• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Lahodné profiteroles
Napište svůj komentář k receptu

Lahodné profiteroles

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.2
hodnotilo: 9
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Lahodné profiteroles
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 30
      g máslo
    • 75
      g hladká mouka
    • 2
      ks vejce
    • 2
      ks žloutek
    • 40
      g cukr
    • 20
      g škrob
    • 200
      ml mléko
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 200
      ml smetana + 50 ml
    • 100
      g hořká čokoláda

Postup přípravy receptu

1
Na odpalované těsto dáme do hrnce 125 ml vody, 30 g másla a špetku soli a krátce povaříme, pak přidáme najednou 75 g mouky a mícháme tak dlouho, dokud nevznikne bochánek a na dně hrnce se netvoří bílý povlak, těsto vložíme do mísy. Odpalované těsto necháme zčásti vychladnout, hnětacím šlehačem vmícháme postupně 2 vejce, těsto by se mělo pěkně lesknout. Těsto naplníme do cukrářského sáčku s velkým hvězdicovým nástavcem, troubu vyhřejeme na 200 °C, na plech vyložený pečícím papírem nastříkáme ve vzdálenosti 2-3 cm 25-30 hvězdiček. Pečeme asi 30 minut.
2
Na vanilkový krém smícháme 2 žloutky se 40 g cukru, s 20 g škrobu a 50 ml mléka, svaříme 200 ml mléka s 1 balením vanilkového cukru, vmícháme vaječnou směs, necháme přejít varem a mícháme do vychladnutí, vmícháme 50 ml dotuha ušleháné smetany. Vanikovým krémem naplníme cukrářský sáček a krém nastříkáme do profiteroles.
3
Na čokoládovou omáčku ohřejeme 200 ml smetany, nadrobno do ní nalámeme čokoládu hořkou 100 g, necháme částečně vychladnout, profiteroles narovnáme na mísu a polijeme vlažnou nebo studenou čokoládovou omáčkou, okamžitě podáváme.
4
Toto jemné pečivo z odpalovaného těsta pochází z Francie, kde se podává jako dezert.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kuře v lahodné směsi

Kuře v lahodné směsi

Lahodné tvarohovo-kávové řezy

Lahodné tvarohovo-kávové řezy

Lahodné vafle

Lahodné vafle

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Helča | 23. 1. 2015 15:15

    Recept je výborný, ale původ není z Francie, ale z Itálie ;-) ale frantici si ho stále přivlastňuji ... :-D

  • páLenka | 18. 2. 2014 14:12

    Výborný recept!!! Pekla jsem ho už několikrát a vždy se povedli:) Jednoduché a neskutečně chutné:)

  • badtrip | 16. 7. 2013 16:30

    Kvalitní recept. Včera poprvé a dnes jdu na ně znovu.

  • Miška | 19. 8. 2011 14:59

    Perfektní recept... profiterolky krásně naběhly a s čokoškou byly vynikající :)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Zákusky Dopolední svačina Svačina Pečení Výjimečný den Svatba Oslava Návštěva Francie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hladká mouka Hořká čokoláda Máslo Mléko Škrob Smetana Vanilkový cukr Vejce Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Americký koláč II.

Americký koláč II.

Rösti - smažená nebo pečená příloha

Rösti - smažená nebo pečená příloha

Závitky s cibulovou náplní

Závitky s cibulovou náplní

Rychlá broskvová buchta

Rychlá broskvová buchta

Kachní prsa s brusinkovou omáčkou

Kachní prsa s brusinkovou omáčkou

Friulské frico

Friulské frico

Bramborové noky s dušeným kysaným zelím a pečenou krkovicí

Bramborové noky s dušeným kysaným…

Vdolky s jablečným rozvarem

Vdolky s jablečným rozvarem

Zeleninový salát s kuřecím masem

Zeleninový salát s kuřecím masem

Doporučujeme

30 minut
Treska s gratinovanou brokolicí a mandlemi

Treska s gratinovanou brokolicí a…

60 minut
Mandlové vanilkové rohlíčky

Mandlové vanilkové rohlíčky

50 minut
Vánoční marokánky

Vánoční marokánky

120 minut
Masarykovo cukroví

Masarykovo cukroví

70 minut
Pudinkové cukroví

Pudinkové cukroví

30 minut
Kouzelný vaječný koňak

Kouzelný vaječný koňak

50 minut
Podvodnice

Podvodnice

20 minut
Pralinky s burisony

Pralinky s burisony

30 minut
Florentýnky

Florentýnky

Poslední sledované recepty

20
Vánoční marokánky
Vánoční marokánky
14
Cukety plněné mletým masem
Cukety plněné mletým…
14
Cuketové hranolky
Cuketové hranolky
13
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
11
Švestková povidla bez míchání
Švestková povidla bez…

Zajímavé články

Vánoční cukroví podle Josefa Maršálka: Vylepšené linecké, pracny, rohlíčky, ořechy i vosí hnízda
Vánoční cukroví podle Josefa Maršálka: Vylepšené…
Jak uložit cukroví? Linecké do krabice, kokosky do papírového sáčku
Jak uložit cukroví? Linecké do krabice, kokosky…
Klasické vánoční cukroví bez másla: Vyzkoušejte linecké, pracny nebo sádlovky
Klasické vánoční cukroví bez másla: Vyzkoušejte…
Vitrážové cukroví: Vypadá nádherně, děti ho milují a nemusíte ho slepovat ani zdobit!
Vitrážové cukroví: Vypadá nádherně, děti ho…
Rozteklé vanilkové rohlíčky nebo linecké? Díky těmto trikům budou při pečení krásně držet tvar
Rozteklé vanilkové rohlíčky nebo linecké? Díky…
AHA.cz Neskutečná proměna! Koktová šla s pravdou ven

Neskutečná proměna! Koktová šla s pravdou ven

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Blesk pro ženy Magické datum 12. 12.: Šance na restart. Jak vám pomůže energie dvanáctek?

Magické datum 12. 12.: Šance na restart. Jak vám pomůže energie dvanáctek?

Ženy.cz Vymezování hranic. Nutná obrana, nebo  moderní výmluva pro sobectví?

Vymezování hranic. Nutná obrana, nebo moderní výmluva pro sobectví?

Blesk.cz Nejtěžší vysílání v životě! Říbal popsal, jak oznamoval v éteru smrt Hezuckého (†55)

Nejtěžší vysílání v životě! Říbal popsal, jak oznamoval v éteru smrt Hezuckého (†55)

SportRevue.cz FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

Maminka.cz Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Blesk Horoskopy Magické datum 12. 12.: Šance na restart. Jak vám pomůže energie dvanáctek?

Magické datum 12. 12.: Šance na restart. Jak vám pomůže energie dvanáctek?

Další doporučené recepty:

Lahodná cizrna s česnekem
Lahodná cizrna s česnekem
Lahodná lepivá vepřová žebírka
Lahodná lepivá vepřová žebírka
Lahodná pórková pomazanka
Lahodná pórková pomazanka
Lahodné tvarohovo-kávové řezy
Lahodné tvarohovo-kávové řezy
Lahodné vafle
Lahodné vafle
Lahodný čokoládový krém na dorty
Lahodný čokoládový krém na dorty
  • Recepty.cz
  • Lahodné profiteroles
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact