• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Kynutá buchta s tvarohem
Napište svůj komentář k receptu

Kynutá buchta s tvarohem

autor: Acina
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kynutá buchta s tvarohem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Buchta
    • 1
      kg polohrubá mouka
    • 2
      ks žloutek
    • 1
      lžička sůl
    • 0,75
      kostka hera rozehřátá
  • Kvásek
    • 1
      l mléko vlažné
    • 1
      kostka droždí
  • Náplň
    • 2
      kostka měkký tvaroh
    • 1
      dl mléko
    • 2
      lžíce moučkový cukr
    • 2
      ks bílek

Postup přípravy receptu

1
Z mléka a droždí připravíme kvásek. Mouku, rozehřátou heru, žloutky, sůl smícháme (raději ručně) a přidáme kvásek. Vypracujeme těsto, které se nelepí na mísu (je to trochu pracné, ale výsledek stojí zato). Těsto rozdělíme na dva stejné díly. Vyšší pekáč vymažeme a vysypeme moukou. První díl těsta rozválíme na velikost pekáče a vložíme jej do něj.
2
Připravíme náplň: tvarohy, cukr, mléko a bílky smícháme dohromady. Cukr dáváme dle chuti, někdo více, někdo méně. Náplň naneseme na první díl těsta v pekáči. Druhý díl těsta opět vyválíme na velikost pekáče a přikryjeme jím náplň. Dáme péct do předehřáté trouby na 190 °C stupňů a pečeme přibližně 20 minut. Hotová buchta je narůžovělá a těsto se nelepí na špejli.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kynutá buchta s hruškama

Kynutá buchta s hruškama

Kynutá bramborová buchta

Kynutá bramborová buchta

Kynutá bábovka s kakaem

Kynutá bábovka s kakaem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • lucie | 22. 5. 2014 18:05

    Dobrý den, nepochopila jsem kolik je tam hery, 3 kostky nebo 3/4 kostky, ...tři kostky mi přijde nesmysl...dík :-)

  • Zita Matejkova | 28. 2. 2009 13:36

    Lenko, já to nemyslela ve zlém, jen jsem chtěla říct, že kynout by měla podle názvu. Tak promiň, jestli se ti to dotklo.

  • Lenka Sedlářová | 28. 2. 2009 12:22

    Odvolávám svůj včerejší komentář o hutném těstu. :) Včera jsme chutnali ne úplně vychladlou. Teď studená je mňamózní. Díky. Zito, číst umím. Vtip je v tom, že názvy mnohých receptů si protiřečí s obsahem receptu. :) A mně přijde rozumnější řídit se postupem uvedeným v receptu než názvem.

  • Lucie Szücsová | 28. 2. 2009 10:01

    Tato buchta vykyne při pečení, nenechává se kynout zvlášť, alespoň já to nikdy nedělala.

  • Zita Matejkova | 28. 2. 2009 09:53

    Lenko, v názvu je "kynutá" :D

  • Lenka Sedlářová | 28. 2. 2009 08:59

    Tak jsem upekla, buchta je dobrá, jenom mi těsto připadá trochu hutnější. Nemělo se náhodou nechat kynout?

  • Lenka Sedlářová | 27. 2. 2009 16:52

    Děkuji za odpověď, jdu na to.

  • Lucie Szücsová | 27. 2. 2009 06:06

    Skutečně do těsta nepatří žádný cukr, proto se sladí tvaroh a pocukruje buchta.

  • Lenka Sedlářová | 26. 2. 2009 20:14

    Do těsta opravdu nepatří žádný cukr?

  • Jana Řezníčková | 25. 2. 2009 16:24

    Tak, kuchařinky, díky za rady... asi to udělám tak, jak vždycky, tedy raději jen špetku soli. Ale určitě vyzkouším a nahoře ta poleva taky nebude marná....

  • Lucie Szücsová | 25. 2. 2009 16:21

    Jejda, teď jsem si všimla, že jsem nenapsala ještě jednu maličkost. Hotovou buchtu pocukrujeme cukrem moučka. Omlouvám se. Klidně můžete ozdobit i proužkama čokolády, záleží na fantazii.

  • ladislava staffenová | 25. 2. 2009 16:09

    Já si dala špetku soli na lžičku a ono to na tu lžičku vyjde - ne vrchovatou, normální

  • Lucie Szücsová | 25. 2. 2009 15:59

    Klidně dejte špetku, já dávám malou lžičku běžně.

  • Olga Zehnalová | 25. 2. 2009 12:33

    Janka, to vôbec nie je veľa, skús, ja tak dávam bežne.

  • Jana Řezníčková | 25. 2. 2009 12:30

    Nezlobte se, ale celou lžičku soli do těsta? Nepatří jen špetka soli? Ta lžička soli je přece jen moc, ne?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Buchty Pečení Výjimečný den Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Droždí Hera Měkký tvaroh Mléko Moučkový cukr Polohrubá mouka Sůl Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Beránek piškotový

Beránek piškotový

Lehký těstovinový salát

Lehký těstovinový salát

Červená řepa po řecku

Červená řepa po řecku

Veganský banánový koláč

Veganský banánový koláč

Meruňkový táč kynutý

Meruňkový táč kynutý

Špagety se šmakounem a s hořčicí

Špagety se šmakounem a s hořčicí

Těstoviny zapečené s mozzarellou

Těstoviny zapečené s mozzarellou

Bramborové knedlíky plněné směsí s anglickou slaninou

Bramborové knedlíky plněné směsí s…

Houbová smetanová omáčka

Houbová smetanová omáčka

Doporučujeme

20 minut
Těstoviny se sušenými rajčaty

Těstoviny se sušenými rajčaty

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Kulajda

Kulajda

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

114
Celerová polévka s jablky
Celerová polévka s jablky
21
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
18
Zapečená červená čočka s kuřecím masem a mozzarellouu
Zapečená červená čočka s…
16
Švestkový rozvar (marmeláda) na koláče, vdolky, do buchet...
Švestkový rozvar …
15
Hrníčková bábovka
Hrníčková bábovka

Zajímavé články

Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin: Krása a kreativita v jednom
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin:…
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj připravit lahodný nápoj i dezert podle receptu Josefa Maršálka
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj…
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou dobrotu prince Harryho, čokoládový tiffin nebo karamelové pokušení
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou…
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl, a jak poznat ten kvalitní?
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl,…
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na bouchačky od Jamieho Olivera
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na…
AHA.cz Třaskavý konec u Boučka? Vyjádření moderátora mluví za vše

Třaskavý konec u Boučka? Vyjádření moderátora mluví za vše

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Blesk pro ženy Jak nosit černou, aby vám nepřidala na věku? Tyhle triky radí stylistka!

Jak nosit černou, aby vám nepřidala na věku? Tyhle triky radí stylistka!

Ženy.cz Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Blesk.cz Belohorcová a Hájek: Manželství v troskách!?

Belohorcová a Hájek: Manželství v troskách!?

SportRevue.cz FOTO: Sexy tanečnice z palubovek. Krásky, které rozpalují diváky v NBA

FOTO: Sexy tanečnice z palubovek. Krásky, které rozpalují diváky v NBA

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy Snaží se s vámi spojit andělé? Podle času poznáte, co vám chtějí říct

Snaží se s vámi spojit andělé? Podle času poznáte, co vám chtějí říct

  • Recepty.cz
  • Kynutá buchta s tvarohem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact