• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Kynutý švestkový závin (štrůdl)
Napište svůj komentář k receptu

Kynutý švestkový závin (štrůdl)

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 30
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kynutý švestkový závin (štrůdl)
Kynutý švestkový závin (štrůdl)
Kynutý švestkový závin (štrůdl)
Kynutý švestkový závin (štrůdl)
Kynutý švestkový závin (štrůdl)
3fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 500
      g polohrubá mouka
    • 0,50
      lžička sůl
    • 60
      g cukr krupice
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 125
      g hera - rozpuštěná, vlažná
    • 2
      ks žloutek
    • 250
      ml mléko
    • 1
      kostka droždí
  • Dále:
    • 500
      g švestky - vypeckované, pokrájené, cca
    • skořice - mletá
    • cukr krupice
    • moučkový cukr
    • pečící papír
    • rozšlehané vejce

Postup přípravy receptu

1
Do mísy nasypeme polohrubou mouku, uprostřed uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí, posypeme krupicovým cukrem a přilijeme trochu vlažného mléka, mírně promícháme a necháme vzejít kvásek.
2
Až droždí nabyde, přidáme vanilkový cukr, žloutky, sůl, zbylé mléko a vlažný tuk. Vše propracujeme do vláčného, nelepivého těsta. Čím déle mícháme, tím lépe nám nakyne, jelikož do něj mícháním vháníme vzduch.
3
Na teplém místě necháme těsto v míse zakryté utěrkou nakynout. Až o více než polovinu zvětší svůj objem, opět ho dobře propracujeme, rozdělíme na dva díly, které na pomoučněném stole rozválíme na obdélníky, posypeme pokrájenými švestkami, dle kyselosti švestek posypeme cukrem a dle chuti skořicí. Použít můžeme i skořicový cukr (nebo vanilkový).
4
Oba záviny srolujeme, přeneseme na plech s pečícím papírem potřeným trochou oleje a necháme ještě chvíli odpočinout (10-15 minut).
5
Záviny pečeme v předehřáté troubě na střední teplotu dozlatova, před vložením do trouby je potřeme rozšlehaným vejcem. Před podáváním můžeme záviny pocukrovat moučkovým cukrem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Švestkový koláč kynutý

Švestkový koláč kynutý

Švestkový štrůdl

Švestkový štrůdl

Kynutý závin

Kynutý závin

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • maruska73 | 24. 9. 2016 14:58

    Z těsta dělám velké bochánky plněné švestkami smíchanými s mletým mákem a moučkovým cukrem. Velikost podle toho zda chceme jeden na jednu porci, či větší bochánky před jídlem rozkrájíme na trojúhelníčky. Pečeme do zlatova tak, se nedotýkaly.

  • Naty | 15. 8. 2015 17:46

    Vynikající štrůdl co zmizel jen co trochu vychladl :-) .

  • Hanka | 27. 7. 2014 09:36

    Výborné, nepřeslazené a šly na dračku sotva stačily vychladnout. Dokonce jsem musela připravit další těsto a právě mi kyne tak čekám a děkuji za recept.

  • jitka | 25. 10. 2013 13:51

    velmi dobry :-* :-*

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Štrůdly Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Zákusky Buchty Záviny Dezerty Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Děti Vegetariáni Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Droždí Hera Mléko Moučkový cukr Pečící papír Polohrubá mouka Rozšlehané vejce Skořice - mletá Sůl Švestky Vanilkový cukr Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pivní salát

Pivní salát

Marokánky

Marokánky

Polévka s červenou řepou

Polévka s červenou řepou

Šopský salát II.

Šopský salát II.

Whiskey Sour - koktejl

Whiskey Sour - koktejl

Brokolicová žemlovka

Brokolicová žemlovka

Česnekovo-sýrová omáčka

Česnekovo-sýrová omáčka

Kynutý ořechový závin

Kynutý ořechový závin

Ovesná kaše s jablky, rozinkami a skořicí

Ovesná kaše s jablky, rozinkami a…

Doporučujeme

35 minut
Mrkvový krém se zázvorem a chilli

Mrkvový krém se zázvorem a chilli

10 minut
Krémová dýňová polévka dle časopisu F.O.O.D.

Krémová dýňová polévka dle časopisu F…

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

55 minut
Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

10 minut
Vejmrda

Vejmrda

30 minut
Mexická tortilla se zelným salátem

Mexická tortilla se zelným salátem

65 minut
Jablkový koláč s drobenkou

Jablkový koláč s drobenkou

45 minut
Bramboračka s bylinkovými noky

Bramboračka s bylinkovými noky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

622
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
20
Vosí hnízda III.
Vosí hnízda III.
20
Houbové rizoto III.
Houbové rizoto III.
17
Srbské rizoto
Srbské rizoto
16
Mrkvový salát III
Mrkvový salát III

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní polévky k večeři
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní…
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně skladovat a proč je dobré je namočit?
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně…
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět sladkými příběhy ukrytými v pečivu
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět…
Rostou! 10 skvělých receptů z podzimních hub, které možná dělávala i vaše babička
Rostou! 10 skvělých receptů z podzimních hub,…
Restaurant Week se vrací: Láká na výhodná menu do luxusních hotelových restaurací i k Pohlreichovi
Restaurant Week se vrací: Láká na výhodná menu do…
AHA.cz Brzobohatý už problém neskrývá: Rodinný odkaz ohrožen závislostí

Brzobohatý už problém neskrývá: Rodinný odkaz ohrožen závislostí

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Blesk pro ženy Kosmetické novinky na měsíc říjen: Zpevňující krém na dekolt i revoluční termoochrana na vlasy

Kosmetické novinky na měsíc říjen: Zpevňující krém na dekolt i revoluční termoochrana na vlasy

Ženy.cz Ženy, nebojte se říct ne. Kde končí flirt a začíná obtěžování?

Ženy, nebojte se říct ne. Kde končí flirt a začíná obtěžování?

Blesk.cz Hvězdy v barvách podzimu očima Iny T.: Kdo umí lépe a kdo je na hraně?

Hvězdy v barvách podzimu očima Iny T.: Kdo umí lépe a kdo je na hraně?

SportRevue.cz FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy Říjnový úplněk v Beranu přinese bouřlivé emoce. Pozor na hádky a impulzivní kroky!

Říjnový úplněk v Beranu přinese bouřlivé emoce. Pozor na hádky a impulzivní kroky!

Další doporučené recepty:

Kynutý koláč z remosky - bramborové těsto
Kynutý koláč z remosky - bramborové…
Kynutý ořechový závin
Kynutý ořechový závin
Kynutý povidlový knedlík s vanilkovou omáčkou a mákem
Kynutý povidlový knedlík s vanilkovou…
Kynutý táč s ovocem a drobenkou
Kynutý táč s ovocem a drobenkou
Kynutý závin
Kynutý závin
Kyprý jablkový koláč
Kyprý jablkový koláč
  • Recepty.cz
  • Kynutý švestkový závin (štrůdl)
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact