• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Kynutý závin
Napište svůj komentář k receptu

Kynutý závin

autor: ovecka17
0.0
moje hodnoceni
4.1
hodnotilo: 13
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kynutý závin
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg polohrubá mouka (nebo polovina hladké a polovina hrubé)
    • 125
      g hera
    • 0,50
      sklenice olej
    • 115
      g cukr
    • 3
      žloutek
    • 1
      kostka droždí
    • 0,50
      l mléko
    • citronová kůra
    • 1
      lžička sůl

Postup přípravy receptu

1
Vypracujeme kynuté těsto podle návodu.
2
Těsto rozdělíme na 4 díly. Každý rozválíme na pomoučněném vále na plát asi 8 mm silný, který potřeme libovolnou nádivkou. Svineme ho a vložíme po délce na vymaštěný plech nebo pekáč. Záviny potíráme tukem, necháme kynout jako buchty a stejně tak i pečeme.
3
Pro inspiraci:
4
Jablková nádivka: 500 g jablek, 100 g krystalového cukru, 1 vanilkový cukr, 2 lžíce vody, 50 g rozinek.
5
Čistá a na plát pokrájená jablka posypeme krystalovým a vanilkovým cukrem, polejeme horkou vodou a přikryté dusíme, až změknou. Nakonec přidáme čisté rozinky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kynutý ořechový závin

Kynutý ořechový závin

Kynutý švestkový závin (štrůdl)

Kynutý švestkový závin (štrůdl)

Jablečný (hruškový) závin s tvarohem - kynutý

Jablečný (hruškový) závin s tvarohem …

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Zdeněk Kopeček | 29. 10. 2016 14:17

    Co by mělo zabránit aby závin při pečení nepopraskal? Při jaké teplotě závin péci a kolik minut. Děkuji za odpověď.

  • L | 29. 8. 2012 20:12

    Opravdu vynikající těsto, chuťově i na přípravu, bylo toho až překvapivě hodně, nejsem zkušená kuchařka, proto mi nedošlo, že uváděná nádivka rozhodně nevystačí na celé těsto, spíše jen tak na dva díly, další dva jsem tedy improvizovaně potřela tvarohem a dobré to je také :-)

  • jmuell1 | 16. 7. 2012 10:45

    Výborný recept. S těstem se skvěle pracuje a je opravdu moc dobré. Díky.

  • recepty73
    recepty73 | 17. 10. 2010 10:34

    Jelikož dělám většinou řidší náplně,které rádi vytékají(tvarohová,jahodová,meruňková,pudinková...),rolády vkládám do formy(hřbet,věnec,bábovka...),pak je dobrý výsledek zaručený:-))

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Štrůdly Nejlepší dezerty
Moučníky Záviny Dopolední svačina Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Cukr Droždí Hera Mléko Olej Polohrubá mouka Sůl Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapečené rybí filety

Zapečené rybí filety

Mleté maso na žampionech

Mleté maso na žampionech

Salát se sýrovo-bylinkovou zálivkou

Salát se sýrovo-bylinkovou zálivkou

Letní linecký koláč

Letní linecký koláč

Banánové placičky

Banánové placičky

Hovězí guláš s domácím Bavorským knedlíkem

Hovězí guláš s domácím Bavorským…

Jemná česneková pomazánka

Jemná česneková pomazánka

Chalupářova vepřovka s bramborem a zeleninou

Chalupářova vepřovka s bramborem a…

Krkovička s bylinkovým máslem

Krkovička s bylinkovým máslem

Doporučujeme

40 minut
Ratatouille IV.

Ratatouille IV.

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

62
Bramborovo-zeleninový guláš
Bramborovo-zeleninový…
50
Zapečené těstoviny s rajčatovou omáčkou, zeleninou a mozzarellou
Zapečené těstoviny s…
42
Klasické lečo
Klasické lečo
41
Zelný salát se zeleninou
Zelný salát se zeleninou
37
Kančí guláš s bramborami
Kančí guláš s bramborami

Zajímavé články

Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených polévek
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených…
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
Osvěžující snídaňová smoothie: Odstartujte horký letní den svěžím a zdravým drinkem
Osvěžující snídaňová smoothie: Odstartujte horký…
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na pánvi
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na…
AHA.cz Nedvěd po večerech bez Dary: Idylka se hroutí

Nedvěd po večerech bez Dary: Idylka se hroutí

Mimibazar Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Dáma.cz Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Blesk pro ženy Kraťasy a široká stehna? Klidně, když víte, po jakých sáhnout!

Kraťasy a široká stehna? Klidně, když víte, po jakých sáhnout!

Ženy.cz Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Blesk.cz Překvapení na letním mejdanu hvězd! Dorazil i zraněný Janek Bartoška

Překvapení na letním mejdanu hvězd! Dorazil i zraněný Janek Bartoška

SportRevue.cz FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

Maminka.cz Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Blesk Horoskopy Největší pedanti a puntičkáři z celého zvěrokruhu: Kdo je opravdu nesnesitelný?

Největší pedanti a puntičkáři z celého zvěrokruhu: Kdo je opravdu nesnesitelný?

Další doporučené recepty:

Kynutý povidlový knedlík s vanilkovou omáčkou a mákem
Kynutý povidlový knedlík s vanilkovou…
Kynutý švestkový závin (štrůdl)
Kynutý švestkový závin (štrůdl)
Kynutý táč s ovocem a drobenkou
Kynutý táč s ovocem a drobenkou
Kyprý jablkový koláč
Kyprý jablkový koláč
Kysaná zelenina
Kysaná zelenina
Kysané zelí ve sklenicích + salát
Kysané zelí ve sklenicích + salát
  • Recepty.cz
  • Kynutý závin
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact