• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Lekníny
Napište svůj komentář k receptu

Lekníny

autor: Danuše Bednářová
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Lekníny
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 400
      g hladká mouka
    • 300
      g hera
    • 120
      g cukr
    • 3
      ks žloutek
    • 1
      lžíce kakao
  • Na ozdobení
    • čokoláda na vaření
    • lískové oříšky (Kandované ovoce, barevný máček)
  • Krém
    • 80
      g sušené mléko
    • 80
      g máslo
    • 150
      g moučkový cukr
    • 2
      ks bílek Menší
    • 0,50
      lžička mandlové aroma

Postup přípravy receptu

1
Ingredience na vále smícháme, zpracujeme těsto a necháme v chladu odpočinout. Těsto vyválíme na plát, ze kterého vykrajujeme hvězdičky. Polovinu hvězdiček upečeme na plechu. Druhou polovinu lehce vtlačíme do formiček na košíčky a upečeme. Hvězdičky se zahnutými rohy namáčime do čokolády tak, aby byly ozdobené jen špičky rohů.
2
Pak slepujeme k sobě rovnou a tvarovanou hvězdičku. Slepujeme buď máslovým krémem, marmeládou nebo nutelou. Po slepení ozdobíme střed leknínu - nastříkneme trošku krému (marmelády nebo čokolády) a vsadíme oříšek, kandované ovoce či barevný máček.
Podělte se s přáteli o recept
newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Andra | 9. 1. 2007 12:08

    Nemôžete poslať fotografiu?

  • Věra Novotná | 9. 1. 2007 11:25

    Nahoru jsem dala kuličku červeného alginátového ovoce. Vypadá to skvěle a tak to i chutná.

  • Danuše | 16. 11. 2006 08:20

    Vůbec se s tím nemusíte trápit. Já to jednuše všechno "smatlám" dohromady. Zkuste třeba nejdřív z poloviční dávky, jestli Vám vůbec bude vyhovovat. A pak se třeba rozhodnete pro nutelu:-) Je v tom vynikající.

  • NMarta | 16. 11. 2006 06:10

    Paní Danuše, můžete mi napsat jak děláte ten krém? Já si nevím rady s těmi bílky.Děkuji

  • paní Adélka | 15. 11. 2006 21:50

    byl by zde někdo laskav a zaslal fotku tohoto cukroví, které vypadá nádherně? Zřejmě už jsem stará ženská a patřím do starého železa,protože si moc neumim představim vzhled této dobroty. Omlouvám se. Hezký den

  • Danuše | 15. 11. 2006 19:41

    Já bohužel marcipán nedělám, takže srovnávat nemohu. Ale při porovnání receptů je v tomto krému podstatně méně cukru. Takže výsledek může být rozdílný konzistencí.

  • NMarta | 15. 11. 2006 19:19

    Prosím, jsem trochu nechápavá, můžete mi vysvětlit ten krém? Na mě to spíš působí jako nepravý marcipán.

  • Tereza Jarčušková | 15. 11. 2006 15:13

    Piekla som 2x, plnila som nutelou, zdobila som lentilkou, sú výborné.

  • Iveta Šulcová | 15. 11. 2006 13:45

    Já také tyto lekníny peču velice ráda,ale osvědčilo se mi,že místo hvězdiček vykrajuji kytičky,protože při pečení se mi hvězdičky (špičky) hodně pekly,takže jsem je měla na krajích tmavší než uprostřed.Krém dávám třeba jako do úlků,navrch kousek červené kandované třešně - naše děti mají v těchto leknínech nejraději pokrájené gumové medvídky :-) a vrch posypu zeleným kokosem...Ale jinak opravdu doporučuju,jsou fakt výborný

  • Yvča | 15. 11. 2006 13:22

    Dano, zkuste hvězdičky péci na formičce - košíček obrátíte dnem nahoru a pečete na dýnku formičky. Necháte zchladnou a pohodlně sundáte.

  • Jitka Malinová | 15. 11. 2006 13:08

    Hvězdičky peču na 1/2 skořápce od vajíčka. Tam je nechávám i mírně zchladnout.

  • Dana Toušková | 15. 11. 2006 12:15

    Takovýto recept jsem zkoušela loni, ale moc se mi nevydařil.Když jsem vyklopila upečené hvězdičky z formiček horké, tak se srovnaly a když jsem je nechala zchladnout, tak jsem je musela vydloubávat nožem, prosím o radu jak na to. Děkuji

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Ostatní Zákusky Cukroví Pro děti Pečení Chlazení Děti Vánoce Výjimečný den Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Čokoláda na vaření Cukr Hera Hladká mouka Kakao Lískové oříšky Mandlové aroma Máslo Moučkový cukr Sušené mléko Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Janiny kuřecí medailonky

Janiny kuřecí medailonky

Vaječný koňak bez vajec od Lídy

Vaječný koňak bez vajec od Lídy

Opilý Izidor - Lux

Opilý Izidor - Lux

Smažené plněné kapustové listy (závitky)

Smažené plněné kapustové listy …

Studentské rychlolangoše

Studentské rychlolangoše

Chřestová omáčka s koprem

Chřestová omáčka s koprem

Hrnková buchta s kokosem a polevou

Hrnková buchta s kokosem a polevou

Cuketové placičky s mozzarellou (tofu)

Cuketové placičky s mozzarellou (tofu)

Špenátovo-vločková polévka

Špenátovo-vločková polévka

Doporučujeme

30 minut
Topinky s houbami a čedarem

Topinky s houbami a čedarem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

55
Švestkový závin s mandlemi
Švestkový závin s…
53
Steak s vejcem, žampiony a sýrovou omáčkou
Steak s vejcem, žampiony…
45
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…
34
Klasické lečo
Klasické lečo
28
Švestkový koláč bez lepku s drobenkou
Švestkový koláč bez…

Zajímavé články

Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
AHA.cz Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Mimibazar Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Ženy.cz Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Blesk.cz Monika Absolonová v Osvětimi: Navštívila rodinný pomník!

Monika Absolonová v Osvětimi: Navštívila rodinný pomník!

SportRevue.cz FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

  • Recepty.cz
  • Lekníny
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact