• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Lečo s hořčicí - bez zavaření
Napište svůj komentář k receptu

Lečo s hořčicí - bez zavaření

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
3.1
hodnotilo: 22
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Lečo s hořčicí - bez zavaření
Lečo s hořčicí - bez zavaření
Lečo s hořčicí - bez zavaření
Lečo s hořčicí - bez zavaření
Lečo s hořčicí - bez zavaření
Lečo s hořčicí - bez zavaření
Lečo s hořčicí - bez zavaření
Lečo s hořčicí - bez zavaření
Lečo s hořčicí - bez zavaření
Lečo s hořčicí - bez zavaření
8fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

5 porce
    • 1
      kg paprika na lečo, očištěná, bez semen a stopek
    • 1
      kg cibule oloupaná
    • 1
      kg rajčata , můžeme předem oloupat nebo propasírovat na pyré
    • 200
      g hořčice plnotučná
    • 200
      ml olej
    • 40
      g sůl
    • 40
      g cukr krupice

Postup přípravy receptu

1
Očištěné papriky pokrájíme na kostky (nudličky) a cibuli na půlkolečka nebo klínky, rajčata na čtvrtky a vše dáme do většího hrnce nebo kastrólu. Pokud nemáme rádi slupky z rajčat v leču, doporučuji předem spařit a oloupat nebo krátce v jiném hrnci povařit a do pokrájené zeleniny, přes cedník propasírovat pouze rajské pyré.

RADA: Recepty z rajčat, které vám zachutnají

2
Takto připravenou zeleninu osolíme a osladíme (nebo místo soli použijeme přes cedník přesypané deko, množství dle chuti) a pod poklicí podusíme od bodu varu cca 5-7 minut.

RADA: Co s přebytky zeleniny

3
Ke konci dušení vmícháme kelímek plnotučné hořčice (doporučuji námi oblíbenou značku), vše ještě krátce společně provaříme a takto připravené horké lečo, plníme do čistých suchých sklenic (cca čtyři sklenice 700 ml), které následně pevně uzavřeme čistými víčky a otočíme dnem vzhůru na cca 10 minut.
4
Takto připravené zchladlé lečo uklidíme do sucha a temna (sklep, komora) a odebíráme dle potřeby. Bez sterilace vydrží bez problému do další sezóny a možná i déle. Lečo používáme klasicky s uzeninou a vejci, jak jsme zvyklí, nebo ho používáme pod maso, do masových směsí (srbská...). Využití dle vlastních zvyklostí a chuti... :-)
5
Hořčice je v leču cítit jen jemně, dá zelenině pouze pikantnější nádech.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Těstoviny ala Lasagne bez bešamelu a bez lasagnových plátů

Těstoviny ala Lasagne bez bešamelu a…

Rychlé fazolové lečo

Rychlé fazolové lečo

Bio lečo aneb jak zabít partnera :)

Bio lečo aneb jak zabít partnera :)

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Vegetariánské a zdravé Zelenina
Dušení Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Cukr krupice Hořčice plnotučná Olej Paprika Rajčata Sůl

Jak krájet cibuli

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vynikající zmrzlinový pohár

Vynikající zmrzlinový pohár

Rybí salát z králíka

Rybí salát z králíka

Piškotová bábovka II.

Piškotová bábovka II.

Jablka v županu podle Lorenze Lamase

Jablka v županu podle Lorenze Lamase

Marcipánová hmota falešná (varna)

Marcipánová hmota falešná (varna)

Gnocchi jako halušky

Gnocchi jako halušky

Perník s jablky 2

Perník s jablky 2

Hřibová čalamáda tety Liduš

Hřibová čalamáda tety Liduš

Zelené tagliatelle

Zelené tagliatelle

Doporučujeme

35 minut
Zapečené noky s rajčaty a mletým masem

Zapečené noky s rajčaty a mletým masem

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Kulajda

Kulajda

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Jak krájet cibuli

Poslední sledované recepty

35
Hrášková polévka - jednoduchá
Hrášková polévka -…
34
Makarony se sýrem
Makarony se sýrem
22
Brokolice se slaninou (nejen) z remosky
Brokolice se slaninou …
22
Sedlácké brambory s bryndzou a slaninou
Sedlácké brambory s…
16
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce

Zajímavé články

Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na bouchačky od Jamieho Olivera
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na…
Jablečný koláč 4x jinak: Upečte si sypaný, z křehkého těsta, s mandlemi nebo pudinkem
Jablečný koláč 4x jinak: Upečte si sypaný, z…
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak ho připravit doma
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak…
Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně nejlepších obědů
Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně…
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan, francouzský fougasse nebo italskou focacciu
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan,…
AHA.cz Z Mareše je troska: Rozvod s Monikou, nebo vážná nemoc?

Z Mareše je troska: Rozvod s Monikou, nebo vážná nemoc?

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Jaké boty se nosily v roce, kdy jste se narodila?

Jaké boty se nosily v roce, kdy jste se narodila?

Ženy.cz Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Blesk.cz Obnovená premiéra Plesu upírů: Zamilovaná Žilková a vysmátý Artur

Obnovená premiéra Plesu upírů: Zamilovaná Žilková a vysmátý Artur

SportRevue.cz FOTO: Je to tak, nejhezčí manželku v Atlétiku Madrid má Španěl Álvaro Morata

FOTO: Je to tak, nejhezčí manželku v Atlétiku Madrid má Španěl Álvaro Morata

Maminka.cz Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Blesk Horoskopy Jaké jste znamení podle indického horoskopu? Najděte si to své!

Jaké jste znamení podle indického horoskopu? Najděte si to své!

Další doporučené recepty:

Lečo
Lečo
Lečo s bulgurem a cizrnou
Lečo s bulgurem a cizrnou
Lečo s fazolemi a klobásou
Lečo s fazolemi a klobásou
Lečo s mletým masem
Lečo s mletým masem
Lečo s rybou
Lečo s rybou
Lečo s uzeným masem
Lečo s uzeným masem
  • Recepty.cz
  • Lečo s hořčicí - bez zavaření
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact