• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Kynuté těsto na Buchty, Záviny, Koláče, Rohlíky...
Napište svůj komentář k receptu

Kynuté těsto na Buchty, Záviny, Koláče, Rohlíky...

autor: ovecka17
0.0
moje hodnoceni
3.9
hodnotilo: 14
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kynuté těsto na Buchty, Záviny, Koláče,  Rohlíky...
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg polohrubá mouka nebo 1/2 hladké a 1/2 hrubé
    • hera
    • 1
      sklenice olej
    • 115
      g cukr
    • 3
      žloutek
    • 1
      kostka droždí
    • 0,50
      l mléko
    • citronová kůra
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Tuk utřeme s cukrem a s vejci. Poté přidáme mléko a vzešlý kvásek a cit. kůru. Nakonec přidáme mouku se solí. Mouky dáváme tolik, až je těsto tužší víc jak na táč, ale méně než třeba na vánočku.
2
Každá mouka také jinak pije tak je možné, že mouky bude víc nebo míň jak 1 kg.
3
Zaděláme pevnější těsto, které necháme 1/2 půl hodiny kynout a poté již formujeme, plníme, pečeme a hlavně jíme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Buchty, koláče, záviny se „šimlem“

Buchty, koláče, záviny se „šimlem“

Záviny

Záviny

Buchty kynuté

Buchty kynuté

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • michelle | 9. 9. 2015 21:25

    pekla jsem z testa kolacky makove a tvarohove hera neni treba a plus posypku byli vynikajici hned se snedly testo krasne nakynulo a kolacky taky ....takze perfect recept ...

  • Jiří Myška
    Jiří Myška | 16. 9. 2014 14:15

    moje nejoblíbenější

  • 00 | 29. 1. 2014 13:05

    včera jsem zkoušel ,vyborný,stačilo by ale klidne poloviční množstvi :-)

  • Jana | 27. 10. 2012 18:04

    bylo to napsané v komentáři, 125 gr hery a 25 ml oleje

  • Kvášová Božena | 13. 10. 2011 10:03

    Kynuté buchty by se měly nechat kynout ještě před pečením, možná proto nebyly podle vašich představ. U receptu by stálo za to upravit kolik Hery a oleje.

  • Lenka | 8. 8. 2011 12:26

    moc dobre uz je jdu delat po druhe mnam chutnaly vsem :-))

  • horakova.mirka | 27. 7. 2011 14:46

    Mně se nepovedly :-/

  • recepty73
    recepty73 | 15. 3. 2011 14:25

    ...díky,jsou výborné! :-*

  • Ladia
    Ladia | 14. 3. 2011 22:02

    125g hery a 25 ml oleje

  • recepty73
    recepty73 | 14. 3. 2011 21:15

    ...Hera-kolik? Díky ;-)

  • Marta Pajmová | 24. 11. 2008 02:12

    Buchty jsou výtečné. Trochu jsem si recept upravila.Mouku jsem použila půl na půl, hladkou a polohrubou, tuk taktéž na půl máslo a sádlo, místo oleje smetanu.Těsto za mě mísila domácí 2metlová pekárna.Sušené droždí nepoužívám, klasický kvásek naleji nahoru.Propracované těsto hodím do mísy a dál postupuji klasicky

  • Marta Pajmová | 24. 11. 2008 01:48

    Kladný komntář jsem napsala, ale dosud se nezobrazil. Takže pro začínijací kuchařky rada. Do kynutého těsta používejte jen žloutky.

  • Marta Pajmová | 24. 11. 2008 01:07

    Právě jsem dopekla a jsou skvělé. Recept jsem trochu upravila. Místo Hery jsem použila máslo a sádlo (půl na půl). Místo oleje jsem použila smetanu. Propracování těsta zadávám domácí pekárně.Nepoužívám sušené kvasnice, ale klasický kvásek, který dávám nakonec, tedy nahoru. Pekárnu mám dvoumetlovou. Kromě vánočky a mazance jsem se kynutým těstům vyhýbala jako čert kříž kvůli pracnosti, teď v nich nacházím své potěšení.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Kynuté
Pokrmy Z mouky/obilovin Svačina Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Cukr Droždí Hera Mléko Olej Polohrubá mouka Sůl Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Krevety s pikantní omáčkou

Krevety s pikantní omáčkou

Salát z červené řepy s křenem

Salát z červené řepy s křenem

Rychlé rizoto z uzeného kuřete

Rychlé rizoto z uzeného kuřete

Tvarohovo-višňový závin

Tvarohovo-višňový závin

Tulácký guláš

Tulácký guláš

Svíčková Stroganoff

Svíčková Stroganoff

Biskupský chlebíček

Biskupský chlebíček

Česnekové řízky v těstíčku

Česnekové řízky v těstíčku

Pórková polévka se slaninou I.

Pórková polévka se slaninou I.

Doporučujeme

35 minut
Zapečené noky s rajčaty a mletým masem

Zapečené noky s rajčaty a mletým masem

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Kulajda

Kulajda

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

204
Drožďová (kvasnicová) pomazánka
Drožďová (kvasnicová)…
54
Uhlířina po našem
Uhlířina po našem
46
Zapečené špagety s mletým masem
Zapečené špagety s…
40
Borůvkovo-meruňkové muffiny
Borůvkovo-meruňkové…
39
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…

Zajímavé články

Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou dobrotu prince Harryho, čokoládový tiffin nebo karamelové pokušení
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou…
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl, a jak poznat ten kvalitní?
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl,…
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na bouchačky od Jamieho Olivera
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na…
Jablečný koláč 4x jinak: Upečte si sypaný, z křehkého těsta, s mandlemi nebo pudinkem
Jablečný koláč 4x jinak: Upečte si sypaný, z…
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak ho připravit doma
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak…
AHA.cz Drama v televizi: Vyhazov Adamovské?

Drama v televizi: Vyhazov Adamovské?

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz 10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

Blesk pro ženy Harémky bourají trendy: Stylistka prozradila, jaké postavě lichotí a které uškodí!

Harémky bourají trendy: Stylistka prozradila, jaké postavě lichotí a které uškodí!

Ženy.cz Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Blesk.cz Podivná slova Břešťáka: Sbohem, lásko! Jen rok po svatbě a půl roku po smrti dcery

Podivná slova Břešťáka: Sbohem, lásko! Jen rok po svatbě a půl roku po smrti dcery

SportRevue.cz FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Jak poznat, že se ve vás probouzí životní energie? Tyto signály vám napoví

Jak poznat, že se ve vás probouzí životní energie? Tyto signály vám napoví

Další doporučené recepty:

Kynuté řezy se smetanou a hroznovým vínem
Kynuté řezy se smetanou a hroznovým…
Kynuté skořicové uzlíky
Kynuté skořicové uzlíky
Kynuté těsto - základní recept
Kynuté těsto - základní recept
Kynuté těsto na pizzu
Kynuté těsto na pizzu
Kynuté těsto od babičky
Kynuté těsto od babičky
Kynutý  věnec s malinami
Kynutý věnec s malinami
  • Recepty.cz
  • Kynuté těsto na Buchty, Záviny, Koláče, Rohlíky...
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact