• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Kynutý švestkový závin (štrůdl)
Napište svůj komentář k receptu

Kynutý švestkový závin (štrůdl)

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 30
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kynutý švestkový závin (štrůdl)
Kynutý švestkový závin (štrůdl)
Kynutý švestkový závin (štrůdl)
Kynutý švestkový závin (štrůdl)
Kynutý švestkový závin (štrůdl)
3fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 500
      g polohrubá mouka
    • 0,50
      lžička sůl
    • 60
      g cukr krupice
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 125
      g hera - rozpuštěná, vlažná
    • 2
      ks žloutek
    • 250
      ml mléko
    • 1
      kostka droždí
  • Dále:
    • 500
      g švestky - vypeckované, pokrájené, cca
    • skořice - mletá
    • cukr krupice
    • moučkový cukr
    • pečící papír
    • rozšlehané vejce

Postup přípravy receptu

1
Do mísy nasypeme polohrubou mouku, uprostřed uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí, posypeme krupicovým cukrem a přilijeme trochu vlažného mléka, mírně promícháme a necháme vzejít kvásek.
2
Až droždí nabyde, přidáme vanilkový cukr, žloutky, sůl, zbylé mléko a vlažný tuk. Vše propracujeme do vláčného, nelepivého těsta. Čím déle mícháme, tím lépe nám nakyne, jelikož do něj mícháním vháníme vzduch.
3
Na teplém místě necháme těsto v míse zakryté utěrkou nakynout. Až o více než polovinu zvětší svůj objem, opět ho dobře propracujeme, rozdělíme na dva díly, které na pomoučněném stole rozválíme na obdélníky, posypeme pokrájenými švestkami, dle kyselosti švestek posypeme cukrem a dle chuti skořicí. Použít můžeme i skořicový cukr (nebo vanilkový).
4
Oba záviny srolujeme, přeneseme na plech s pečícím papírem potřeným trochou oleje a necháme ještě chvíli odpočinout (10-15 minut).
5
Záviny pečeme v předehřáté troubě na střední teplotu dozlatova, před vložením do trouby je potřeme rozšlehaným vejcem. Před podáváním můžeme záviny pocukrovat moučkovým cukrem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Švestkový koláč kynutý

Švestkový koláč kynutý

Švestkový štrůdl

Švestkový štrůdl

Kynutý závin

Kynutý závin

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • maruska73 | 24. 9. 2016 14:58

    Z těsta dělám velké bochánky plněné švestkami smíchanými s mletým mákem a moučkovým cukrem. Velikost podle toho zda chceme jeden na jednu porci, či větší bochánky před jídlem rozkrájíme na trojúhelníčky. Pečeme do zlatova tak, se nedotýkaly.

  • Naty | 15. 8. 2015 17:46

    Vynikající štrůdl co zmizel jen co trochu vychladl :-) .

  • Hanka | 27. 7. 2014 09:36

    Výborné, nepřeslazené a šly na dračku sotva stačily vychladnout. Dokonce jsem musela připravit další těsto a právě mi kyne tak čekám a děkuji za recept.

  • jitka | 25. 10. 2013 13:51

    velmi dobry :-* :-*

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Štrůdly Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Zákusky Buchty Záviny Dezerty Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Děti Vegetariáni Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Droždí Hera Mléko Moučkový cukr Pečící papír Polohrubá mouka Rozšlehané vejce Skořice - mletá Sůl Švestky Vanilkový cukr Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Mramorová bábovka vláčná

Mramorová bábovka vláčná

Vynikající pomazánka z nivy

Vynikající pomazánka z nivy

Amur (ryba) v bylinkovém těstíčku

Amur (ryba) v bylinkovém těstíčku

Bezmasé těstoviny - výborné

Bezmasé těstoviny - výborné

Srdce na paprice

Srdce na paprice

Houbové kroupy se zelím

Houbové kroupy se zelím

Listové šátečky (závin) se špenátem

Listové šátečky (závin) se špenátem

chili-medové paličky

chili-medové paličky

Maková bábovka hrníčková a rychlá

Maková bábovka hrníčková a rychlá

Doporučujeme

20 minut
Těstoviny se sušenými rajčaty

Těstoviny se sušenými rajčaty

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Kulajda

Kulajda

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

167
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
127
Tajemná brambora
Tajemná brambora
99
Hrníčková kynutá bábovka s makovou náplní
Hrníčková kynutá bábovka…
71
Krkovička pečená na medu a hořčicí
Krkovička pečená na medu…
66
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce

Zajímavé články

Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin: Krása a kreativita v jednom
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin:…
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj připravit lahodný nápoj i dezert podle receptu Josefa Maršálka
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj…
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou dobrotu prince Harryho, čokoládový tiffin nebo karamelové pokušení
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou…
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl, a jak poznat ten kvalitní?
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl,…
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na bouchačky od Jamieho Olivera
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na…
AHA.cz Třaskavý konec u Boučka? Vyjádření moderátora mluví za vše

Třaskavý konec u Boučka? Vyjádření moderátora mluví za vše

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Blesk pro ženy Jak nosit černou, aby vám nepřidala na věku? Tyhle triky radí stylistka!

Jak nosit černou, aby vám nepřidala na věku? Tyhle triky radí stylistka!

Ženy.cz Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Blesk.cz Zpřetrhejte řetězy tyranů i všednosti! Tahle dobrodružství vyladí zvuk vašeho podzimu

Zpřetrhejte řetězy tyranů i všednosti! Tahle dobrodružství vyladí zvuk vašeho podzimu

SportRevue.cz FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

Maminka.cz Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Blesk Horoskopy Snaží se s vámi spojit andělé? Podle času poznáte, co vám chtějí říct

Snaží se s vámi spojit andělé? Podle času poznáte, co vám chtějí říct

Další doporučené recepty:

Kynutý koláč z remosky - bramborové těsto
Kynutý koláč z remosky - bramborové…
Kynutý ořechový závin
Kynutý ořechový závin
Kynutý povidlový knedlík s vanilkovou omáčkou a mákem
Kynutý povidlový knedlík s vanilkovou…
Kynutý táč s ovocem a drobenkou
Kynutý táč s ovocem a drobenkou
Kynutý závin
Kynutý závin
Kyprý jablkový koláč
Kyprý jablkový koláč
  • Recepty.cz
  • Kynutý švestkový závin (štrůdl)
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact