• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Kynuté těsto - základní recept
Napište svůj komentář k receptu

Kynuté těsto - základní recept

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 16
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kynuté těsto - základní recept
Kynuté těsto - základní recept
Kynuté těsto - základní recept
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 150
      g hera
    • 500
      g hladká mouka
    • 100
      g hrubá mouka
    • 80
      g cukr krupice
    • 1
      špetka sůl
    • 30
      g droždí
    • 2
      ks vejce
    • 200
      ml mléko
    • 1
      balíček vanilkový cukr

Postup přípravy receptu

1
Nejprve připravíme kvásek. Droždí rozetřeme vařečkou s asi 20 g cukru na řídkou kaši. Přilijeme zhruba polovinu vlažného mléka a rozšleháme, pak kvásek zahustíme moukou na řidší těstíčko a necháme v teple vzejít.
2
Do mísy na těsto vsypeme zbytek cukru, vanilkový cukr a mouku, přidáme kvásek, rozpuštěné máslo a ostatní přísady. Vše zpracujeme v hladké nelepivé těsto a dáme do tepla kynout. Během kynutí těsto nejméně 2x přetužujeme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Langoše: recept na základní těsto

Langoše: recept na základní těsto

Fufu-ovesný valoun, základní recept

Fufu-ovesný valoun, základní recept

Chalva indická semolinová, základní recept

Chalva indická semolinová, základní…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • tanadas | 2. 11. 2012 13:53

    Z testa jsem delala kolacky a jsou vyborne.

  • Vladimir Koran | 2. 6. 2009 23:25

    Pro Petru: přetužujeme neboli srazíme

  • alena žohová | 5. 8. 2008 10:00

    recept je skvělý, vyšel přesně, díky

  • alena žohová | 5. 8. 2008 10:00

    recept je skvělý, vyšel přesně, díky

  • Ida Juřicová | 26. 11. 2007 21:27

    Naprosto vyborne testo! Heboucke,dobroucke :-) Kvasek jsem nechala vzejit bez pridavku mouky a vyslo to dobre.A ani jsem testo nepremichavala behem kynuti.Upekli jsme v remosce vytecne 2 kolace a myslim,ze dlouho nevydrzi :-)

  • anna.w | 11. 11. 2006 10:21

    Jdu to zkoušet. Jsem v zahraničí a chci předvést české buchty. Snad jim neudělám ostudu! Vím, že maminka to vždycky dělala jinak - ale dobrých způsobů může být víc :-))

  • Lada Kovářová | 8. 10. 2006 20:18

    Velmi důležité je také to teplo :-)

  • Di | 8. 10. 2006 19:58

    Ale co Vám nejde, Deinl?

  • Hana Rožníčková | 8. 10. 2006 19:44

    Deinl, kynuté těsto chce zkoušet a zkoušet, i mě dá se říci " zkušené" se to někdy nepovede, záleží na droždí, mouce dokonce i na másle atd.Ale neházela bych flintu do žita a určitě bych šla znovu do toho.Chybama se člověk učí....

  • Deinl | 8. 10. 2006 19:22

    Vůbec mi to podle toho nejde, asi tam máte chybu..

  • mirek | 11. 6. 2006 12:43

    Jsem to zvladl .. super ... moc dik

  • Marcela Kovaříková | 21. 6. 2005 08:07

    Budu teprve zkoušet, tak uvidíme!!Bude to můj první pokus

  • petra | 3. 6. 2005 08:31

    Vcera jsem z roho udelala buchty, delala jsem s makem a s orechama, no jednim slovem parada!!! testo krasne vykynulo, lzici jsem z toho odebirala kousky a plnila, pred pecenim i po peceni jsem buchticky natirala roztopenym maslickem. Diky za recept, z kynuteho testa jsem mela vzdycky strach, ale povedlo se.

  • Anonym | 1. 6. 2005 13:09

    Já bych řekla přemíchat a nechat znovu nakynout!

  • Petra | 1. 6. 2005 13:05

    Co to znamená "přetužujeme?" Tan termín neznám a nevím co s tím těstem udělat. Děkuji Petra

  • Katka | 23. 6. 2004 10:58

    Poprvé v životě mi kynuté těsto opravdu vykynulo :)) Díky

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Kynuté
Moučníky Syrové Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Droždí Hera Hladká mouka Hrubá mouka Mléko Sůl Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Sekané znojemské biftečky

Sekané znojemské biftečky

Tvarůžková pomazánka (vařená, jednoduchá)

Tvarůžková pomazánka (vařená,…

Pražené mandle

Pražené mandle

Cuketová buchta III.

Cuketová buchta III.

Placičky z ricotty s cuketou a sušenými rajčaty

Placičky z ricotty s cuketou a…

Krkovička po cigánsku

Krkovička po cigánsku

Smažený máslový celer

Smažený máslový celer

Sacher dort

Sacher dort

Hráškovo pórkový krém

Hráškovo pórkový krém

Doporučujeme

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

46
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
35
Rizoto zeleninové s kuřecím masem
Rizoto zeleninové s…
31
Klasické lečo
Klasické lečo
29
Výborný a rychlý borůvkový koláč s drobenkou
Výborný a rychlý…
23
Cuketové bramboráky
Cuketové bramboráky

Zajímavé články

Lžícový švestkový koláč podle Stelly Zázvorkové: Rychlý recept na víkend, který vám zmizí pod rukama
Lžícový švestkový koláč podle Stelly Zázvorkové:…
Dokonalé letní guacamole: Připravte si klasiku nebo variantu s pečenými rajčaty, mangem či slaninou
Dokonalé letní guacamole: Připravte si klasiku…
Salát, který miluje princezna Kate: Je ideální do horkých letních dní
Salát, který miluje princezna Kate: Je ideální do…
Pozor na jedovaté cukety! Podle čeho poznáte, že se jim máte vyhnout?
Pozor na jedovaté cukety! Podle čeho poznáte, že…
Grilovací sezóna zahájena: 6 nezbytných pomůcek pro každého gril mistra
Grilovací sezóna zahájena: 6 nezbytných pomůcek…
AHA.cz Ivana Gottová před komisí: Boj o manžela!

Ivana Gottová před komisí: Boj o manžela!

Mimibazar Román Návrat do zátoky: Ideální kniha pro letní dny. Prožijte příběh plný lásky a romantiky!

Román Návrat do zátoky: Ideální kniha pro letní dny. Prožijte příběh plný lásky a romantiky!

Dáma.cz Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Blesk pro ženy Styl Wednesday ovládne podzim! Temná estetika jako nová posedlost

Styl Wednesday ovládne podzim! Temná estetika jako nová posedlost

Ženy.cz Namísto rovnocennosti válka pohlaví. Kam až zajde moderní feminismus?

Namísto rovnocennosti válka pohlaví. Kam až zajde moderní feminismus?

Blesk.cz Kontroverze kvůli Oscarům: Válka o Sbormistra! Mádl, Marhoul a další běsní

Kontroverze kvůli Oscarům: Válka o Sbormistra! Mádl, Marhoul a další běsní

SportRevue.cz FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

Maminka.cz Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Blesk Horoskopy Pijavice, vůdkyně nebo hasička konfliktů? Co prozradí den, kdy jste se narodila?

Pijavice, vůdkyně nebo hasička konfliktů? Co prozradí den, kdy jste se narodila?

Další doporučené recepty:

Kynuté polštářky s jablky
Kynuté polštářky s jablky
Kynuté řezy se smetanou a hroznovým vínem
Kynuté řezy se smetanou a hroznovým…
Kynuté skořicové uzlíky
Kynuté skořicové uzlíky
Kynuté těsto na Buchty, Záviny, Koláče,  Rohlíky...
Kynuté těsto na Buchty, Záviny, Koláče,…
Kynuté těsto na pizzu
Kynuté těsto na pizzu
Kynuté těsto od babičky
Kynuté těsto od babičky
  • Recepty.cz
  • Kynuté těsto - základní recept
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact