• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Kyseláče s rozmarýnem a jalovcem
Napište svůj komentář k receptu

Kyseláče s rozmarýnem a jalovcem

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
2.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kyseláče s rozmarýnem a jalovcem
Kyseláče s rozmarýnem a jalovcem
Kyseláče s rozmarýnem a jalovcem
Kyseláče s rozmarýnem a jalovcem
Kyseláče s rozmarýnem a jalovcem
Kyseláče s rozmarýnem a jalovcem
4fotografie
Nahrát fotku
 

Zavařené nakládané houby jsou delikatesa, která nesmí chybět v mnoha českých kuchyních. Nekupujte si zbytečně něco, co snadno zvládnete připravit sami doma. Tenhle recept je toho důkazem.

Suroviny

4 porce
    • 1
      kg houby
    • 2
      snítka rozmarýn
    • 340
      ml voda
    • 3
      lžička cukr krupice
    • 3
      ks bobkový list listy
    • 1
      lžička hořčičné semínko
    • 1
      lžička koriandr drcený
    • 5
      ks pepř celý kuliček

Postup přípravy receptu

1
Houby očistěte, drobnější přepulte, větší nakrájejte na silné plátky. Vložte je do jemně vroucí osolené vody a 3 minuty blanšírujte. Opatrně je slijte, propláchněte ledovou vodou a rozdělte do sterilizovaných sklenic, dbejte přitom na to, abyste se při vkládání nedotýkali hrdla sklenic, pokud se tak stane, otřete je papírovou utěrkou. Přidejte po snítce rozmarýnu.

RADA: Aby nakrájené houby nezmodraly

2
Do hrnce nalijte vodu s octem, přidejte cukr s bylinkami, kořením, 1 lžičkou soli a 5 minut povařte. Nálev přeceďte, přelijte houby, sklenice zavíčkujte a sterilujte asi 30 minut při teplotě 100 °C.

RADA: Čerstvé žampiony - jak je usušit, zmrazit nebo naložit

3
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo časopisu F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Nakládané sýry - směs

Nakládané sýry - směs

TAPAS: nakládané žampióny

TAPAS: nakládané žampióny

Nakládané karotky

Nakládané karotky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zavařování & nakládání FOOD
Svačina Česko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Cukr krupice Hořčičné semínko Houby Koriandr Pepř celý Rozmarýn Voda

Jak loupat česnek

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Makrely na roštu

Makrely na roštu

Bramborové placky s mákem

Bramborové placky s mákem

Hamburská vepřová kýta

Hamburská vepřová kýta

Domácí chléb pečený v troubě

Domácí chléb pečený v troubě

Cuketové řezy s tvarohovým krémem a polevou

Cuketové řezy s tvarohovým krémem a…

Cejn na bylinkách

Cejn na bylinkách

Italská polévka Minestrone Institutu Kompliment

Italská polévka Minestrone Institutu…

Banánový krém - poháry, dezerty, dorty...

Banánový krém - poháry, dezerty,…

Hlíva s květákem na mozeček nebo zapečená

Hlíva s květákem na mozeček nebo…

Doporučujeme

30 minut
Topinky s houbami a čedarem

Topinky s houbami a čedarem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Jak loupat česnek

Poslední sledované recepty

268
Míchaná vajíčka s paštikou
Míchaná vajíčka s…
26
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
25
Losos (nejen) v bylinkách
Losos (nejen) v bylinkách
22
Ztracená vejce se šunkou
Ztracená vejce se šunkou
21
Klasické lečo
Klasické lečo

Zajímavé články

Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
AHA.cz Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Mimibazar Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Ženy.cz Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Blesk.cz Výstup herečky Vacvalové na K2: Padající kameny a chybějící kyslík!

Výstup herečky Vacvalové na K2: Padající kameny a chybějící kyslík!

SportRevue.cz FOTO: Paulina Gretzky a 25 dalších půvabných dcer bývalých slavných sportovců

FOTO: Paulina Gretzky a 25 dalších půvabných dcer bývalých slavných sportovců

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Další doporučené recepty:

Kysaná zelenina
Kysaná zelenina
Kysané zelí ve sklenicích + salát
Kysané zelí ve sklenicích + salát
Kyselá polévka od Kolína
Kyselá polévka od Kolína
Kyselé brambory
Kyselé brambory
Kyselé zelí do skla
Kyselé zelí do skla
Kyselica (zelňačka) s čabajkou
Kyselica (zelňačka) s čabajkou
  • Recepty.cz
  • Kyseláče s rozmarýnem a jalovcem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact