• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Kynutá buchta s tvarohem
Napište svůj komentář k receptu

Kynutá buchta s tvarohem

autor: Acina
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kynutá buchta s tvarohem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Buchta
    • 1
      kg polohrubá mouka
    • 2
      ks žloutek
    • 1
      lžička sůl
    • 0,75
      kostka hera rozehřátá
  • Kvásek
    • 1
      l mléko vlažné
    • 1
      kostka droždí
  • Náplň
    • 2
      kostka měkký tvaroh
    • 1
      dl mléko
    • 2
      lžíce moučkový cukr
    • 2
      ks bílek

Postup přípravy receptu

1
Z mléka a droždí připravíme kvásek. Mouku, rozehřátou heru, žloutky, sůl smícháme (raději ručně) a přidáme kvásek. Vypracujeme těsto, které se nelepí na mísu (je to trochu pracné, ale výsledek stojí zato). Těsto rozdělíme na dva stejné díly. Vyšší pekáč vymažeme a vysypeme moukou. První díl těsta rozválíme na velikost pekáče a vložíme jej do něj.
2
Připravíme náplň: tvarohy, cukr, mléko a bílky smícháme dohromady. Cukr dáváme dle chuti, někdo více, někdo méně. Náplň naneseme na první díl těsta v pekáči. Druhý díl těsta opět vyválíme na velikost pekáče a přikryjeme jím náplň. Dáme péct do předehřáté trouby na 190 °C stupňů a pečeme přibližně 20 minut. Hotová buchta je narůžovělá a těsto se nelepí na špejli.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kynutá buchta s hruškama

Kynutá buchta s hruškama

Kynutá bramborová buchta

Kynutá bramborová buchta

Kynutá bábovka s kakaem

Kynutá bábovka s kakaem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • lucie | 22. 5. 2014 18:05

    Dobrý den, nepochopila jsem kolik je tam hery, 3 kostky nebo 3/4 kostky, ...tři kostky mi přijde nesmysl...dík :-)

  • Zita Matejkova | 28. 2. 2009 13:36

    Lenko, já to nemyslela ve zlém, jen jsem chtěla říct, že kynout by měla podle názvu. Tak promiň, jestli se ti to dotklo.

  • Lenka Sedlářová | 28. 2. 2009 12:22

    Odvolávám svůj včerejší komentář o hutném těstu. :) Včera jsme chutnali ne úplně vychladlou. Teď studená je mňamózní. Díky. Zito, číst umím. Vtip je v tom, že názvy mnohých receptů si protiřečí s obsahem receptu. :) A mně přijde rozumnější řídit se postupem uvedeným v receptu než názvem.

  • Lucie Szücsová | 28. 2. 2009 10:01

    Tato buchta vykyne při pečení, nenechává se kynout zvlášť, alespoň já to nikdy nedělala.

  • Zita Matejkova | 28. 2. 2009 09:53

    Lenko, v názvu je "kynutá" :D

  • Lenka Sedlářová | 28. 2. 2009 08:59

    Tak jsem upekla, buchta je dobrá, jenom mi těsto připadá trochu hutnější. Nemělo se náhodou nechat kynout?

  • Lenka Sedlářová | 27. 2. 2009 16:52

    Děkuji za odpověď, jdu na to.

  • Lucie Szücsová | 27. 2. 2009 06:06

    Skutečně do těsta nepatří žádný cukr, proto se sladí tvaroh a pocukruje buchta.

  • Lenka Sedlářová | 26. 2. 2009 20:14

    Do těsta opravdu nepatří žádný cukr?

  • Jana Řezníčková | 25. 2. 2009 16:24

    Tak, kuchařinky, díky za rady... asi to udělám tak, jak vždycky, tedy raději jen špetku soli. Ale určitě vyzkouším a nahoře ta poleva taky nebude marná....

  • Lucie Szücsová | 25. 2. 2009 16:21

    Jejda, teď jsem si všimla, že jsem nenapsala ještě jednu maličkost. Hotovou buchtu pocukrujeme cukrem moučka. Omlouvám se. Klidně můžete ozdobit i proužkama čokolády, záleží na fantazii.

  • ladislava staffenová | 25. 2. 2009 16:09

    Já si dala špetku soli na lžičku a ono to na tu lžičku vyjde - ne vrchovatou, normální

  • Lucie Szücsová | 25. 2. 2009 15:59

    Klidně dejte špetku, já dávám malou lžičku běžně.

  • Olga Zehnalová | 25. 2. 2009 12:33

    Janka, to vôbec nie je veľa, skús, ja tak dávam bežne.

  • Jana Řezníčková | 25. 2. 2009 12:30

    Nezlobte se, ale celou lžičku soli do těsta? Nepatří jen špetka soli? Ta lžička soli je přece jen moc, ne?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Buchty Pečení Výjimečný den Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Droždí Hera Měkký tvaroh Mléko Moučkový cukr Polohrubá mouka Sůl Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Domácí rohlíky plněné šunkou a sýrem

Domácí rohlíky plněné šunkou a sýrem

Treska paní Gunilly

Treska paní Gunilly

Švestkové knedlíky II.

Švestkové knedlíky II.

Kuřecí steak na bylinkovém másle

Kuřecí steak na bylinkovém másle

Cibulová pizza z listového těsta

Cibulová pizza z listového těsta

Stracciatella

Stracciatella

Spaghetti aglio olio e peperoncino

Spaghetti aglio olio e peperoncino

Čočkový salát se zeleninou

Čočkový salát se zeleninou

Arašídové máslo

Arašídové máslo

Doporučujeme

30 minut
Špagety s kapustičkami, šunkou a ořechy

Špagety s kapustičkami, šunkou a…

45 minut
Linecké cukroví krok za krokem

Linecké cukroví krok za krokem

45 minut
Crinkles

Crinkles

55 minut
Pracny

Pracny

30 minut
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem

Těstoviny se smetanovou omáčkou,…

30 minut
Teplý salát z restované panenky

Teplý salát z restované panenky

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

45 minut
Sušenky s arašídovým krémem

Sušenky s arašídovým krémem

50 minut
Čokoládovo-karamelový koláč

Čokoládovo-karamelový koláč

Poslední sledované recepty

34
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
29
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…
28
Penne se špenátem
Penne se špenátem
18
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…
16
Rybí směs se zeleninou a nudlemi
Rybí směs se zeleninou a…

Zajímavé články

Dokonalé vánoční cukroví? 12 triků, aby se vám letos všechno povedlo
Dokonalé vánoční cukroví? 12 triků, aby se vám…
Mikulášská nadílka pro malé i velké: Aby za oknem nebylo jen uhlí
Mikulášská nadílka pro malé i velké: Aby za oknem…
Jak rozlousknout vlašské ořechy? Zkuste triky, díky kterým to půjde mnohem lépe
Jak rozlousknout vlašské ořechy? Zkuste triky,…
Linecké těsto, které se nelepí a nepraská: Naučte se ho podle video návodu
Linecké těsto, které se nelepí a nepraská: Naučte…
Od pondělí do pátku: Báječné večeře, které budete mít hotové do 30 minut
Od pondělí do pátku: Báječné večeře, které budete…
AHA.cz Hanychová šílená strachy: Rozárka v umělém spánku

Hanychová šílená strachy: Rozárka v umělém spánku

Mimibazar Adventní čas: Víte, co symbolizuje?

Adventní čas: Víte, co symbolizuje?

Dáma.cz Jak na nejlepší vánoční cukroví? 12 tipů a triků, díky nimž zvládnete pečení jako profík!

Jak na nejlepší vánoční cukroví? 12 tipů a triků, díky nimž zvládnete pečení jako profík!

Blesk pro ženy Už nepatří jen na chalupu a na lyžařské svahy: Tuto mikinu si klidně oblečte jako módní trend

Už nepatří jen na chalupu a na lyžařské svahy: Tuto mikinu si klidně oblečte jako módní trend

Ženy.cz Mozek v základním nastavení: Proč je dobré občas nemyslet vůbec na nic?

Mozek v základním nastavení: Proč je dobré občas nemyslet vůbec na nic?

Blesk.cz Obermaierová (79) po pauze a drsné válce: Návrat do Ulice!

Obermaierová (79) po pauze a drsné válce: Návrat do Ulice!

SportRevue.cz FOTO: Ženská kulturistika? Tohle je ale pekelně zrůdná podívaná

FOTO: Ženská kulturistika? Tohle je ale pekelně zrůdná podívaná

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy Prosincový superúplněk v Blížencích plný napětí, zmatku a stresu. Co dalšího nám přinese?

Prosincový superúplněk v Blížencích plný napětí, zmatku a stresu. Co dalšího nám přinese?

  • Recepty.cz
  • Kynutá buchta s tvarohem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact