• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Kynutá buchta s tvarohem
Napište svůj komentář k receptu

Kynutá buchta s tvarohem

autor: Acina
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kynutá buchta s tvarohem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Buchta
    • 1
      kg polohrubá mouka
    • 2
      ks žloutek
    • 1
      lžička sůl
    • 0,75
      kostka hera rozehřátá
  • Kvásek
    • 1
      l mléko vlažné
    • 1
      kostka droždí
  • Náplň
    • 2
      kostka měkký tvaroh
    • 1
      dl mléko
    • 2
      lžíce moučkový cukr
    • 2
      ks bílek

Postup přípravy receptu

1
Z mléka a droždí připravíme kvásek. Mouku, rozehřátou heru, žloutky, sůl smícháme (raději ručně) a přidáme kvásek. Vypracujeme těsto, které se nelepí na mísu (je to trochu pracné, ale výsledek stojí zato). Těsto rozdělíme na dva stejné díly. Vyšší pekáč vymažeme a vysypeme moukou. První díl těsta rozválíme na velikost pekáče a vložíme jej do něj.
2
Připravíme náplň: tvarohy, cukr, mléko a bílky smícháme dohromady. Cukr dáváme dle chuti, někdo více, někdo méně. Náplň naneseme na první díl těsta v pekáči. Druhý díl těsta opět vyválíme na velikost pekáče a přikryjeme jím náplň. Dáme péct do předehřáté trouby na 190 °C stupňů a pečeme přibližně 20 minut. Hotová buchta je narůžovělá a těsto se nelepí na špejli.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kynutá buchta s hruškama

Kynutá buchta s hruškama

Kynutá bramborová buchta

Kynutá bramborová buchta

Kynutá bábovka s kakaem

Kynutá bábovka s kakaem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • lucie | 22. 5. 2014 18:05

    Dobrý den, nepochopila jsem kolik je tam hery, 3 kostky nebo 3/4 kostky, ...tři kostky mi přijde nesmysl...dík :-)

  • Zita Matejkova | 28. 2. 2009 13:36

    Lenko, já to nemyslela ve zlém, jen jsem chtěla říct, že kynout by měla podle názvu. Tak promiň, jestli se ti to dotklo.

  • Lenka Sedlářová | 28. 2. 2009 12:22

    Odvolávám svůj včerejší komentář o hutném těstu. :) Včera jsme chutnali ne úplně vychladlou. Teď studená je mňamózní. Díky. Zito, číst umím. Vtip je v tom, že názvy mnohých receptů si protiřečí s obsahem receptu. :) A mně přijde rozumnější řídit se postupem uvedeným v receptu než názvem.

  • Lucie Szücsová | 28. 2. 2009 10:01

    Tato buchta vykyne při pečení, nenechává se kynout zvlášť, alespoň já to nikdy nedělala.

  • Zita Matejkova | 28. 2. 2009 09:53

    Lenko, v názvu je "kynutá" :D

  • Lenka Sedlářová | 28. 2. 2009 08:59

    Tak jsem upekla, buchta je dobrá, jenom mi těsto připadá trochu hutnější. Nemělo se náhodou nechat kynout?

  • Lenka Sedlářová | 27. 2. 2009 16:52

    Děkuji za odpověď, jdu na to.

  • Lucie Szücsová | 27. 2. 2009 06:06

    Skutečně do těsta nepatří žádný cukr, proto se sladí tvaroh a pocukruje buchta.

  • Lenka Sedlářová | 26. 2. 2009 20:14

    Do těsta opravdu nepatří žádný cukr?

  • Jana Řezníčková | 25. 2. 2009 16:24

    Tak, kuchařinky, díky za rady... asi to udělám tak, jak vždycky, tedy raději jen špetku soli. Ale určitě vyzkouším a nahoře ta poleva taky nebude marná....

  • Lucie Szücsová | 25. 2. 2009 16:21

    Jejda, teď jsem si všimla, že jsem nenapsala ještě jednu maličkost. Hotovou buchtu pocukrujeme cukrem moučka. Omlouvám se. Klidně můžete ozdobit i proužkama čokolády, záleží na fantazii.

  • ladislava staffenová | 25. 2. 2009 16:09

    Já si dala špetku soli na lžičku a ono to na tu lžičku vyjde - ne vrchovatou, normální

  • Lucie Szücsová | 25. 2. 2009 15:59

    Klidně dejte špetku, já dávám malou lžičku běžně.

  • Olga Zehnalová | 25. 2. 2009 12:33

    Janka, to vôbec nie je veľa, skús, ja tak dávam bežne.

  • Jana Řezníčková | 25. 2. 2009 12:30

    Nezlobte se, ale celou lžičku soli do těsta? Nepatří jen špetka soli? Ta lžička soli je přece jen moc, ne?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Buchty Pečení Výjimečný den Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Droždí Hera Měkký tvaroh Mléko Moučkový cukr Polohrubá mouka Sůl Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Gurmánské smažené řízky

Gurmánské smažené řízky

Roštěná mé babičky

Roštěná mé babičky

Kuřecí na houbách pro začínající kuchaře

Kuřecí na houbách pro začínající…

Italská kuchyně- předkrmy - salát Caprese

Italská kuchyně- předkrmy - salát…

Čokoládovo-tvarohový dort

Čokoládovo-tvarohový dort

Tortelloni alla panna

Tortelloni alla panna

Broskvový želé řez

Broskvový želé řez

Omáčka "šufrung" na špagety

Omáčka "šufrung" na špagety

Brambory zapečené (nejen) s mletým masem

Brambory zapečené (nejen) s mletým…

Doporučujeme

40 minut
Quiche s červenou řepou a sýrem

Quiche s červenou řepou a sýrem

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

30 minut
Smažená rýže se zeleninou a krůtím masem

Smažená rýže se zeleninou a krůtím…

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Poslední sledované recepty

420
Rychlé zelené karí s mrkví a cizrnou
Rychlé zelené karí s…
262
Pečený květák s křupavou cizrnou a bramborami na bouchačku
Pečený květák s křupavou…
56
Polníčkový salát se zeleninou
Polníčkový salát se…
15
Nejlepší horká čokoláda II. - méně sladká verze při nedostatku čokolády!
Nejlepší horká čokoláda…
11
Fazole (nejen) se slaninou
Fazole (nejen) se…

Zajímavé články

Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže mohou způsobit ořechy i večeře na dovolené
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže…
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým to zvládnete raz dva
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým…
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si ho můžete vyrobit doma?
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si…
5 nejlepších receptů na dýňovou polévku: Se smetanou, kokosovým mlékem, kari i opečenou slaninou
5 nejlepších receptů na dýňovou polévku: Se…
Nejlepší snídaně pro školáka: Zapomeňte na cereálie a koláče, máme 5 lepších tipů!
Nejlepší snídaně pro školáka: Zapomeňte na…
AHA.cz Skandál Rolins s Nedvědem: Drsný ortel Soukupa nad Méďou

Skandál Rolins s Nedvědem: Drsný ortel Soukupa nad Méďou

Mimibazar Zpevněte tělo elektřinou a pak se zmrazte: Co je EMS trénink a proč ho vyzkoušet?

Zpevněte tělo elektřinou a pak se zmrazte: Co je EMS trénink a proč ho vyzkoušet?

Dáma.cz Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Blesk pro ženy A zase ta Aňa! Česká herečka tentokrát ovládla červený koberec v Torontu

A zase ta Aňa! Česká herečka tentokrát ovládla červený koberec v Torontu

Ženy.cz Proč vám „já-pohled“ ničí vztahy a jak to změnit?

Proč vám „já-pohled“ ničí vztahy a jak to změnit?

Blesk.cz Princ Harry a král Karel III.: Setkání po 19 měsících!

Princ Harry a král Karel III.: Setkání po 19 měsících!

SportRevue.cz FOTO: Paulina Gretzky a 25 dalších půvabných dcer bývalých slavných sportovců

FOTO: Paulina Gretzky a 25 dalších půvabných dcer bývalých slavných sportovců

Maminka.cz Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Blesk Horoskopy Největší šprti zvěrokruhu: Kdo má nejlepší předpoklady pro studium a musí uspět za každou cenu?

Největší šprti zvěrokruhu: Kdo má nejlepší předpoklady pro studium a musí uspět za každou cenu?

  • Recepty.cz
  • Kynutá buchta s tvarohem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact