• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Kynutý závin
Napište svůj komentář k receptu

Kynutý závin

autor: ovecka17
0.0
moje hodnoceni
4.1
hodnotilo: 13
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kynutý závin
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg polohrubá mouka (nebo polovina hladké a polovina hrubé)
    • 125
      g hera
    • 0,50
      sklenice olej
    • 115
      g cukr
    • 3
      žloutek
    • 1
      kostka droždí
    • 0,50
      l mléko
    • citronová kůra
    • 1
      lžička sůl

Postup přípravy receptu

1
Vypracujeme kynuté těsto podle návodu.
2
Těsto rozdělíme na 4 díly. Každý rozválíme na pomoučněném vále na plát asi 8 mm silný, který potřeme libovolnou nádivkou. Svineme ho a vložíme po délce na vymaštěný plech nebo pekáč. Záviny potíráme tukem, necháme kynout jako buchty a stejně tak i pečeme.
3
Pro inspiraci:
4
Jablková nádivka: 500 g jablek, 100 g krystalového cukru, 1 vanilkový cukr, 2 lžíce vody, 50 g rozinek.
5
Čistá a na plát pokrájená jablka posypeme krystalovým a vanilkovým cukrem, polejeme horkou vodou a přikryté dusíme, až změknou. Nakonec přidáme čisté rozinky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kynutý ořechový závin

Kynutý ořechový závin

Kynutý švestkový závin (štrůdl)

Kynutý švestkový závin (štrůdl)

Jablečný (hruškový) závin s tvarohem - kynutý

Jablečný (hruškový) závin s tvarohem …

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Zdeněk Kopeček | 29. 10. 2016 14:17

    Co by mělo zabránit aby závin při pečení nepopraskal? Při jaké teplotě závin péci a kolik minut. Děkuji za odpověď.

  • L | 29. 8. 2012 20:12

    Opravdu vynikající těsto, chuťově i na přípravu, bylo toho až překvapivě hodně, nejsem zkušená kuchařka, proto mi nedošlo, že uváděná nádivka rozhodně nevystačí na celé těsto, spíše jen tak na dva díly, další dva jsem tedy improvizovaně potřela tvarohem a dobré to je také :-)

  • jmuell1 | 16. 7. 2012 10:45

    Výborný recept. S těstem se skvěle pracuje a je opravdu moc dobré. Díky.

  • recepty73
    recepty73 | 17. 10. 2010 10:34

    Jelikož dělám většinou řidší náplně,které rádi vytékají(tvarohová,jahodová,meruňková,pudinková...),rolády vkládám do formy(hřbet,věnec,bábovka...),pak je dobrý výsledek zaručený:-))

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Štrůdly Nejlepší dezerty
Moučníky Záviny Dopolední svačina Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Cukr Droždí Hera Mléko Olej Polohrubá mouka Sůl Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bramborové krokety

Bramborové krokety

Mňam buřty

Mňam buřty

Jednoduchý grenadýrmarš

Jednoduchý grenadýrmarš

Sněhové rohlíčky

Sněhové rohlíčky

Tuňáková pomazánka III.

Tuňáková pomazánka III.

Hamburger úžasné chuti

Hamburger úžasné chuti

kuřecí pilaf s kari

kuřecí pilaf s kari

Zeleninová bramboračka

Zeleninová bramboračka

Čokoládová babka

Čokoládová babka

Doporučujeme

50 minut
Francouzské brambory s pórkem

Francouzské brambory s pórkem

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

35 minut
Kapie plněné kuřecím masem

Kapie plněné kuřecím masem

30 minut
Ostružiny s mandlovou drobenkou

Ostružiny s mandlovou drobenkou

80 minut
Ratatouille

Ratatouille

40 minut
Krémová polévka s fazolkami a koprem

Krémová polévka s fazolkami a koprem

80 minut
Cuketová bábovka

Cuketová bábovka

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

55
Čočková polévka ze zbylé čočky na kyselo
Čočková polévka ze zbylé…
51
Hruškový koláč s tvarohovým těstem a žmolenkou
Hruškový koláč s…
40
Mechový dort s mascarpone
Mechový dort s mascarpone
37
Papriky se šlehanou sekanou s rajskou omáčkou
Papriky se šlehanou…
28
Lehký těstovinový salát s tuňákem a cuketou
Lehký těstovinový salát…

Zajímavé články

Jak ještě zužitkovat rajčata? Vyrobte z nich místo kečupu výbornou omáčku nejen na těstoviny
Jak ještě zužitkovat rajčata? Vyrobte z nich…
Štrúdl je lahůdka! S receptem od Laďky Něrgešové ho zvládnete jedna báseň
Štrúdl je lahůdka! S receptem od Laďky Něrgešové…
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji využít v kuchyni, aby vám chutnala
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji…
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je uchovat na zimu
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je…
Jak na dokonalé krevety? Od výběru přes loupání až po senzační recepty
Jak na dokonalé krevety? Od výběru přes loupání…
AHA.cz Zdrcený Vydra od Bouškové: Smutné, ale tohle je prostě život

Zdrcený Vydra od Bouškové: Smutné, ale tohle je prostě život

Mimibazar Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy Trendy podzimní šaty podle stylistky: Které jsou kritické k postavě a co naopak lichotí?

Trendy podzimní šaty podle stylistky: Které jsou kritické k postavě a co naopak lichotí?

Ženy.cz Nesnesitelný hluk v hlavě aneb Můj tragikomický boj s tinnitem

Nesnesitelný hluk v hlavě aneb Můj tragikomický boj s tinnitem

Blesk.cz Fotograf slavných Robert Vano (77): První fotky po operaci krkavic! Cigárko si však neodpustil

Fotograf slavných Robert Vano (77): První fotky po operaci krkavic! Cigárko si však neodpustil

SportRevue.cz FOTO: Krásky z greenů. Klára Spilková a 32 dalších nejhezčích (ex)golfistek na světě

FOTO: Krásky z greenů. Klára Spilková a 32 dalších nejhezčích (ex)golfistek na světě

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy Bohyní po padesátce? Odbornice prozrazuje rituály, které změní váš pohled na stárnutí!

Bohyní po padesátce? Odbornice prozrazuje rituály, které změní váš pohled na stárnutí!

Další doporučené recepty:

Kynutý povidlový knedlík s vanilkovou omáčkou a mákem
Kynutý povidlový knedlík s vanilkovou…
Kynutý švestkový závin (štrůdl)
Kynutý švestkový závin (štrůdl)
Kynutý táč s ovocem a drobenkou
Kynutý táč s ovocem a drobenkou
Kyprý jablkový koláč
Kyprý jablkový koláč
Kysaná zelenina
Kysaná zelenina
Kysané zelí ve sklenicích + salát
Kysané zelí ve sklenicích + salát
  • Recepty.cz
  • Kynutý závin
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact