• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Lečo se smetanovou omáčkou
Napište svůj komentář k receptu

Lečo se smetanovou omáčkou

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Lečo se smetanovou omáčkou
Nahrát fotku
 

Suroviny

8 porce
    • 1
      kg paprika
    • 600
      g rajčata
    • 4
      ks cibule středně velké
    • 5
      lžička mletá sladká paprika
    • 3
      stroužek nasekaný česnek
    • 5
      špetka sůl podle chuti
    • 2
      špetka pepř mletý podle chuti
    • 1
      kelímek smetana 12%
    • 6
      lžíce polohrubá mouka
    • 400
      g český salám
    • 1
      lžíce vepřové sádlo
    • 3
      lžíce řepkový olej

Postup přípravy receptu

1
Papriky omyjeme a nakrájíme na proužky. Rajčata omyjeme a nakrájíme na kostky nebo čtvrtky, jsou-li malá, koktejlová, která jsou nejvhodnější. Oloupeme a nakrájíme nadrobno cibuli. Salám Český, Gothaj či Dvorský si necháme v obchodě nakrájet na cca 1 cm tlustá kolečka a pokrájíme na kostičky. Nasekáme si najemno česnek.
2
V hrnci rozpustíme sádlo a přidáme olej a cibuli, kterou osmahneme dozlatova. Množství oleje je jen orientační, použijeme "přiměřeně", aby se cibulka dobře osmažila. Jakmile je cibulka osmažená, přidáme mletou papriku - opět, přiměřeně, více papriky dodá pikantnější chuť i barvu, promícháme a rychle zalijeme půllitrem vody, aby nezhořkla. Přidáme papriky, sůl a špetku pepře. Podusíme zhruba 10 minut, aby papriky změkly a přidáme rajčata a salám. Povaříme dalších zhruba 5 minut, přidám česnek a povaříme, aby se rajčata skoro rozvařila.
3
V půllitru vody rozkvedláme polohrubou mouku pro zahuštění, množství je opět orientační, záleží na tom, jak hustou omáčku chceme. Zalijeme touto "amerikou" obsah hrnce a provaříme cca 3 minuty. Nakonec přidáme smetanu, provaříme 2 minuty. Dochutíme pepřem a solí. Podáváme s pečivem a dáváme si pozor, aby nám nepraskly boule za ušima.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Roštěnky se smetanovou omáčkou

Roštěnky se smetanovou omáčkou

Těstoviny s brokolicovo-smetanovou omáčkou

Těstoviny s brokolicovo-smetanovou…

Kuřecí kousky s nivou a smetanovou omáčkou

Kuřecí kousky s nivou a smetanovou…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Irena | 16. 10. 2015 18:50

    S lečem to nemělo nic společného, ale nechci tím říct že bylo zlé. Byl to takový zeleninový buřtguláš, který se dal.

  • Halen | 16. 10. 2015 03:59

    Dnes jsem to vařil a jelikož se to obzvlášť povedlo, chci se s vámi o recept podělit.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zelenina
Pokrmy Ze zeleniny Oběd Večeře Vaření Česko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Český salám Cibule Mletá sladká paprika Nasekaný česnek Paprika Pepř mletý Polohrubá mouka Rajčata Řepkový olej Smetana 12% Sůl Vepřové sádlo
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pomazánka ze sardinek

Pomazánka ze sardinek

Bavorské vdolečky

Bavorské vdolečky

Klatovský řízek

Klatovský řízek

Italská caponata

Italská caponata

Jogurtová krkovička zapečená s bramborem

Jogurtová krkovička zapečená s…

Citronovo-hruškový koláč

Citronovo-hruškový koláč

Rychlá ovocná buchta - koláč

Rychlá ovocná buchta - koláč

Caprese z červené řepy

Caprese z červené řepy

Houbové roštěnky

Houbové roštěnky

Doporučujeme

20 minut
Těstoviny se sušenými rajčaty

Těstoviny se sušenými rajčaty

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Kulajda

Kulajda

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

78
Krkovička pečená na medu a hořčicí
Krkovička pečená na medu…
57
Krémová polévka z červené řepy
Krémová polévka z…
53
Modrý sen / Koktejly
Modrý sen / Koktejly
43
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
39
Pasta / pesto z česnekových výhonků
Pasta / pesto z…

Zajímavé články

Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin: Krása a kreativita v jednom
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin:…
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj připravit lahodný nápoj i dezert podle receptu Josefa Maršálka
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj…
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou dobrotu prince Harryho, čokoládový tiffin nebo karamelové pokušení
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou…
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl, a jak poznat ten kvalitní?
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl,…
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na bouchačky od Jamieho Olivera
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na…
AHA.cz Třaskavý konec u Boučka? Vyjádření moderátora mluví za vše

Třaskavý konec u Boučka? Vyjádření moderátora mluví za vše

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Blesk pro ženy Jak nosit černou, aby vám nepřidala na věku? Tyhle triky radí stylistka!

Jak nosit černou, aby vám nepřidala na věku? Tyhle triky radí stylistka!

Ženy.cz Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Blesk.cz Zpřetrhejte řetězy tyranů i všednosti! Tahle dobrodružství vyladí zvuk vašeho podzimu

Zpřetrhejte řetězy tyranů i všednosti! Tahle dobrodružství vyladí zvuk vašeho podzimu

SportRevue.cz FOTO: Krásky z greenů. Klára Spilková a 32 dalších nejhezčích (ex)golfistek na světě

FOTO: Krásky z greenů. Klára Spilková a 32 dalších nejhezčích (ex)golfistek na světě

Maminka.cz Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Blesk Horoskopy Snaží se s vámi spojit andělé? Podle času poznáte, co vám chtějí říct

Snaží se s vámi spojit andělé? Podle času poznáte, co vám chtějí říct

  • Recepty.cz
  • Lečo se smetanovou omáčkou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact