• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Kynutý závin
Napište svůj komentář k receptu

Kynutý závin

autor: ovecka17
0.0
moje hodnoceni
4.1
hodnotilo: 13
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kynutý závin
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg polohrubá mouka (nebo polovina hladké a polovina hrubé)
    • 125
      g hera
    • 0,50
      sklenice olej
    • 115
      g cukr
    • 3
      žloutek
    • 1
      kostka droždí
    • 0,50
      l mléko
    • citronová kůra
    • 1
      lžička sůl

Postup přípravy receptu

1
Vypracujeme kynuté těsto podle návodu.
2
Těsto rozdělíme na 4 díly. Každý rozválíme na pomoučněném vále na plát asi 8 mm silný, který potřeme libovolnou nádivkou. Svineme ho a vložíme po délce na vymaštěný plech nebo pekáč. Záviny potíráme tukem, necháme kynout jako buchty a stejně tak i pečeme.
3
Pro inspiraci:
4
Jablková nádivka: 500 g jablek, 100 g krystalového cukru, 1 vanilkový cukr, 2 lžíce vody, 50 g rozinek.
5
Čistá a na plát pokrájená jablka posypeme krystalovým a vanilkovým cukrem, polejeme horkou vodou a přikryté dusíme, až změknou. Nakonec přidáme čisté rozinky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kynutý ořechový závin

Kynutý ořechový závin

Kynutý švestkový závin (štrůdl)

Kynutý švestkový závin (štrůdl)

Jablečný (hruškový) závin s tvarohem - kynutý

Jablečný (hruškový) závin s tvarohem …

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Zdeněk Kopeček | 29. 10. 2016 14:17

    Co by mělo zabránit aby závin při pečení nepopraskal? Při jaké teplotě závin péci a kolik minut. Děkuji za odpověď.

  • L | 29. 8. 2012 20:12

    Opravdu vynikající těsto, chuťově i na přípravu, bylo toho až překvapivě hodně, nejsem zkušená kuchařka, proto mi nedošlo, že uváděná nádivka rozhodně nevystačí na celé těsto, spíše jen tak na dva díly, další dva jsem tedy improvizovaně potřela tvarohem a dobré to je také :-)

  • jmuell1 | 16. 7. 2012 10:45

    Výborný recept. S těstem se skvěle pracuje a je opravdu moc dobré. Díky.

  • recepty73
    recepty73 | 17. 10. 2010 10:34

    Jelikož dělám většinou řidší náplně,které rádi vytékají(tvarohová,jahodová,meruňková,pudinková...),rolády vkládám do formy(hřbet,věnec,bábovka...),pak je dobrý výsledek zaručený:-))

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Štrůdly Nejlepší dezerty
Moučníky Záviny Dopolední svačina Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Cukr Droždí Hera Mléko Olej Polohrubá mouka Sůl Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rýžový nákyp s brokolicí

Rýžový nákyp s brokolicí

Řecký salát po řecku

Řecký salát po řecku

Krůtí ragú se žampiony

Krůtí ragú se žampiony

Bramborový oběd

Bramborový oběd

Pečené kuře na zelí s medem

Pečené kuře na zelí s medem

Pečená francouzská bageta plněná kuřecím salátem

Pečená francouzská bageta plněná…

Základní těsto na pizzu

Základní těsto na pizzu

Borůvková bublanina

Borůvková bublanina

Krémová polévka z červené řepy

Krémová polévka z červené řepy

Doporučujeme

50 minut
Francouzské brambory s pórkem

Francouzské brambory s pórkem

50 minut
Šakšuka v praprikách

Šakšuka v praprikách

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

30 minut
Ostružiny s mandlovou drobenkou

Ostružiny s mandlovou drobenkou

80 minut
Ratatouille

Ratatouille

80 minut
Cuketová bábovka

Cuketová bábovka

40 minut
Kuřecí prsa Caprese

Kuřecí prsa Caprese

35 minut
Kapie plněné kuřecím masem

Kapie plněné kuřecím masem

40 minut
Krémová polévka s fazolkami a koprem

Krémová polévka s fazolkami a koprem

Poslední sledované recepty

249
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
38
Spaghetti Carbonara – La ricetta tradizionale
Spaghetti Carbonara – La…
29
Švestkový závin s mandlemi
Švestkový závin s…
23
Šakšuka v praprikách
Šakšuka v praprikách
22
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Jak ještě zužitkovat rajčata? Vyrobte z nich místo kečupu výbornou omáčku nejen na těstoviny
Jak ještě zužitkovat rajčata? Vyrobte z nich…
Štrúdl je lahůdka! S receptem od Laďky Něrgešové ho zvládnete jedna báseň
Štrúdl je lahůdka! S receptem od Laďky Něrgešové…
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji využít v kuchyni, aby vám chutnala
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji…
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je uchovat na zimu
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je…
Jak na dokonalé krevety? Od výběru přes loupání až po senzační recepty
Jak na dokonalé krevety? Od výběru přes loupání…
AHA.cz Zdrcený Vydra od Bouškové: Smutné, ale tohle je prostě život

Zdrcený Vydra od Bouškové: Smutné, ale tohle je prostě život

Mimibazar Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Dáma.cz Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Blesk pro ženy Trendy podzimní šaty podle stylistky: Které jsou kritické k postavě a co naopak lichotí?

Trendy podzimní šaty podle stylistky: Které jsou kritické k postavě a co naopak lichotí?

Ženy.cz 7 maličkostí, které mě zaručeně vytočí. Máte to stejně?

7 maličkostí, které mě zaručeně vytočí. Máte to stejně?

Blesk.cz Igor Bareš (59), hvězda nového seriálu Mladá krev: Tchán na svatbě trpěl!

Igor Bareš (59), hvězda nového seriálu Mladá krev: Tchán na svatbě trpěl!

SportRevue.cz FOTO: Gabriela Koukalová a 49 dalších největších krásek zimních sportů tohoto tisíciletí

FOTO: Gabriela Koukalová a 49 dalších největších krásek zimních sportů tohoto tisíciletí

Maminka.cz Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Blesk Horoskopy Zdravotní problémy podle horoskopu: Jaké bylinky se hodí pro jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Zdravotní problémy podle horoskopu: Jaké bylinky se hodí pro jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Další doporučené recepty:

Kynutý povidlový knedlík s vanilkovou omáčkou a mákem
Kynutý povidlový knedlík s vanilkovou…
Kynutý švestkový závin (štrůdl)
Kynutý švestkový závin (štrůdl)
Kynutý táč s ovocem a drobenkou
Kynutý táč s ovocem a drobenkou
Kyprý jablkový koláč
Kyprý jablkový koláč
Kysaná zelenina
Kysaná zelenina
Kysané zelí ve sklenicích + salát
Kysané zelí ve sklenicích + salát
  • Recepty.cz
  • Kynutý závin
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact