cibuli osmažte na lžíci oleje dozlatova. Brambory slijte, nahrubo rozšťouchejte, přidejte k nim máslo, osmaženou cibulku, zelí, jarní cibulku a většinu petrželky. Vše dochuťte solí, dobře promíchejte a uchovejte v teple.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak správně krájet cibuli

3
Připravená cibulová kolečka promíchejte v misce s moukou a usmažte na pánvi v rozpáleném oleji. Uvařené maso pokrájejte na větší kusy a ty natrhejte po vláknech na kousky velikosti sousta. Na talíře rozdělte lepenici, přidejte maso, usmaženou cibulku a zbytek petrželky.
4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D. (květen/2020)

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Lepenice

Lepenice

Dědovy škubánky na slano

Dědovy škubánky na slano

Lepenice s uzeným

Lepenice s uzeným

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Brambory FOOD
Smažení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Cibule Hladká mouka Jarní cibulka Kysané zelí Máslo Petrželka Slunečnicový olej Sůl Uzené maso

Jak krájet cibuli

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Mleté maso s kapustou

Mleté maso s kapustou

Grilovaný hermelín

Grilovaný hermelín

Kulaté švestkové koláče

Kulaté švestkové koláče

Kuřecí roláda s houbovou nádivkou

Kuřecí roláda s houbovou nádivkou

Sněhový koláč s marmeládou

Sněhový koláč s marmeládou

Kokosovo-tvarohový sen

Kokosovo-tvarohový sen

Piškotovo-vanilková bublanina s drobenkou = jahodová

Piškotovo-vanilková bublanina s…

Jablečný perník s tvarohem

Jablečný perník s tvarohem

Brokolicové tagliatelle

Brokolicové tagliatelle

Doporučujeme

Bleskové špagety s rajčaty a burratou

Bleskové špagety s rajčaty a burratou

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

35 minut
Kapie plněné kuřecím masem

Kapie plněné kuřecím masem

30 minut
Ostružiny s mandlovou drobenkou

Ostružiny s mandlovou drobenkou

80 minut
Ratatouille

Ratatouille

40 minut
Krémová polévka s fazolkami a koprem

Krémová polévka s fazolkami a koprem

80 minut
Cuketová bábovka

Cuketová bábovka

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Jak krájet cibuli

Poslední sledované recepty

235
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem
Těstoviny se smetanovou…
33
Čokoládové cupcaky s mascarpone krémem
Čokoládové cupcaky s…
24
Kuřecí kousky s nivou a smetanovou omáčkou
Kuřecí kousky s nivou a…
23
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
20
Vegetariánské karbanátky (rýžovo-zeleninové)
Vegetariánské karbanátky…

Zajímavé články

Arónie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji využít v kuchyni, aby vám chutnala
Arónie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji…
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je uchovat na zimu
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je…
Jak na dokonalé krevety? Od výběru přes loupání až po senzační recepty
Jak na dokonalé krevety? Od výběru přes loupání…
11 rajčatových polévek, které budete milovat. Ta ze školní jídelny jim nesahá ani po paty!
11 rajčatových polévek, které budete milovat. Ta…
Claudia Schiffer jedla v dětství stále dokola jedno jídlo. Do dietního jídelníčku byste ho asi nezařadili
Claudia Schiffer jedla v dětství stále dokola…
AHA.cz Ex-ministr zdravotnictví Vojtěch promluvil o Něrgešové

Ex-ministr zdravotnictví Vojtěch promluvil o Něrgešové

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Blesk pro ženy Hvězdná módní inspirace do přechodného počasí: Bodovala Pavlová, Švandová i Leitgeb

Hvězdná módní inspirace do přechodného počasí: Bodovala Pavlová, Švandová i Leitgeb

Ženy.cz Nesnesitelný hluk v hlavě aneb Můj tragikomický boj s tinnitem

Nesnesitelný hluk v hlavě aneb Můj tragikomický boj s tinnitem

Blesk.cz Osudoví muži Zagorové (†75) Vágner a Margita na výročí: Míjeli se u hrobu! Proč nepřišli společně?

Osudoví muži Zagorové (†75) Vágner a Margita na výročí: Míjeli se u hrobu! Proč nepřišli společně?

SportRevue.cz 35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy Bohyní po padesátce? Odbornice prozrazuje rituály, které změní váš pohled na stárnutí!

Bohyní po padesátce? Odbornice prozrazuje rituály, které změní váš pohled na stárnutí!

Další doporučené recepty:

Lemon Pie Vanilla Cheesecake
Lemon Pie Vanilla Cheesecake
Lentejas con salsa criolla (čočka na peruánský způsob)
Lentejas con salsa criolla (čočka na…
Lepenice
Lepenice
Lepenice s uzeným
Lepenice s uzeným
Lepény
Lepény
Lesklá citronová poleva
Lesklá citronová poleva
  • Recepty.cz
  • Lepenice s trhaným uzeným
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact