• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Lenochovy houbové řízky
Napište svůj komentář k receptu

Lenochovy houbové řízky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 5
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Lenochovy houbové řízky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • houby typu hříbek, podříbek, babka, lepší jsou spíše tužší, menší
    • rohlík starší
    • 2
      ks vejce 1-2
    • mléko
    • mouka
    • strouhanka
    • petrželka

Postup přípravy receptu

1
Houby pokrájíme a vaříme 5 minut v osolené vodě. Dáme scedit. Mezitím pokrájíme tvrdší rohlíky, zajileme trochou mléka s rozkloktanými vajíčky a necháme nasáknout. Mléka musí být jen tolik, abychom mohli směs rozňahňat, rozhodně nesmí plavat v mléce. Do rozňahňané směsi přidáme houby, trochu nasekané petrželky a osolíme. Důkladně promícháme a podle potřeby zahustíme strouhankou, aby směs byla tuhá a šlo z ní tvarovat placičky. Děláme placičky, balíme v trojobalu (nebo jen ve strouhance) a pomalu smažíme v oleji.
2
Podávame s bramborem, tatarkou a zeleninovým salátem. Musím podotknout, že ten lenoch jsem já. Obalování jednotlivých řízků mě nebaví, takže tohle je "zlepšovák".
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Sekané houbové řízky

Sekané houbové řízky

Houbové kuře na tymiánu

Houbové kuře na tymiánu

Houbové batůžky z listového těsta

Houbové batůžky z listového těsta

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • hoomous | 28. 9. 2011 16:42

    fuuuuj smrdiiiiis ;-) ;-) ;-) ;-)

  • Jitka | 1. 10. 2007 20:45

    Ahoj moc děkuju za tenhle super recept právě smažím a už u toho zběsile slintám..

  • Janča | 19. 9. 2007 12:31

    Docela rychlé a levné jídlo. Je to dobré.

  • Dana Věrčáková | 9. 8. 2007 17:13

    No letos je po problému.Mrazit není co, to málo co najdu stačíme sníst najednou.Ale četla a slyšela jsem, že pro delší uchování se houby trochu povařit mají.S malými hříbky to ale taky nedělám.Nejhorší je prý podušení na tuku a následné zmrazení.Co vy na to?

  • Leeloo | 8. 8. 2007 20:25

    Odkdy jsou houby rostliny, proboha???????????????????Stará škola, že?

  • Standa Jirásek | 26. 11. 2006 20:32

    Moc se mi to nepovedlo. Měl jsem to spíše jako karbenátky. Dělal jsem to z růžovek, které jsem mněl namrazené. Příště musím dělat opravdu placičky. Rodině to chutnalo. Jako přílohu jsem udělal rozšlápnuté brambory a krom tatarky jsem přidal houbový salát a naložené houby.

  • Tereza Jarčušková | 21. 9. 2006 07:20

    Niektoré druhy húb rastú dokonca aj v zime pod snehom. Sú jedlé. Ibaže kto by sa za nimi v snehu brodil, však ? Huba je rastlina, blanšírovaním sa iba zničia enzýmy, ktoré rastlinu rozkladajú. Podobne ako hociktorú zeleninu, ktorú mrazíte. Takže je na každom, čo zvolí. Ak chcem huby držať v mrazáku dlho, tak blanšírovať je lepšie. Ak chcem len kratší čas, nemusí to byť. Rozhodne sa neblôanšírované huby nestanú v mraze jedovatými.

  • Lenka | 20. 9. 2006 19:31

    Houby by se nemely mrazit bez povareni, v televizi dokonce varovaly pred houbami sebranymi po mrazicich.Ale musim rict, ze jsme driv sbirali houby i po mrazicich (snih napadl na zacatku zari, takze jsme dokonce potom sbirali i pod zbytky snehu) a prezili jsme to, tak nevim, kde je pravda.

  • Věra | 12. 9. 2006 12:08

    Mrazila jsem houby syrové, ale celý mrazák byl navoněn houbami s ostaním, takže nyní povařím 2 minuty dám do igelit pytlíku a s pytlíkem do vaničky od tvarohu nechám zchladnout a naskládám do mrazáku jako cihly. Je to velká uspora místa a nic nevoní nebo nesmrdí po houbách.

  • Jana Tomčíková | 12. 9. 2006 10:33

    Myslela jsem, že se houby dávají před zmrazením povařit jenom kvůli tomu, že tím ztratí část svého objemu a budou tím pádem zabírat méně místa v mražáku.Já osobně to nedělám a mrazím je nakrájené, čerstvé.

  • Hana Rožníčková | 12. 9. 2006 10:30

    Tak jsem se jen utvrdila v tom co říkají odborníci, dále budu houby mrazit bez povaření.Každá minuta dobrá.Díky za odpovědi, milé dámy.Přeji hezký den:-))

  • Soňa N | 12. 9. 2006 10:24

    Ani já jsem nevěděla,že bych měla houdy před zmražením povařit.Dávám je vždy mrazit syrové a nikdy nebyl žádný problém.

  • Lidka Kábrtová | 12. 9. 2006 10:23

    Houby jsou složeny z mikroorganismů a těm velký mráz často nevadí,mohou se však vyvíjet nežadoucím směrem. Proto se varem ten růst zastaví...aspoň tak mě to učili...ale ráda se nechám poučit :-).

  • Lada Kovářová | 12. 9. 2006 10:07

    Nedávno jsem v televizi sledovala nějakou debatu s mykology, kde mimo jiné bylo řečeno, že se houby před zmrazením nemusí tepelně upravovat. Že právě ty, jen nakrájené a zmrazené si uchovávají ty nejlepší chuťové vlastnosti. Tak jsem byla ráda, že to mám potvrzeno i odborníky :-)

  • Hana Rožníčková | 12. 9. 2006 09:57

    léta mrazím houby bez povaření, můžete mi vysvětlit proč by se měly povařit?

  • Lidka Kábrtová | 12. 9. 2006 09:48

    Jinak tyhle řízky se dají dělat i ze zmražených hub, to považuju za docela slušnou výhodu. Podotýkám, že před zmražením se musí houby povařit (nebo podusit), ale to snad už dnes každý ví.

  • Stáňa V | 11. 9. 2006 23:10

    Výsledek mě překvapil. Studené jsou přímo na 1*.Moc děkuji.

  • Radka K. | 8. 9. 2006 10:30

    Pro paní Janu Ponáhlou - rychlovka na vejce: rozkvedlaná vajíčka trochu zředěná vodou dám do plastové misky s víkem, opatrně proklepu popř. opatrně obrátím dnem vzhůru a pak vyklopím na cedník, který je nad druhou miskou. Mouku a strouhanku dávám taky do sáčku nebo do větších plastových misek s víkem.

  • Jana Povolná | 8. 9. 2006 10:09

    také milujeme klasické obalované houbičky...a můj zrychlováček : na velký hluboký plech poskládám (už při čištění) vhodné kousky kloboučkem dolů pak celé posolím,nechám chvilku stát (houby se z té soli orosí :-)) a pak celý plech posypu přiměřeně hladkou moukou opatrně promísím, aby se hezky obalili v hladké mouce a po plných hrstech házím do rozšlehaného vejce s mlékem (dělám si to řidší).Pak to děrovanou naběračkou přesunu do hlubšího kastrolu se strouhankou a zase opatrně promísím...je to docela rychlé a pak smažím ve friťáku

  • Tereza Jarčušková | 8. 9. 2006 07:13

    Tak Lidko, je to vyskúšané. Bolo to výborné, ale asi som bola ešte lenivšia ako vy, žiadne zemiaky sa mi nechcelo babrať. Zbaštili sme to s fúrou zeleninového šalátu. Manžel podotkol, že k tomu skutočne ten šalát stačí, čím ma nesmierne potešil. A požadoval opakovanie. Sú výborné, chutné. Za 1* :)))

  • jana ponáhlá | 7. 9. 2006 12:28

    Recept chválím už proto, že dělám něco obdobného. Ale obalované houby klasicky a smažené , to je něco. Moje vychytávka: do igelitového sáčku dám mouku, do druhého igeliťáku dám strouhanku, jen vajíčko je v misce. Nakrájené, osolené kusy hub dám do sáčku s moukou, jemně proklepu aby se houby obalily, potom do vajíčka (tam zatím rychlovku nemám) a další obalování je v sáčku se strouhankou. Mně tento způsob obalování hub přijde rychlý.

  • Zdena z JM | 6. 9. 2006 13:36

    Obalování hub mě také nebaví.Já to řeším tak,že si z mouky,vajec a strouhanky udělám těstíčko a místo obalování namáčím v těstíčku.Je to mnohem rychlejší.

  • Alena Tarabová | 6. 9. 2006 13:14

    Dobře, narvu je tam pod tlakem, ale teď zrovna přestaly u nás růst, ale ještě není všem dnům konec!!!Já jim ještě ukážu.

  • Tereza Jarčušková | 6. 9. 2006 12:56

    Lidko, dnes kúpim rožky, zajtra vyskúšam , pozajtra dám vedieť. Vyzerá to výborne. V nedeľu som pražila klobúky, teraz bude zmena. Ako som písala v diskusii, húb v lese je na kosenie.

  • Lidka Kábrtová | 6. 9. 2006 12:08

    Aleno, proto tahle vychytávka, obalování hub mě deptá. Chuťově je to k řízkům blízko, úspora práce je 90 %. Záleží jen na tom, jaký zvolíte poměr hub a rohlíků, doporučuji tam narvat těch hub co nejvíc. Jinak já tam občas přidám i strouhaný hermelín či nivu.

  • Alena Tarabová | 6. 9. 2006 11:38

    Ani mě ne, loni jsem jich obalovala a smažila 56ks, letos si je radši nedám.

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Z hub Oběd Večeře Smažení Levně Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Houby Mléko Mouka Petrželka Rohlík Strouhanka Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hrachová polévka - dietní

Hrachová polévka - dietní

Treska paní Gunilly

Treska paní Gunilly

Šlehačková roláda IV.

Šlehačková roláda IV.

Cibulové hovězí

Cibulové hovězí

Sojová směs na topinky, těstoviny...

Sojová směs na topinky, těstoviny...

Buchty (bulky) nejen se zelím -

Buchty (bulky) nejen se zelím -

Míša řezy - jen dvě vejce: po našem

Míša řezy - jen dvě vejce: po našem

Sýrová omáčka s čerstvou bazalkou

Sýrová omáčka s čerstvou bazalkou

Bábovkový dort

Bábovkový dort

Doporučujeme

30 minut
Gyros rýže s kuřecím masem a zeleninou

Gyros rýže s kuřecím masem a zeleninou

60 minut
Mandlové vanilkové rohlíčky

Mandlové vanilkové rohlíčky

50 minut
Vánoční marokánky

Vánoční marokánky

120 minut
Masarykovo cukroví

Masarykovo cukroví

70 minut
Pudinkové cukroví

Pudinkové cukroví

30 minut
Nejlepší vaječný likér

Nejlepší vaječný likér

50 minut
Podvodnice

Podvodnice

20 minut
Pralinky s burisony

Pralinky s burisony

30 minut
Florentýnky

Florentýnky

Poslední sledované recepty

34
Pečivo - Dalamánky se semínky
Pečivo - Dalamánky se…
23
Gyros rýže s kuřecím masem a zeleninou
Gyros rýže s kuřecím…
15
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
13
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
13
Mandlové vanilkové rohlíčky
Mandlové vanilkové…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Horké polévky k večeři, které zasytí a zahřejí
Od pondělí do pátku: Horké polévky k večeři,…
Recept na lososa smaženého, v troubě nebo v papilotě. Takhle vám bude chutnat i na Vánoce
Recept na lososa smaženého, v troubě nebo v…
Toskánské vánoční sušenky bez mouky, které chutnají jako marcipán: Upečte si ricciarelli!
Toskánské vánoční sušenky bez mouky, které…
Nejkrásnější vánoční dorty: Inspirujte se v naší galerii
Nejkrásnější vánoční dorty: Inspirujte se v naší…
Vaječný koňak ze salka: 3 recepty, které oceníte nejen na Vánoce
Vaječný koňak ze salka: 3 recepty, které oceníte…
AHA.cz Brzobohatý zůstal stát jako opařený: Rozsudek soudu mluví jasně

Brzobohatý zůstal stát jako opařený: Rozsudek soudu mluví jasně

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Vánoční a zimní manikúra: 50+ nádherných nápadů, které musíte vidět

Vánoční a zimní manikúra: 50+ nádherných nápadů, které musíte vidět

Blesk pro ženy Vánoční milostná předpověď: Koho čeká erotická bouře, kdo se zamiluje a kdo dostane kopačky?

Vánoční milostná předpověď: Koho čeká erotická bouře, kdo se zamiluje a kdo dostane kopačky?

Ženy.cz Vymezování hranic. Nutná obrana, nebo  moderní výmluva pro sobectví?

Vymezování hranic. Nutná obrana, nebo moderní výmluva pro sobectví?

Blesk.cz Po smrti Patrika Hezuckého (†55): Co teď bude s Ranní show? Otazníky nad Marešem

Po smrti Patrika Hezuckého (†55): Co teď bude s Ranní show? Otazníky nad Marešem

SportRevue.cz Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Maminka.cz Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Blesk Horoskopy Vánoční milostná předpověď: Koho čeká erotická bouře, kdo se zamiluje a kdo dostane kopačky?

Vánoční milostná předpověď: Koho čeká erotická bouře, kdo se zamiluje a kdo dostane kopačky?

  • Recepty.cz
  • Lenochovy houbové řízky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact