• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Kynutý beránek
Napište svůj komentář k receptu

Kynutý beránek

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
2.5
hodnotilo: 2
doba přípravy: 50 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kynutý beránek
Kynutý beránek
Kynutý beránek
Kynutý beránek
Kynutý beránek
Kynutý beránek
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

1 porce
    • 100
      g máslo
    • sůl
    • 500
      g hladká mouka
    • moučkový cukr na posyp
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 40
      g droždí čerstvé
    • 100
      g zakysaná smetana
    • 120
      ml mléko polotučné
    • 50
      g cukr krupice
    • 3
      ks žloutky

Postup přípravy receptu

1
V ohřátém mléce rozpusťte máslo. Mouku prosejte do mísy a uprostřed udělejte důlek. Rozdrobte do něj droždí, posypte ho vanilkovým cukrem, zalijte polovinou vlažného mléka a nechte vzejít kvásek. Přisypte zbytek cukru, vlijte zbylé mléko se žloutky, zakysanou smetanu a sůl, pak vmíchejte rozpuštěné máslo.

RADA: Jak poznat kvalitní máslo?

2
Vypracujte vláčné těsto. Pod utěrkou ho nechte 30 minut kynout. Těsto rozválejte na plát, rozdělte na 2 díly, každý stočte do rolády a ty nakrájejte na kousky. Z odkrojků těsta udělejte 3 válečky a vytvarujte z nich hlavu a rohy.

RADA: Jak na kynuté těsto?

3
Na plech vyložený pečicím papírem začněte skládat beránka. Nejprve hlavu, pak dokola nakrájené kousky rolády, které tvoří tělo. Troubu rozehřejte na 200 °C. Beránka nechte ještě 20 minut kynout. Pak ho potřete rozšlehaným vejcem a pečte 15 minut, snižte teplotu na 180 °C a dopečte dozlatova, asi 35 minut. Nechte vychladnout. Před servírováním ho pocukrujte.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kynutý knedlík z mikrovlnky

Kynutý knedlík z mikrovlnky

Kynutý švestkový závin (štrůdl)

Kynutý švestkový závin (štrůdl)

Švestkový koláč kynutý

Švestkový koláč kynutý

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Dezerty Nejlepší dezerty Sváteční pečení Beránek
Pokrmy Chuťovky Moučníky Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Droždí Hladká mouka Máslo Mléko polotučné Moučkový cukr Sůl Vanilkový cukr Zakysaná smetana žloutky
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Haštalský řízek

Haštalský řízek

Vajíčková pomazánka

Vajíčková pomazánka

Medovník V.

Medovník V.

Šunkofleky-klouzáky

Šunkofleky-klouzáky

Pravé italské těsto na pizzu

Pravé italské těsto na pizzu

Pomerančový džem (marmeláda)

Pomerančový džem (marmeláda)

Bramboračka naší babičky

Bramboračka naší babičky

Těstovinový salát s rybou a zeleninou

Těstovinový salát s rybou a zeleninou

Podzimní salát Coleslaw

Podzimní salát Coleslaw

Doporučujeme

25 minut
Vietnamské palačinky s krevetami

Vietnamské palačinky s krevetami

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

56
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
41
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou
39
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
38
Trojí sladká ovesná kaše
Trojí sladká ovesná kaše
36
Výborný dresing
Výborný dresing

Zajímavé články

Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a připravit, aby chutnala jako z restaurace
Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a…
Letní drinky bez alkoholu: Zkuste Virgin Mojito, Mango Lassí nebo nealko Gin Tonic
Letní drinky bez alkoholu: Zkuste Virgin Mojito,…
7 oblíbených letních tvarohových dezertů: Využijte naplno tajnou ingredienci našich babiček
7 oblíbených letních tvarohových dezertů:…
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez zbytečného cukru a umělých aromat
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez…
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
AHA.cz Všechno je jinak! Sandeva ohlásila konec!

Všechno je jinak! Sandeva ohlásila konec!

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Culíková inspirace: Jak ho ozvláštnit s minimem námahy?

Culíková inspirace: Jak ho ozvláštnit s minimem námahy?

Ženy.cz Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Blesk.cz Nový koníček krásné Kate: Princezna včelaří!

Nový koníček krásné Kate: Princezna včelaří!

SportRevue.cz FOTO: Nejzoufalejší sportovní disciplína? Basket ve spodním prádle

FOTO: Nejzoufalejší sportovní disciplína? Basket ve spodním prádle

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy Cikánský horoskop o vás řekne víc, než myslíte! Jakou povahu vám přisoudil?

Cikánský horoskop o vás řekne víc, než myslíte! Jakou povahu vám přisoudil?

Další doporučené recepty:

Kynuté těsto na pizzu
Kynuté těsto na pizzu
Kynuté těsto od babičky
Kynuté těsto od babičky
Kynutý  věnec s malinami
Kynutý věnec s malinami
Kynutý knedlík z mikrovlnky
Kynutý knedlík z mikrovlnky
Kynutý koláč s drobenkou plněný po upečení
Kynutý koláč s drobenkou plněný po…
Kynutý koláč s jablečnou náplní
Kynutý koláč s jablečnou náplní
  • Recepty.cz
  • Kynutý beránek
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact