• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Lemon Cheesecake
Napište svůj komentář k receptu

Lemon Cheesecake

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 35
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Lemon Cheesecake
Lemon Cheesecake
Lemon Cheesecake
Lemon Cheesecake
Lemon Cheesecake
Lemon Cheesecake
Lemon Cheesecake
Lemon Cheesecake
6fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

10 porce
    • 125
      g máslo
    • 2
      ks vejce
    • 2
      ks žloutek
    • citron Ze 2 citronů a 2 limetek
    • 250
      g sušenky (ideálně máslové)
    • 1
      ks mascarpone Nebo Ricotta
    • 2
      plechovka kondenzované mléko (Salko, může být i light verze)

Postup přípravy receptu

1
Troubu předehřejeme na 160 °C. Sušenky rozdrtíme tak, aby vznikly co nejmenší kousíčky (ne však prach) a smícháme s rozpuštěným máslem. Hmota by měla být jemně mokrá tak, aby při tlačení sušenek na dno nádoby držela vcelku. Uvedené množství je na středně velkou okrouhlou formu na pečení, čím je cheesecake vyšší, tím je lepší. Sušenkový základ, který vyložíme celé dno nádoby ve výšce max. 1-1,5 cm (základ musí být vždy nízký a náplň vysoká) vložíme na 20 minut do chladničky, aby se sušenky usadily a spojily.
2
Mezitím připravíme náplň smícháním Mascarpone, kondenzovaného mléka, vajec, šťávy a kůry z citronů a limetek. Pokud jsou ve směsi hrudky, jednoduše je vyšleháme elektrickým šlehačem na nejnižším stupni. Hotovou hmotu nalejeme na sušenkový základ a dáme péct do vyhřáté trouby asi na 40 minut. Cheesecake je potřeba kontrolovat, pokud je hmota už hustá, může (nebo spíš bude) se stále lepit a hlavně na povrchu se už vytvořila hnědá místa, koláč je hotový. Je potřeba ho nechat vychladnout a nejlépe přes noc nechat v ledničce odležet, aby byl studený.
3
**Poznámka:** důležité jsou sušenky. Nesmí být jemné a křehké, které se při spojení s máslem rozpustí. Pravé anglické digestive buiscuits jsem na Slovensku nesehnala, nejlepší obměna jsou asi cereální sušenky Hobbits. Jednoduše musí být takové zrnité, aby z nich nevznikl prach, ale malé drobné kousíčky. Co se týká celkové příchutě, sice jsem to nikdy nezkoušela, ale mohla by se použít i pomerančová šťáva a kůra místo citronové a limetkové.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Lemon Pie Vanilla Cheesecake

Lemon Pie Vanilla Cheesecake

Lemon Pie / Citronový koláč

Lemon Pie / Citronový koláč

Lemon curd

Lemon curd

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • mates | 13. 2. 2016 11:47

    já jsem zkoušela pomerančový cheesecake a byl výýýýborný <:-) :-) ;-), s čerstvě vymačkanou štávou a aj s dužinou, která se vymačkala se štávou. a nahoře po vychladnutí ozdobila glazovanými pomeranči a ozdobami z čokoládové polevy

  • schnell | 19. 11. 2014 23:05

    Tak nevím, ale dala jsem dva sýry, jedno salko a bylo to uplne ridke, susenkovy korpus se Tim nasakl a nabyl do vysky Te naplne. Ted jsem ho vyndala z trouby, možná chutove bude dobrý ale nevypadá dobře. :( rady ocením. Díky :(

  • akcuL15 | 24. 11. 2013 15:03

    moc dobrý, jednoduchý, ale taky jsem dala jen jedno kondenzované mléko a bohatě to stačí. JInak super všem moc chutnal ;-)

  • Ester | 12. 7. 2013 13:50

    Tento zákusek jsem dělala poprvé. Krásně se mi povedl, až na to, že jsem nevěděla, kolik mám do sušenek dát másla. Teď se mi ten základ drolí. Chuťově je na nás příliš přeslazený, takže příště dám dva sýry a jen jedno kond. mléko, jak tady už někdo psal a uvidíme ;-)

  • Dominique | 10. 6. 2013 09:53

    Dobrý den, jaké množství másla se přidává?

  • Eliska | 28. 2. 2013 16:16

    Doopravdy se tam mají dávat 2citrony a 2limetky?

  • Zuzana Bejlková | 5. 9. 2010 14:42

    Vyborny recept, jen salko davam pouze 1 a 2 baleni syra ( Mascarpone nebo Ricotta), puvodni recept byl na me moc sladky. Dekuji.

  • Jana | 31. 8. 2007 15:33

    Udelala jsem ho dle receptu, byl vyborny. ALE hneda mista se zacala tvorit az po 1h a 40min peceni! Mozna jsem mela moc velke citrony a tedy i hodne stavy, proto to dele trvalo nez to zhoustlo...

  • Jana z Kanady | 16. 3. 2007 00:38

    Je take dobre a vlastne se pouziva u vsech "cheesecake",ze se susenkovy zaklad da do trouby zapect,na 180 stupnu,10 minut.

  • milka | 15. 3. 2007 16:38

    Cim vacsie balenie Mascarpone, tym lepsie, tak ale 250 g je tak akurat. A susienky povedzme jeden balik (200 g), ale taktiez to zalezi od toho, ako vysoku susienkovu zakladnu chcete mat.

  • Di | 15. 3. 2007 14:57

    Mohu vědět, kolik je toho sýra a sušenek?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Sladká jídla Cheesecake
Sladké Dopolední svačina Svačina Pečení Vaření Chlazení Mixování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citron Kondenzované mléko Mascarpone Máslo Sušenky Vejce Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Maminčina jablečná buchta

Maminčina jablečná buchta

Pomazánka z krabích tyčinek III.

Pomazánka z krabích tyčinek III.

Česnekovo-žampionové masíčko: minutka

Česnekovo-žampionové masíčko: minutka

Dušené maso s dýní

Dušené maso s dýní

Těsto na italskou pizzu

Těsto na italskou pizzu

Kus Kus (Cous Cous)

Kus Kus (Cous Cous)

Carrot cake (Mrkvový dort) s pomerančem

Carrot cake (Mrkvový dort) s…

Bábovka z kefíru hrníčková

Bábovka z kefíru hrníčková

Mletá směs s fazolemi

Mletá směs s fazolemi

Doporučujeme

60 minut
Pečená kuřecí křídla

Pečená kuřecí křídla

40 minut
Marry Me Chicken

Marry Me Chicken

60 minut
Vánoční perníčky

Vánoční perníčky

75 minut
Klasická gulášová polévka

Klasická gulášová polévka

50 minut
Nejjednodušší jablečný koláč

Nejjednodušší jablečný koláč

30 minut
Nejlepší vaječný likér

Nejlepší vaječný likér

60 minut
Pomazánka z pečeného česneku

Pomazánka z pečeného česneku

45 minut
Sušenky s arašídovým krémem

Sušenky s arašídovým krémem

50 minut
Čokoládovo-karamelový koláč

Čokoládovo-karamelový koláč

Poslední sledované recepty

50
Kančí guláš s bramborami
Kančí guláš s bramborami
29
Restované žampiony s bramborami a kadeřávkem
Restované žampiony s…
22
Rybí směs se zeleninou a nudlemi
Rybí směs se zeleninou a…
22
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
16
Císařský trhanec
Císařský trhanec

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Báječné večeře, které budete mít hotové do 30 minut
Od pondělí do pátku: Báječné večeře, které budete…
Masarykovo cukroví: Upečte si jednoduchá ořechová kolečka, která miloval náš první prezident
Masarykovo cukroví: Upečte si jednoduchá ořechová…
Perníkové chaloupky jako z Hollywoodu: Poznáte, z kterých filmů jsou?
Perníkové chaloupky jako z Hollywoodu: Poznáte, z…
Honí vás mlsná? Udělejte si domácí vaječný likér. S rumem, vodkou, bez vajec nebo perníčkový!
Honí vás mlsná? Udělejte si domácí vaječný likér.…
Velký kalendář vánočního pečení: Kdy upéct perníčky, linecké nebo vánočku?
Velký kalendář vánočního pečení: Kdy upéct…
AHA.cz Dcera Zemanových v péči expertů: Kačenky je mi líto, smutní táta Miloš

Dcera Zemanových v péči expertů: Kačenky je mi líto, smutní táta Miloš

Mimibazar Tipy na vánoční dárky 2025: Inspirace pro celou rodinu

Tipy na vánoční dárky 2025: Inspirace pro celou rodinu

Dáma.cz Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Blesk pro ženy Nejkrásnější diáře na rok 2026: Který bude ten váš?

Nejkrásnější diáře na rok 2026: Který bude ten váš?

Ženy.cz 5 let bez Instagramu. Jak se mi změnil život potom, co jsem zmáčkla „smazat účet“

5 let bez Instagramu. Jak se mi změnil život potom, co jsem zmáčkla „smazat účet“

Blesk.cz Partner Lucie Bílé měl nález v mozku: Detaily operace hned po Slavících!

Partner Lucie Bílé měl nález v mozku: Detaily operace hned po Slavících!

SportRevue.cz FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

Maminka.cz Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Blesk Horoskopy Velký horoskop lásky na prosinec: Kdo najde vysněný protějšek a komu hrozí ve vztahu hádky?

Velký horoskop lásky na prosinec: Kdo najde vysněný protějšek a komu hrozí ve vztahu hádky?

Další doporučené recepty:

Lehký vajíčkový salát s jogurtem
Lehký vajíčkový salát s jogurtem
Lembas (Elfí chléb)
Lembas (Elfí chléb)
Lemon curd
Lemon curd
Lemon Pie / Citronový koláč
Lemon Pie / Citronový koláč
Lemon Pie Vanilla Cheesecake
Lemon Pie Vanilla Cheesecake
Lentejas con salsa criolla (čočka na peruánský způsob)
Lentejas con salsa criolla (čočka na…
  • Recepty.cz
  • Lemon Cheesecake
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact