• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Lasagne pana Monte Castelloniho
Napište svůj komentář k receptu

Lasagne pana Monte Castelloniho

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.9
hodnotilo: 21
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Lasagne pana Monte Castelloniho
Lasagne pana Monte Castelloniho
Lasagne pana Monte Castelloniho
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Masový vývar
    • 250
      g mleté maso
    • 1
      ks cibule
    • 1
      stroužek česnek
    • 2
      lžíce rostlinný olej
    • 1
      ks rajský protlak
    • sůl
    • oregáno nebo tymián
    • 40
      g máslo
    • 3
      lžíce hladká mouka
    • 500
      ml mléko
    • sůl
    • pepř mletý
    • muškátový oříšek
    • 100
      g sýr

Postup přípravy receptu

1
Vývar: maso, nakrájenou cibuli a česnek lehce osmažit na oleji. Přidat protlak, sůl a zeleninu. Nechat 5-10 minut vařit a pak dochutit
2
<BR>Bešamel: z másla a mouky udělat světlou jíšku, do ní přidat studené mléko a za občasného míchání povařit. Dochutit solí, muškátem a pepřem, přidat polovinu sýra.
3
<BR>Lasagne: dno zapékací misky pokrýt slabou vrstvou bašamelové omáčky, tu pokrýt listy lasagní, zalít vývarem. Vrstvy prostřídat až navrch. Posypat sýrem, co zbyl. Zapékat v troubě 35-40 minut při 200 °C, dokud vrchní listy nejsou zlatavé až nahnědlé a měkké.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Salát Monte Carlo

Salát Monte Carlo

Drůbeží játra Monte Negro

Drůbeží játra Monte Negro

Domácí Monte krém

Domácí Monte krém

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Veru_Recepty
    Veru_Recepty | 7. 5. 2015 16:22

    Výborné! Děláme cca jednou do měsíce, jiné recepty už ani nezkouším :-). Maso děláme z dvojité dávky, bešamel ne. Podle mě stačí. Pokud mám, přidávám ještě lilek. Těstovinové pláty si děláme vlastní a nemá to chybu :) kam se hrabou lasagne z restaurantu :) ;-)

  • Jover | 25. 3. 2013 19:50

    Taky dávám víc vrstev, je to naše oblíbené jídlo.

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 2. 6. 2012 15:03

    Báječný recept, dělali jsme hned z dvojité dávky (máme rádi lasagne vyšší) a byla to dobrá volba, moc jsme si pochutnali!

  • techt | 6. 4. 2012 13:21

    Byly snadné a chutnaly všem.

  • Denisa | 24. 10. 2011 14:14

    NIKDY NEPRIDÁVAT STUDENÉ MLÉKO !!!!!! -> HRUDKY

  • Makyš | 14. 5. 2011 08:40

    výborné, jen bych ten bešamel dala ještě nahoru aby i ty horní těstoviny nebyly vyschlé.

  • Mirth
    Mirth | 12. 2. 2011 14:26

    Výborné!!! A to jsem je dělala prvně v životě... Díky za supr recept!

  • Zita Matejkova
    Zita Matejkova | 16. 11. 2010 13:08

    Do masové omáčky přidávám červené víno a více česneku, bešamelu dávám taky dvojitou dávku, recept je výborný :-) přikládám foto

  • Tereza Prochazkova | 26. 10. 2010 00:18

    Vyzkouseno a musim jen souhlasit s ostatnimi. Vyborny recept. Ja jen davam besamel i mezi jednotlive vrstvy, zjemni to chut lasagni ve vysledku jeste vice. A jako zaverecnou vrstvu pouzivam jeste ke klasickemu syru i strouhany parmezan (doporucuji!). Namisto koreni jsem pouzila hotovou smes na spagety od Vitany, coz se ukazal jako dobry krok take. Davam do slozky OBLIBENE ;-)

  • týna | 8. 3. 2008 13:35

    Právě jsme dojedli půl zapékací formy:))Lasagne jsou opravdu moc dobré!!1**..Akorát jsem dala 500g mletého masa,místo 250gramů.-(jsou z toho tak 4 pěkné porce).I bešamel se mně povedl,dělala jsem po prvé!Pozor na muškát,je velmi aromatický!Použila jsem lasagne,co se nepředvařují a je nutno dodat,že vrchní vrstvu je nutno namočit do vody,jinak nezmněkne.Sýr stačí dát až těsně před dopečením,jinak vyschne.JINAK MŇAMKA HOTOVA ZA HODINKU:))

  • Jana Portlová | 9. 10. 2007 15:13

    Vynikající recept.Lasagne jsou jemňoučné, bez chybičky.Místo Oregana jsem akorát dala italské koření,ale jinak jsem nic neměnila a povedlo se...

  • Zuzana M. | 30. 9. 2007 14:55

    Vyzkoušela jsem a není co dodat, výborné. Množství ingrediencí si samozřejmě každý přizpůsobí, do bešamelu jsem nasekala čerstvou bazalku a přidala smetanu. Do masa více česneku a koření. Dobrota.

  • Jirka Kraus | 25. 3. 2007 12:56

    právě vaříme a sme zvědavý

  • Eva | 10. 9. 2006 09:28

    Recept vyborny,mnohokrat vyzkouseny.Jedna rada pro nas lenivky:misto besamelu pouzivam syrove omacky od Vitany(2 sacky) a hotovou Bolonskou omacku misto rajcat ,vyvaru a koreni.Staci ji dat na orestovane maso a prohrat.Je skvele ochucena,takze neni treba dalsiho koreni.

  • Jana | 9. 8. 2006 23:58

    Tenhle recept jsem zkoušela a od té doby párkrát opakovala,jenže mám poměrně velkou formu na pečení,takže jsem musela zvýšit množství masa asi na 400g,cibule,česneku jsem víc nedávala.Jen protlaku ano.Také bešamel se sýrem by mi nestačil,udělala jsem ho ze 3/4 l mléka,60g másla,3plných lžic mouky,a po povaření jsem přidala celých 100g strouh.sýra.A sůl,pepř ne.Do skleněné formy velké 2,8 l jsem vrstvila bešamel,plátky lasagní,masovou vrstvu..celkem 2x,navrch znovu bešamel/třetí vrstvu/ a posypat 100g sýra.Péct do lehkého zahnědnutí.Výborné,množství stačilo pro 6 lidí,a ještě trochu zbylo.Vřele doporučuji.

  • Martina | 13. 11. 2005 12:56

    Tak tenhle recept je naprosto výborný! Sice jsem ho našla rovnež na krabičce od lasagní značky Monte Castelo, ale to až poté co jsem ho objevila tady a se sbíhajícími se slinami šla zakoupit lasagne :-) Snad jen, že pro ty co mají stejně jako my starší plynovou troubu, kde se nedá příliš regulovat teplota - zkontrolujte lasagne raději už po 20 minutách - po 25 už jsem je totiž měla mlilinko "přičmoudlé" zespoda.. :-)

  • Janika | 24. 7. 2005 14:21

    Nejchutnější lasagne jsem jedla nedávno u své tety ,byli opravdu velice chutné,nevzala jsem si recept a tak doufám,že právě tento , bude tím správným ,předem děkuji a zdravím všechny,kteří si tuto italskou pochoutku zamilovali stejně jako já.

  • Jana Malá | 15. 6. 2005 21:42

    Bešamelová omáčka se může dát i na horní vrstvu,na to sýr ,mňam paráda

  • eva | 15. 6. 2005 14:17

    vynikajuce....prave sme dojedli....vdaka za recept...

  • Di | 20. 5. 2005 13:27

    Tato úprava je opravdu skvělá. Přimlouvala bych se ještě za bazalku a pokud je otevřená láhev, tak i červené víno do masové omáčky.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody
Maso Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Hladká mouka Máslo Mléko Mleté maso Muškátový oříšek Oregáno Pepř mletý Rajský protlak Rostlinný olej Sůl Sýr
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Lahůdková sekaná

Lahůdková sekaná

Tiramisu po česku III.

Tiramisu po česku III.

Řezy s rebarborou

Řezy s rebarborou

Palačinky od Petra

Palačinky od Petra

Kuřecí kari s kokosovým mlékem

Kuřecí kari s kokosovým mlékem

Vepřové maso v alobalu

Vepřové maso v alobalu

Žampiony na grilu

Žampiony na grilu

Jablíčka v županu se žloutkovým krémem

Jablíčka v županu se žloutkovým krémem

Krkovička po maďarsku

Krkovička po maďarsku

Doporučujeme

45 minut
Kuře na paprice

Kuře na paprice

20 minut
Dýňová polévka s hruškami

Dýňová polévka s hruškami

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

30 minut
Krupicový dezert se švestkovým rozvarem

Krupicový dezert se švestkovým…

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

45
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
42
Zapečená plněná rajčata
Zapečená plněná rajčata
39
Tvarohové řezy s mákem
Tvarohové řezy s mákem
31
Švestková povidla bez míchání
Švestková povidla bez…
26
Houbové měšce s rýží nebo s brambory
Houbové měšce s rýží…

Zajímavé články

Cookies 5x jinak: Upečte si sladké domácí sušenky, které jsou perfektní k snídani i svačině
Cookies 5x jinak: Upečte si sladké domácí sušenky…
Proč milovat špagetovou dýni? Dá se v jídle skvěle zamaskovat a vařit s ní je legrace
Proč milovat špagetovou dýni? Dá se v jídle…
Chcete jíst víc bílkovin? Těchto 7 trvanlivých potravin by vám doma nemělo chybět
Chcete jíst víc bílkovin? Těchto 7 trvanlivých…
Hitparáda hřibů: Víte, které jsou nejchutnější a jak je poznáte?
Hitparáda hřibů: Víte, které jsou nejchutnější a…
Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních večeří z brambor
Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních…
AHA.cz Odvážné rozhodnutí Charlotte Elly Gottové: Táta by byl pyšný

Odvážné rozhodnutí Charlotte Elly Gottové: Táta by byl pyšný

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Láska mezi slavnými: 7 českých párů, kterým vztah vydržel celý život. Jaký je jejich návod na štěstí?

Láska mezi slavnými: 7 českých párů, kterým vztah vydržel celý život. Jaký je jejich návod na štěstí?

Blesk pro ženy Yvetta Blanarovičová slaví neuvěřitelné 62. narozeniny: 5 věcí, které stojí za jejím mladistvým vzhledem

Yvetta Blanarovičová slaví neuvěřitelné 62. narozeniny: 5 věcí, které stojí za jejím mladistvým vzhledem

Ženy.cz Porodnost neustále klesá aneb proč současná generace nechce děti

Porodnost neustále klesá aneb proč současná generace nechce děti

Blesk.cz Režisér Adamec pár dní před »únosem« z kavárny: Dal pokyn k odříznutí Jany od účtu!

Režisér Adamec pár dní před »únosem« z kavárny: Dal pokyn k odříznutí Jany od účtu!

SportRevue.cz FOTO: Úsměvy a velká prsa v akci. To jsou americké roztleskávačky

FOTO: Úsměvy a velká prsa v akci. To jsou americké roztleskávačky

Maminka.cz GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

Blesk Horoskopy Tajemství andělského čísla 111. Co znamená, když vidíte často tři jedničky? Na tohle se zaměřte

Tajemství andělského čísla 111. Co znamená, když vidíte často tři jedničky? Na tohle se zaměřte

Další doporučené recepty:

Lasagne - jednoduché, rychlé, báječné
Lasagne - jednoduché, rychlé, báječné
Lasagne á la kamarádka Terka
Lasagne á la kamarádka Terka
Lasagne bez bešamelu
Lasagne bez bešamelu
Lasagne s cuketou a slaninou
Lasagne s cuketou a slaninou
Lasagne s hovězím masem
Lasagne s hovězím masem
Lasagne s mangoldem v bešamelu
Lasagne s mangoldem v bešamelu
  • Recepty.cz
  • Lasagne pana Monte Castelloniho
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact