• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Laskonky pravých Labužníků
Napište svůj komentář k receptu

Laskonky pravých Labužníků

autor: KlaraS
0.0
moje hodnoceni
3.6
hodnotilo: 8
doba přípravy: 80 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Laskonky pravých Labužníků
Nahrát fotku
 

Suroviny

40 porce
  • Těsto
    • 3
      ks bílek
    • 50
      g kokos
    • 150
      g cukr krupice
    • 100
      g moučkový cukr
  • Krém
    • 250
      ml smetana ke šlehání
    • 50
      g kakao
    • 100
      g máslo
    • 80
      g cukr krupice
    • 120
      g čokoláda na vaření

Postup přípravy receptu

1
1. Bílky důkladně všleháme s krupicovým cukrem na tuhý sníh. Moučkový cukr prosijeme a lehce vmícháme do bílkového sněhu. Polovinu hmoty naplníme cukrářský sáček s hladkou trubičkou. Na plech vyložený pečícím papírem nastříkáme malé pusinky.
2
2.Do zbylé hmoty vmícháme kokos a na plech vyložený papírem nastříkáme malé placičky.
3
3.Vložíme je do trouby a pečeme, nebo spíše sušíme při 130°C asi 50 min. Po upečení necháme placičky i pusinky úplně vychladnout a pak je opatrně odtrhneme od pečicího papíru.
4
4.Smetanu svaříme s cukrem a kakaem. Odstavíme z ohně a přidáme na malé kousky nalámanou čokoládu. Mícháme, až se dokonale rozpustí. Pak necháme v chladničce ztuhnout.
5
5.Do tuhé hmoty přidáme na malé kousky nakrájené máslo a vyšleháme na hladký krém. Kokosovou placičku potřeme krémem, slepíme s bílkovou pusinkou a ještě dozdobíme barevným kokosem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Laskonky III.

Laskonky III.

Laskonky dle časopisu F.O.O.D.

Laskonky dle časopisu F.O.O.D.

Naše laskonky

Naše laskonky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • petra | 6. 12. 2014 18:48

    Super recept

  • iza | 16. 12. 2013 15:23

    není pravda že se roztékají, musí se to dobře vyšlehat, jsou dobré

  • michtom | 17. 12. 2012 13:33

    Laskonky se roztékají. Dokud se do těsta nepřidá kokos, tak těsto je řídké. Cukrářským sáčkem není možno stříkat, dělala jsem to nakonec lžicí i tak se to rozteče a jsou z toho nevzhledné placky. Náplň do laskonek je ale výborná

  • michtom | 17. 12. 2012 13:30

    laskonky se roztékají, jsou z nich nevzhledné placky. Náplň je ale dobrá =-O

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Cukroví Leden Pečení Děti Vánoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Čokoláda na vaření Cukr krupice Kakao Kokos Máslo Moučkový cukr Smetana ke šlehání
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vepřový jazyk na česneku

Vepřový jazyk na česneku

Gnocchi s listovým špenátem

Gnocchi s listovým špenátem

Salát Caesar

Salát Caesar

Drážďanský špaldový chleba

Drážďanský špaldový chleba

Krémová polévka z topinambur

Krémová polévka z topinambur

Játrové knedlíčky od Bohdalky

Játrové knedlíčky od Bohdalky

Rychlá sedlácká omeleta

Rychlá sedlácká omeleta

Pomazánka z červené řepy s ořechy

Pomazánka z červené řepy s ořechy

Chlebovky z žitné mouky (pro alergiky - bez pšenice, vajec, mléka)

Chlebovky z žitné mouky (pro alergiky…

Doporučujeme

30 minut
Lečo s fazolemi a klobásou

Lečo s fazolemi a klobásou

55 minut
Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového…

20 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

Domácí kečup

Domácí kečup

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Poslední sledované recepty

117
Dýňová tortila
Dýňová tortila
63
Guláš (nejen) se žampiony
Guláš (nejen) se žampiony
63
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
51
Vanilkové rohlíčky VI.
Vanilkové rohlíčky VI.
47
Guláš s hráškem
Guláš s hráškem

Zajímavé články

Co ještě udělat z cuket? Zkuste tyto univerzální cuketové palačinky!
Co ještě udělat z cuket? Zkuste tyto univerzální…
Lečo: Vyzkoušejte naše osvědčené recepty na oblíbenou prázdninovou večeři!
Lečo: Vyzkoušejte naše osvědčené recepty na…
Moderní zavařování: Top 5 receptů, které letos musíte vyzkoušet
Moderní zavařování: Top 5 receptů, které letos…
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát, září jako duha a je doslova nabitý živinami
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát,…
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři suroviny!
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři…
AHA.cz Janda už ani nedoufal: Velká radost z následovníka

Janda už ani nedoufal: Velká radost z následovníka

Mimibazar Román Návrat do zátoky: Ideální kniha pro letní dny. Prožijte příběh plný lásky a romantiky!

Román Návrat do zátoky: Ideální kniha pro letní dny. Prožijte příběh plný lásky a romantiky!

Dáma.cz Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Blesk pro ženy Proměny účesu první dámy: Kadeřnice Evy Pavlové odhaluje detaily i překvapivou inspiraci

Proměny účesu první dámy: Kadeřnice Evy Pavlové odhaluje detaily i překvapivou inspiraci

Ženy.cz Opalování nahoře bez: Proč je to pořád tak kontroverzní?

Opalování nahoře bez: Proč je to pořád tak kontroverzní?

Blesk.cz Zdrcený Brad Pitt (61): Zemřela nejdůležitější žena jeho života!

Zdrcený Brad Pitt (61): Zemřela nejdůležitější žena jeho života!

SportRevue.cz FOTO: Jsou rychlé a sexy! Toto je 13 nejkrásnějších (ex)lyžařek z posledních sezon

FOTO: Jsou rychlé a sexy! Toto je 13 nejkrásnějších (ex)lyžařek z posledních sezon

Maminka.cz Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Blesk Horoskopy Kdo je ze zvěrokruhu největší sobec? Jsou to tahle znamení!

Kdo je ze zvěrokruhu největší sobec? Jsou to tahle znamení!

Další doporučené recepty:

Lasagne se zelím a (nejen) telecím masem
Lasagne se zelím a (nejen) telecím masem
Laskonky dle časopisu F.O.O.D.
Laskonky dle časopisu F.O.O.D.
Laskonky III.
Laskonky III.
Lavina z Becherovky
Lavina z Becherovky
Lávové koláčky
Lávové koláčky
Lázeňský koláč
Lázeňský koláč
  • Recepty.cz
  • Laskonky pravých Labužníků
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact