• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Lenochovy houbové řízky
Napište svůj komentář k receptu

Lenochovy houbové řízky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 5
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Lenochovy houbové řízky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • houby typu hříbek, podříbek, babka, lepší jsou spíše tužší, menší
    • rohlík starší
    • 2
      ks vejce 1-2
    • mléko
    • mouka
    • strouhanka
    • petrželka

Postup přípravy receptu

1
Houby pokrájíme a vaříme 5 minut v osolené vodě. Dáme scedit. Mezitím pokrájíme tvrdší rohlíky, zajileme trochou mléka s rozkloktanými vajíčky a necháme nasáknout. Mléka musí být jen tolik, abychom mohli směs rozňahňat, rozhodně nesmí plavat v mléce. Do rozňahňané směsi přidáme houby, trochu nasekané petrželky a osolíme. Důkladně promícháme a podle potřeby zahustíme strouhankou, aby směs byla tuhá a šlo z ní tvarovat placičky. Děláme placičky, balíme v trojobalu (nebo jen ve strouhance) a pomalu smažíme v oleji.
2
Podávame s bramborem, tatarkou a zeleninovým salátem. Musím podotknout, že ten lenoch jsem já. Obalování jednotlivých řízků mě nebaví, takže tohle je "zlepšovák".
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Sekané houbové řízky

Sekané houbové řízky

Houbové kuře na tymiánu

Houbové kuře na tymiánu

Houbové batůžky z listového těsta

Houbové batůžky z listového těsta

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • hoomous | 28. 9. 2011 16:42

    fuuuuj smrdiiiiis ;-) ;-) ;-) ;-)

  • Jitka | 1. 10. 2007 20:45

    Ahoj moc děkuju za tenhle super recept právě smažím a už u toho zběsile slintám..

  • Janča | 19. 9. 2007 12:31

    Docela rychlé a levné jídlo. Je to dobré.

  • Dana Věrčáková | 9. 8. 2007 17:13

    No letos je po problému.Mrazit není co, to málo co najdu stačíme sníst najednou.Ale četla a slyšela jsem, že pro delší uchování se houby trochu povařit mají.S malými hříbky to ale taky nedělám.Nejhorší je prý podušení na tuku a následné zmrazení.Co vy na to?

  • Leeloo | 8. 8. 2007 20:25

    Odkdy jsou houby rostliny, proboha???????????????????Stará škola, že?

  • Standa Jirásek | 26. 11. 2006 20:32

    Moc se mi to nepovedlo. Měl jsem to spíše jako karbenátky. Dělal jsem to z růžovek, které jsem mněl namrazené. Příště musím dělat opravdu placičky. Rodině to chutnalo. Jako přílohu jsem udělal rozšlápnuté brambory a krom tatarky jsem přidal houbový salát a naložené houby.

  • Tereza Jarčušková | 21. 9. 2006 07:20

    Niektoré druhy húb rastú dokonca aj v zime pod snehom. Sú jedlé. Ibaže kto by sa za nimi v snehu brodil, však ? Huba je rastlina, blanšírovaním sa iba zničia enzýmy, ktoré rastlinu rozkladajú. Podobne ako hociktorú zeleninu, ktorú mrazíte. Takže je na každom, čo zvolí. Ak chcem huby držať v mrazáku dlho, tak blanšírovať je lepšie. Ak chcem len kratší čas, nemusí to byť. Rozhodne sa neblôanšírované huby nestanú v mraze jedovatými.

  • Lenka | 20. 9. 2006 19:31

    Houby by se nemely mrazit bez povareni, v televizi dokonce varovaly pred houbami sebranymi po mrazicich.Ale musim rict, ze jsme driv sbirali houby i po mrazicich (snih napadl na zacatku zari, takze jsme dokonce potom sbirali i pod zbytky snehu) a prezili jsme to, tak nevim, kde je pravda.

  • Věra | 12. 9. 2006 12:08

    Mrazila jsem houby syrové, ale celý mrazák byl navoněn houbami s ostaním, takže nyní povařím 2 minuty dám do igelit pytlíku a s pytlíkem do vaničky od tvarohu nechám zchladnout a naskládám do mrazáku jako cihly. Je to velká uspora místa a nic nevoní nebo nesmrdí po houbách.

  • Jana Tomčíková | 12. 9. 2006 10:33

    Myslela jsem, že se houby dávají před zmrazením povařit jenom kvůli tomu, že tím ztratí část svého objemu a budou tím pádem zabírat méně místa v mražáku.Já osobně to nedělám a mrazím je nakrájené, čerstvé.

  • Hana Rožníčková | 12. 9. 2006 10:30

    Tak jsem se jen utvrdila v tom co říkají odborníci, dále budu houby mrazit bez povaření.Každá minuta dobrá.Díky za odpovědi, milé dámy.Přeji hezký den:-))

  • Soňa N | 12. 9. 2006 10:24

    Ani já jsem nevěděla,že bych měla houdy před zmražením povařit.Dávám je vždy mrazit syrové a nikdy nebyl žádný problém.

  • Lidka Kábrtová | 12. 9. 2006 10:23

    Houby jsou složeny z mikroorganismů a těm velký mráz často nevadí,mohou se však vyvíjet nežadoucím směrem. Proto se varem ten růst zastaví...aspoň tak mě to učili...ale ráda se nechám poučit :-).

  • Lada Kovářová | 12. 9. 2006 10:07

    Nedávno jsem v televizi sledovala nějakou debatu s mykology, kde mimo jiné bylo řečeno, že se houby před zmrazením nemusí tepelně upravovat. Že právě ty, jen nakrájené a zmrazené si uchovávají ty nejlepší chuťové vlastnosti. Tak jsem byla ráda, že to mám potvrzeno i odborníky :-)

  • Hana Rožníčková | 12. 9. 2006 09:57

    léta mrazím houby bez povaření, můžete mi vysvětlit proč by se měly povařit?

  • Lidka Kábrtová | 12. 9. 2006 09:48

    Jinak tyhle řízky se dají dělat i ze zmražených hub, to považuju za docela slušnou výhodu. Podotýkám, že před zmražením se musí houby povařit (nebo podusit), ale to snad už dnes každý ví.

  • Stáňa V | 11. 9. 2006 23:10

    Výsledek mě překvapil. Studené jsou přímo na 1*.Moc děkuji.

  • Radka K. | 8. 9. 2006 10:30

    Pro paní Janu Ponáhlou - rychlovka na vejce: rozkvedlaná vajíčka trochu zředěná vodou dám do plastové misky s víkem, opatrně proklepu popř. opatrně obrátím dnem vzhůru a pak vyklopím na cedník, který je nad druhou miskou. Mouku a strouhanku dávám taky do sáčku nebo do větších plastových misek s víkem.

  • Jana Povolná | 8. 9. 2006 10:09

    také milujeme klasické obalované houbičky...a můj zrychlováček : na velký hluboký plech poskládám (už při čištění) vhodné kousky kloboučkem dolů pak celé posolím,nechám chvilku stát (houby se z té soli orosí :-)) a pak celý plech posypu přiměřeně hladkou moukou opatrně promísím, aby se hezky obalili v hladké mouce a po plných hrstech házím do rozšlehaného vejce s mlékem (dělám si to řidší).Pak to děrovanou naběračkou přesunu do hlubšího kastrolu se strouhankou a zase opatrně promísím...je to docela rychlé a pak smažím ve friťáku

  • Tereza Jarčušková | 8. 9. 2006 07:13

    Tak Lidko, je to vyskúšané. Bolo to výborné, ale asi som bola ešte lenivšia ako vy, žiadne zemiaky sa mi nechcelo babrať. Zbaštili sme to s fúrou zeleninového šalátu. Manžel podotkol, že k tomu skutočne ten šalát stačí, čím ma nesmierne potešil. A požadoval opakovanie. Sú výborné, chutné. Za 1* :)))

  • jana ponáhlá | 7. 9. 2006 12:28

    Recept chválím už proto, že dělám něco obdobného. Ale obalované houby klasicky a smažené , to je něco. Moje vychytávka: do igelitového sáčku dám mouku, do druhého igeliťáku dám strouhanku, jen vajíčko je v misce. Nakrájené, osolené kusy hub dám do sáčku s moukou, jemně proklepu aby se houby obalily, potom do vajíčka (tam zatím rychlovku nemám) a další obalování je v sáčku se strouhankou. Mně tento způsob obalování hub přijde rychlý.

  • Zdena z JM | 6. 9. 2006 13:36

    Obalování hub mě také nebaví.Já to řeším tak,že si z mouky,vajec a strouhanky udělám těstíčko a místo obalování namáčím v těstíčku.Je to mnohem rychlejší.

  • Alena Tarabová | 6. 9. 2006 13:14

    Dobře, narvu je tam pod tlakem, ale teď zrovna přestaly u nás růst, ale ještě není všem dnům konec!!!Já jim ještě ukážu.

  • Tereza Jarčušková | 6. 9. 2006 12:56

    Lidko, dnes kúpim rožky, zajtra vyskúšam , pozajtra dám vedieť. Vyzerá to výborne. V nedeľu som pražila klobúky, teraz bude zmena. Ako som písala v diskusii, húb v lese je na kosenie.

  • Lidka Kábrtová | 6. 9. 2006 12:08

    Aleno, proto tahle vychytávka, obalování hub mě deptá. Chuťově je to k řízkům blízko, úspora práce je 90 %. Záleží jen na tom, jaký zvolíte poměr hub a rohlíků, doporučuji tam narvat těch hub co nejvíc. Jinak já tam občas přidám i strouhaný hermelín či nivu.

  • Alena Tarabová | 6. 9. 2006 11:38

    Ani mě ne, loni jsem jich obalovala a smažila 56ks, letos si je radši nedám.

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Z hub Oběd Večeře Smažení Levně Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Houby Mléko Mouka Petrželka Rohlík Strouhanka Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jablečný koláč

Jablečný koláč

Telecí perkelt

Telecí perkelt

Rybízový linecký koláč

Rybízový linecký koláč

Guláš bez masa

Guláš bez masa

Vepřové nudličky zase jinak

Vepřové nudličky zase jinak

Vepřová plec s krémovou omáčkou, kapustou a brambory

Vepřová plec s krémovou omáčkou,…

Těstoviny se špenátem a masem

Těstoviny se špenátem a masem

Guláš s hlívou ústřičnou

Guláš s hlívou ústřičnou

Malinový nepečený dort

Malinový nepečený dort

Doporučujeme

35 minut
Masové kuličky s pečenou dýní a petrželovým pyré

Masové kuličky s pečenou dýní a…

50 minut
Dršťková z bedel

Dršťková z bedel

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

55 minut
Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

45 minut
Nakládané houbičky

Nakládané houbičky

30 minut
Mexická tortilla se zelným salátem

Mexická tortilla se zelným salátem

65 minut
Jablkový koláč s drobenkou

Jablkový koláč s drobenkou

45 minut
Bramboračka s bylinkovými noky

Bramboračka s bylinkovými noky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

54
Bramborovo-celerový salát
Bramborovo-celerový salát
35
Špagety aglio olio
Špagety aglio olio
31
Virgin Mojito (nealko)
Virgin Mojito (nealko)
24
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…
14
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…

Zajímavé články

Nepřekonatelný dýňový krém: Uvařte si skvělou polévku podle známé foodblogerky
Nepřekonatelný dýňový krém: Uvařte si skvělou…
Vesnické polévky 7x jinak: Poctivé české recepty, které se dědí po generace
Vesnické polévky 7x jinak: Poctivé české recepty,…
Víte, co je „rozcuchaná nevěsta"? Ochutnejte sladký recept ze starých krajových kuchařek
Víte, co je „rozcuchaná nevěsta"? Ochutnejte…
Znáte jablečné máslo? Zkuste další skvělý způsob, jak zužitkovat úrodu jablek
Znáte jablečné máslo? Zkuste další skvělý způsob,…
Jak správně usušit houby, aby nezplesnivěly
Jak správně usušit houby, aby nezplesnivěly
AHA.cz Mladý Polívka v seriálu Bratři a sestry: Neskutečná podoba s otcem

Mladý Polívka v seriálu Bratři a sestry: Neskutečná podoba s otcem

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Blesk pro ženy Pamela Anderson překvapila novým účesem! Vynesla hit letošního podzimu

Pamela Anderson překvapila novým účesem! Vynesla hit letošního podzimu

Ženy.cz Po ránu mluvit prostě nebudu!

Po ránu mluvit prostě nebudu!

Blesk.cz Standa Hložek oživil dávno zapomenutou píseň ze Slunce, seno… Po 36 letech

Standa Hložek oživil dávno zapomenutou píseň ze Slunce, seno… Po 36 letech

SportRevue.cz FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

Maminka.cz 6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

Blesk Horoskopy Velký erotický horoskop s fešáky z Men4Queen: Které znamení je jako žhavý magnet?

Velký erotický horoskop s fešáky z Men4Queen: Které znamení je jako žhavý magnet?

  • Recepty.cz
  • Lenochovy houbové řízky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact