• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Lečo s hořčicí - bez zavaření
Napište svůj komentář k receptu

Lečo s hořčicí - bez zavaření

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
3.1
hodnotilo: 21
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Lečo s hořčicí - bez zavaření
Lečo s hořčicí - bez zavaření
Lečo s hořčicí - bez zavaření
Lečo s hořčicí - bez zavaření
Lečo s hořčicí - bez zavaření
Lečo s hořčicí - bez zavaření
Lečo s hořčicí - bez zavaření
Lečo s hořčicí - bez zavaření
Lečo s hořčicí - bez zavaření
Lečo s hořčicí - bez zavaření
8fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

5 porce
    • 1
      kg paprika na lečo, očištěná, bez semen a stopek
    • 1
      kg cibule oloupaná
    • 1
      kg rajčata , můžeme předem oloupat nebo propasírovat na pyré
    • 200
      g hořčice plnotučná
    • 200
      ml olej
    • 40
      g sůl
    • 40
      g cukr krupice

Postup přípravy receptu

1
Očištěné papriky pokrájíme na kostky (nudličky) a cibuli na půlkolečka nebo klínky, rajčata na čtvrtky a vše dáme do většího hrnce nebo kastrólu. Pokud nemáme rádi slupky z rajčat v leču, doporučuji předem spařit a oloupat nebo krátce v jiném hrnci povařit a do pokrájené zeleniny, přes cedník propasírovat pouze rajské pyré.

RADA: Recepty z rajčat, které vám zachutnají

2
Takto připravenou zeleninu osolíme a osladíme (nebo místo soli použijeme přes cedník přesypané deko, množství dle chuti) a pod poklicí podusíme od bodu varu cca 5-7 minut.

RADA: Co s přebytky zeleniny

3
Ke konci dušení vmícháme kelímek plnotučné hořčice (doporučuji námi oblíbenou značku), vše ještě krátce společně provaříme a takto připravené horké lečo, plníme do čistých suchých sklenic (cca čtyři sklenice 700 ml), které následně pevně uzavřeme čistými víčky a otočíme dnem vzhůru na cca 10 minut.
4
Takto připravené zchladlé lečo uklidíme do sucha a temna (sklep, komora) a odebíráme dle potřeby. Bez sterilace vydrží bez problému do další sezóny a možná i déle. Lečo používáme klasicky s uzeninou a vejci, jak jsme zvyklí, nebo ho používáme pod maso, do masových směsí (srbská...). Využití dle vlastních zvyklostí a chuti... :-)
5
Hořčice je v leču cítit jen jemně, dá zelenině pouze pikantnější nádech.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Těstoviny ala Lasagne bez bešamelu a bez lasagnových plátů

Těstoviny ala Lasagne bez bešamelu a…

Rychlé fazolové lečo

Rychlé fazolové lečo

Bio lečo aneb jak zabít partnera :)

Bio lečo aneb jak zabít partnera :)

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Vegetariánské a zdravé Zelenina
Dušení Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Cukr krupice Hořčice plnotučná Olej Paprika Rajčata Sůl

Jak krájet cibuli

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Párky na černém pivu

Párky na černém pivu

Masarykovo cukroví

Masarykovo cukroví

Lasagne s masem a žampiony

Lasagne s masem a žampiony

Severoafrická cizrnová polévka

Severoafrická cizrnová polévka

Cuketové špekáčky

Cuketové špekáčky

Úterní salát s rukolou

Úterní salát s rukolou

Gulášová plec s tymiánem (rozmarýnem)

Gulášová plec s tymiánem (rozmarýnem)

Vepřová panenka v hořčičné krustě

Vepřová panenka v hořčičné krustě

Grilovaná krkovička se zeleným chřestem a dvojím pyré

Grilovaná krkovička se zeleným…

Doporučujeme

30 minut
"Pizza" z lilku

"Pizza" z lilku

10 minut
Domácí lučina

Domácí lučina

45 minut
Bleskové kuře na paprice

Bleskové kuře na paprice

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

Jak krájet cibuli

Poslední sledované recepty

56
Fazolový salát s mletým masem
Fazolový salát s mletým…
30
Salát s grilovanou zeleninou a sýrem halloumi
Salát s grilovanou…
24
Chřest s bešamelovou omáčkou
Chřest s bešamelovou…
22
Houbové měšce s rýží nebo s brambory
Houbové měšce s rýží…
17
"Pizza" z lilku
"Pizza" z lilku

Zajímavé články

Zázračný rakytník a jeho využití v kuchyni
Zázračný rakytník a jeho využití v kuchyni
10 nejlepších receptů z ostružin: Udělejte z nich super koláč, džem nebo omáčku
10 nejlepších receptů z ostružin: Udělejte z nich…
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do dvaceti minut!
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do…
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z jednoho hrnce
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z…
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy, jak ji využít při přípravě oběda nebo večeře
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy,…
AHA.cz Pawlowská v péči odborníků: Kolik zhubla a o své roli v Zoo

Pawlowská v péči odborníků: Kolik zhubla a o své roli v Zoo

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Štvou sebe i okolí: Znáte největší puntičkáře podle horoskopu?

Štvou sebe i okolí: Znáte největší puntičkáře podle horoskopu?

Blesk pro ženy Parfémy podle horoskopu: Blíženci vyhledávají svěží vůně, Štírům sedí smyslné a výrazné aroma

Parfémy podle horoskopu: Blíženci vyhledávají svěží vůně, Štírům sedí smyslné a výrazné aroma

Ženy.cz Utíká váš muž za mladší? Nechte ho a začněte žít

Utíká váš muž za mladší? Nechte ho a začněte žít

Blesk.cz Zneužili nizozemskou princeznu (21): Falešné porno!

Zneužili nizozemskou princeznu (21): Falešné porno!

SportRevue.cz FOTO: Silikonová prsa, plavky a vyrýsované svaly – to je Bikini Olympia

FOTO: Silikonová prsa, plavky a vyrýsované svaly – to je Bikini Olympia

Maminka.cz GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

Blesk Horoskopy Největší zlatokopky zvěrokruhu: Komu jde jenom o peníze?

Největší zlatokopky zvěrokruhu: Komu jde jenom o peníze?

Další doporučené recepty:

Lečo
Lečo
Lečo s bulgurem a cizrnou
Lečo s bulgurem a cizrnou
Lečo s fazolemi a klobásou
Lečo s fazolemi a klobásou
Lečo s mletým masem
Lečo s mletým masem
Lečo s rybou
Lečo s rybou
Lečo s uzeným masem
Lečo s uzeným masem
  • Recepty.cz
  • Lečo s hořčicí - bez zavaření
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact