• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Lahůdková čočka
Napište svůj komentář k receptu

Lahůdková čočka

autor: Kristalka
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Lahůdková čočka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 0,50
      balíček čočka
    • 2
      ks mrkev střední
    • 0,50
      ks celer
    • masox
    • 1
      kelímek zakysaná smetana
    • sůl
    • pepř mletý
    • 1
      špetka cukr
    • olej
    • hladká mouka
    • cibule

Postup přípravy receptu

1
Čočku uvaříme s masoxem a trochou soli doměkka, těsně před změknutím přihodíme nadrobno krájenou mrkev a celer.
2
Zasmažíme jíškou, kterou děláme na cibulce, přimícháme trochu citronové šťávy, dokořeníme a na závěr vmícháme kysanou smetanu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vajíčková lahůdková pomazánka

Vajíčková lahůdková pomazánka

Lahůdková sekaná

Lahůdková sekaná

Černá čočka s mrkví

Černá čočka s mrkví

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Magda | 30. 1. 2007 09:07

    Červenou čočku už jsem taky zkoušela - bez úspěchu.Uvidím co řekne manžel až přijdu z práce, zda jedli či nejedli. Zkusím někdy uvařené luštěniny pomlet, smíchat se zeleninou a zapíct v troubě. Karbenátky z luštěnin jedí, tak snad by jedli i tuto úpravu.

  • MartinV | 30. 1. 2007 05:54

    Magdo, vyzkoušejte dětem loupanou červenou čočku. Vaří se jen krátce (cca 3-5 minut), chutná znamenitě, dělám ji strochou mrkve a celeru. Uvařenou můžete i rozmixovat a "zaobalit" do čehokoliv nebo podávat s brambory a rajčaty ať se trochu schová.Je pravda, že obecně se luštěniny doporučuje solit až ke konci varu, některé jinak nezměknou.

  • Anonym | 29. 1. 2007 22:21

    Magdo, nerada bych zde rozpoutala další diskusi na staré téma, ale jen tak pro zajímavost, za zkoušku nic nedáte, zkuste někdy dát dvojčatům luštěniny jen tak (bez jíšky).

  • Magda | 29. 1. 2007 20:23

    Tak jsem ji dnes uvařila na zítra. Je opravdu vynikající. Kéž by ji jedly i tříletá dvojčata, která asi od 2 let luštěniny (vč. fazolí v polévce, hrachové kaše) odmítají. Luštěniny do nich dostanu jen trikem - uvařím jakékoliv luštěniny, pomelu, přidám koření, vajíčko, strouhnaku a usmažím karbenátky. Třeba tento recept bude ten pravý aby luštěniny jedli. Mně chutná moc.

  • Lucie Jirmanová | 26. 1. 2007 17:31

    Tenhle recept naučil jíst čočku i mého manžela!

  • Martina Grasevová | 26. 1. 2007 14:36

    Kostka cukru přidaná k čočce na počátku vaření podstatně zkráti dobu vaření - čočka rychleji změkne a není třeba ji dopředu namáčet.

  • Jitka Klusová | 21. 1. 2007 17:22

    Tuhle čočku znám (pod názvem čočka po brněnsku) a jinou už ani nedělám. Akorát na konec ještě přidávám sekanou zelenou petrželku. Je moc dobrá, doporučuji vyzkoušet. A tu sůl dávám taky až na konec (i když masox je vlastně taky slaný).

  • Jana Kutačová | 20. 1. 2007 18:42

    Já vařím čočku ve vývaru po uzeném a to je ten je taky slaný,takže nevidím problém.Ale také jsem slyšela,že luštěniny stejně jako např.játra se mají solit až ke konci vaření nebo až zcela hotový pokrm.Vxyzkoušeno opravdu mám,že sůl u čočky vůbec nevadí,vařím tak i fazolačku´,přidám vývar z uzeného a je to vynikající-teda aspoň podle nás..:o))

  • Jíťa Rigi | 20. 1. 2007 16:06

    Lído, proč ne? Když vařím polévku osolím čočku hned a je v pohodě.

  • Lenka Kristová | 20. 1. 2007 10:07

    Masox dávám ihned,sůl v průběhu vaření.

  • Lída Dlabová | 20. 1. 2007 00:37

    nemůžete solit luštěninu v počátku varu....solí se ve finále

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Luštěniny
Pokrmy Z luštěnin Oběd Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Celer Cibule Čočka Cukr Hladká mouka Masox Mrkev Olej Pepř mletý Sůl Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Mraky

Mraky

Zelný salát s křenem

Zelný salát s křenem

Ořechové řezy se žloutkovou polevou

Ořechové řezy se žloutkovou polevou

Hrnkové knedlíky s uzeným

Hrnkové knedlíky s uzeným

Bublanina - tutovka (tutově se povede)

Bublanina - tutovka (tutově se povede)

Palačinky pečené na sucho

Palačinky pečené na sucho

Jednoduchá pomazánka z ricotty se šunkou

Jednoduchá pomazánka z ricotty se…

Medové trubičky

Medové trubičky

Pěna s polevou z hořké čokolády

Pěna s polevou z hořké čokolády

Doporučujeme

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

76
Losos (nejen) v bylinkách
Losos (nejen) v bylinkách
59
Švestková povidla bez míchání
Švestková povidla bez…
26
Bezpřílohové pečené plněné papriky v rajské omáčce
Bezpřílohové pečené…
24
Schwarzwaldská brokolice s mozzarellou
Schwarzwaldská brokolice…
23
Špenátové lasagne
Špenátové lasagne

Zajímavé články

Jablečný závin, který chutná božsky aneb osvědčené triky našich babiček
Jablečný závin, který chutná božsky aneb…
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat, usušit a zpracovat?
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat,…
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže mohou způsobit ořechy i večeře na dovolené
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže…
AHA.cz Bohdalová promluvila o konci: Strach z demence

Bohdalová promluvila o konci: Strach z demence

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Blesk pro ženy Bunda, která zastínila trenčkot: Barn jacket milovala už královna Alžběta!

Bunda, která zastínila trenčkot: Barn jacket milovala už královna Alžběta!

Ženy.cz „Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

„Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

Blesk.cz Miliardář Chlad o investicích do žen: Prsa za miliony!

Miliardář Chlad o investicích do žen: Prsa za miliony!

SportRevue.cz FOTO : Sexy Soccer! I takhle (kdysi) vypadalo žhavé (a polonahé) fotbalové léto

FOTO : Sexy Soccer! I takhle (kdysi) vypadalo žhavé (a polonahé) fotbalové léto

Maminka.cz Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Blesk Horoskopy Těchto 6 věcí z bytu vyhoďte! Zbavte se negativní energie podle feng-šuej

Těchto 6 věcí z bytu vyhoďte! Zbavte se negativní energie podle feng-šuej

  • Recepty.cz
  • Lahůdková čočka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact