• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Květákové řezy
Napište svůj komentář k receptu

Květákové řezy

autor: luckymili
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 23
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Květákové řezy
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 375
      g květák rozebraný na malé růžičky
    • 1
      ks cibule velká - nakrájená
    • 6
      plátek anglická slanina na kostky
    • 1
      hrnek sýr
    • 125
      g hladká mouka
    • 1
      lžička prášek do pečiva
    • 125
      ml rostlinný olej
    • 5
      ks vejce rozmíchaná

Postup přípravy receptu

1
Vše smícháme a nalijeme do vymazaného a vysypaného pekáče. Pečeme v troubě při 180 °C asi 30 minut. Vyzkoušíme nejlépe dřevěnou špejli, kterou zapíchneme doprostřed. Je-li zapotřebí, pečeme déle.
2
Vytáhneme z trouby a krájíme v pekáčí na porce. Vhodné jako rychlá večeře, nebo příloha. Můžeme také použít jinou zeleninu, brokolici, cuketu, špenát, žampiony nebo kombinovat. Sůl přidáváme podle potřeby (záleží na slanosti sýru a slaniny).
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Květákové řezy II.

Květákové řezy II.

Květákové řezy s tvarohem a ořechy

Květákové řezy s tvarohem a ořechy

Květákové těstoviny se šunkou a nivou

Květákové těstoviny se šunkou a nivou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • marie29 | 6. 2. 2012 19:39

    Tak jsem také vyzkoušela.. květáky jsem dala dva menší, místo slaniny zbytku salámů co dům dal, olej jsem vynechala, pouze jsem lehce vymastila zapékací pekáč, vejce jsem dala jen 4 a přidala ještě koření: pepř, mletou papriku, špetku kmínu a špetku muškátového květu... a velmi jsme si pochutnali :-[

  • Elen | 24. 6. 2011 12:50

    Přidávám se k ostatním fanouškům tohoto receptu, je bezva! Snadné a chutné! Použila jsem syrový květák i cibulku (kterou zpravidla před zapékáním osmahnu- tady ne!) a pekla 40 minut, protože jsem měla vyšší "těsto". Oleje stačí opravdu méně a příště to zkusím s vegetou nebo nějakým kořením, pepř a sůl nestačili... Díky

  • Hana Kujalová | 2. 7. 2009 09:26

    Výborné, ale cholesterolová bomba :o) Doporučuji odlehčenou variantu: větší podíl květáku (použít celý květák střední velikosti), ubrat aspoň 1 vejce, oleje stačí 2 až 3 lžíce (a použít jej na osmahnutí cibulky a libové slaniny), zbylou část oleje nahradit několika lžícemi mléka. Špetka vegety a muškátového květu řezům dodá ještě lepší chuť.

  • Ostružina Lesní | 29. 5. 2009 14:43

    Terezko , já květák trochu povařím , ale ne úplně doměkka. Možná to jde i ze syrového , ale nezkoušela jsem to .

  • Tereza Nováková | 28. 5. 2009 22:22

    Ten květák prosím syrový nebo vařený?

  • Markýza První | 27. 5. 2009 22:16

    U nás tomu říkáme květáková nádivka. Výborné!

  • Ostružina Lesní | 27. 5. 2009 21:27

    Výborný recept, i manžel, který zeleninu moc nemusí to pochválil. Cibuli jsem tam nedala syrovou , ale osmažila jsem ji , na tom jsem osmahla i anglickou. Přidala jsem pažitku a místo oleje trochu smetany. Neškodí trochu vegety. Dávám 1. :-)

  • Lenka | 21. 8. 2007 11:41

    Moc dobré, určitě doporučuji vyzkoušet.

  • Miroslava Marková | 21. 6. 2007 07:54

    Řezy jsem pekla včera k večeři, a protože oba moji chlapi mají květák rádi, měl tento recept velký úspěch. Protože jsem četla jen samé pochvalné komentáře, řezy jsem hned udělala z dvojité dávky a vyplatilo se. Dávám samozřejmě za 1!

  • Květa B. | 19. 6. 2007 09:46

    Včera jsem upekla a ochutnala ještě večer teplé.Teď to baštím po studenu a nemá to chybu.Dávám 1.

  • Magda | 12. 6. 2007 08:26

    Dělala jsem sice bez anglické, ale i tak je to moc dobré.

  • Majka Rončáková | 8. 6. 2007 10:19

    Tento recept mám od moji mamky a dělám ho už několik let ale nedávám tam vždy strouhaný sýr, ale jenom vajíčka.

  • Jana Š. | 8. 6. 2007 09:57

    Připojuji se k Andrejce. Pekla jsem už 3x, vždy sklidily velkou chválu. Děkuji za výborný recept.

  • Andrea | 7. 6. 2007 19:45

    Dnes jsem otestovala a určitě budu tyto řezy dělat častěji. Jsou výborné. Pekla jsem je také déle, ale vůbec nebyly vysušené. Asi záleží, jak vysoká je vrstva na pekáčku. Měla jsem obrovský květák.

  • Monika V. | 16. 5. 2007 15:27

    Děkuji za přidání fota.

  • Ida Juřicová | 13. 3. 2007 17:51

    Hodnotím za 1! Rezy byly vyborne,manzel se jen olizoval :-) urcite vyzkousim i s brokolici ci jinou zeleninou.

  • Stáňa V | 2. 3. 2007 22:30

    Dělala jsem s brokolicí a je to opravdu moc dobré, zvlášť druhý den za studena.Dávám za 1, ještě zkusím kombinaci s jinou zeleninou.

  • Martina S. | 1. 3. 2007 12:44

    Jsou výborné - jak teplé, tak i studené. Květáku a strouhaného sýra jsem dala větší množství, jinak jsem vše dala dle receptu.

  • Zdena z JM | 27. 11. 2006 06:29

    Bylo to moc dobré.Na oběd jsem podávala teplé se špenátem.Na večeři studené jen tak.To jsem měla tedy původně v plánu,ale do večeře nic nezbylo.Dávám 1.

  • EvaSma | 9. 10. 2006 10:54

    Je to výborné. Velice často a ráda dělám zapečené pokrmy. Tyto květákové řezy všem velmi chutnaly, zatím jsem do všech předchozích receptů květák povařila, sem se dává syrový a na chuti je to výrazně (100x) lepší.

  • Marie Horáková | 4. 10. 2006 12:42

    Květák se dává syrový, nebo se musí trochu předvařit ?

  • Jana z VM | 22. 6. 2006 09:55

    Rodina si chleba neukrojila, ale jedla se mnou. Všem moc chutnalo. Příště ale budu péct kratší dobu, pekla jsem déle než 30 min.)trochu jsem je vysušila. Ale na cdhuti to neubralo. Byly výborné !! Dávám 11111.

  • Jana z VM | 15. 6. 2006 08:21

    Moc mě to láká a rodinka, která toto zrovna nemusí, ať si ukrojí chleba ....

  • eva | 14. 6. 2006 13:36

    Vyborne, lahucke, namiesto slaniny sme pouzili salam, mali sme k obedu so zemiakovou kasou a salatom

  • Melánia Fialová | 14. 6. 2006 07:44

    Bolo to výborné. Keďže som nemala po ruke slaninu a tvrdý syr, nahradila som nakrájanou diétnou salámou a jedným syrom Bambino. Nemalo to chybu !!! Hodnotím "1"

  • Monika | 20. 5. 2006 09:06

    Vypadá to moc zajímavě, zkusím s brokolicí. Právě jsem si lámala hlavu se zdravým pohoštěním k vínku, dík za nápad!

  • Aja | 19. 5. 2006 22:33

    Vypadá to skvěle, vyzkouším s květákem

  • Christine | 19. 5. 2006 18:53

    Tak jsem vyzkoušela s květákem a podruhé se špenátem a strouhaný sýr jsem smíchala napůl s fetou. Sklidila jsem obrovský úspěch. Děkuji. Skvělé, jednoduché a rychlé.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Zelenina
Pokrmy Přílohy Ze zeleniny Zeleninové Svačina Večeře Pozdní večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Cibule Hladká mouka Květák Prášek do pečiva Rostlinný olej Sýr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Barevné jablečné řezy

Barevné jablečné řezy

Bublanina s rybízem

Bublanina s rybízem

Slané pečivo - co dům dal

Slané pečivo - co dům dal

Ovocné košíčky II.

Ovocné košíčky II.

Kuřecí maso v sýrové omáčce

Kuřecí maso v sýrové omáčce

Bábovka MARGOT

Bábovka MARGOT

Vláčný mrkvový dort s tvarohovou náplní

Vláčný mrkvový dort s tvarohovou…

Fofr perník

Fofr perník

Lehký sirup z růží

Lehký sirup z růží

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

60 minut
Mandlové vanilkové rohlíčky

Mandlové vanilkové rohlíčky

50 minut
Vánoční marokánky

Vánoční marokánky

120 minut
Masarykovo cukroví

Masarykovo cukroví

70 minut
Pudinkové cukroví

Pudinkové cukroví

30 minut
Nejlepší vaječný likér

Nejlepší vaječný likér

50 minut
Podvodnice

Podvodnice

20 minut
Pralinky s burisony

Pralinky s burisony

30 minut
Florentýnky

Florentýnky

Poslední sledované recepty

95
Salát z červené řepy s kozím sýrem a sýrovým pečivem
Salát z červené řepy s…
84
Ca Hoi Sot Ca Chua – Losos v rajčatové omáčce s koprem
Ca Hoi Sot Ca Chua –…
13
Vepřové maso na paprice
Vepřové maso na paprice
12
Vepřové nudličky s kaštany a rozmarýnem
Vepřové nudličky s…
11
Vepřové maso s celerem
Vepřové maso s celerem

Zajímavé články

Vánoční cukroví podle Josefa Maršálka: Vylepšené linecké, pracny, rohlíčky, ořechy i vosí hnízda
Vánoční cukroví podle Josefa Maršálka: Vylepšené…
Jak uložit cukroví? Linecké do krabice, kokosky do papírového sáčku
Jak uložit cukroví? Linecké do krabice, kokosky…
Klasické vánoční cukroví bez másla: Vyzkoušejte linecké, pracny nebo sádlovky
Klasické vánoční cukroví bez másla: Vyzkoušejte…
Vitrážové cukroví: Vypadá nádherně, děti ho milují a nemusíte ho slepovat ani zdobit!
Vitrážové cukroví: Vypadá nádherně, děti ho…
Rozteklé vanilkové rohlíčky nebo linecké? Díky těmto trikům budou při pečení krásně držet tvar
Rozteklé vanilkové rohlíčky nebo linecké? Díky…
AHA.cz Stopka pro Mareše: Jen týden po smrti Hezuckého

Stopka pro Mareše: Jen týden po smrti Hezuckého

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Blesk pro ženy Nejlepší červené rtěnky podle redakce: Jak najít tu nejlepší v drogerii ke svému typu pleti?

Nejlepší červené rtěnky podle redakce: Jak najít tu nejlepší v drogerii ke svému typu pleti?

Ženy.cz Vymezování hranic. Nutná obrana, nebo  moderní výmluva pro sobectví?

Vymezování hranic. Nutná obrana, nebo moderní výmluva pro sobectví?

Blesk.cz Statečná láska Hezuckého (†55) Nikola: Takhle zvládla den plný bolesti! A dojemný vzkaz nad rakví

Statečná láska Hezuckého (†55) Nikola: Takhle zvládla den plný bolesti! A dojemný vzkaz nad rakví

SportRevue.cz FOTO: Sexy kalendář. Polonahým cheerleaders to v plavkách zatraceně sluší

FOTO: Sexy kalendář. Polonahým cheerleaders to v plavkách zatraceně sluší

Maminka.cz Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Blesk Horoskopy Sváteční numerologie: Vypočítejte si svoje vánoční číslo a zjistěte, co vám přinese

Sváteční numerologie: Vypočítejte si svoje vánoční číslo a zjistěte, co vám přinese

Další doporučené recepty:

Květákové placičky se šunkou
Květákové placičky se šunkou
Květákové placky (DUKAN)
Květákové placky (DUKAN)
Květákové překvápko
Květákové překvápko
Květákové řezy II.
Květákové řezy II.
Květákové řezy s tvarohem a ořechy
Květákové řezy s tvarohem a ořechy
Květákové řízky
Květákové řízky
  • Recepty.cz
  • Květákové řezy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact