• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Květákové kuku
Napište svůj komentář k receptu

Květákové kuku

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Květákové kuku
Květákové kuku
Květákové kuku
Květákové kuku
Květákové kuku
Květákové kuku
Květákové kuku
Květákové kuku
6fotografií
Nahrát fotku
 

Původem íránský pokrm podobný omeletě budete mít raz dva hotový. Připravíte jej z květáku, který báječně chutná v kombinaci se sýrem cottage, petrželkou, česnekem či kurkumou. Hotové jídlo je nejlepší s řeckým jogurtem a granátovým jablkem.

Suroviny

4 porce
    • 1
      ks květák
    • 4
      lžíce ghí
    • 1
      ks cibule
    • 2
      stroužek česnek
    • 1
      lžička sůl
    • 1
      lžička pepř mletý
    • 1
      lžička římský kmín
    • 0,50
      lžička kurkuma
    • 6
      lžíce petrželka
    • 5
      ks vejce
    • 0,50
      lžička prášek do pečiva
    • 1,50
      lžíce rýžová mouka
    • 1
      kelímek sýr cottage
  • Na ozdobu:
    • 1
      ks řecký jogurt - pravý
    • 1
      lžíce olivový olej
    • 1
      ks granátové jablko
    • černý pepř drcený

Postup přípravy receptu

1
Předehřejte si troubu na 200 °C.

RADA: VIDEO, jak na domácí pizzu!

2
Květák omyjte, očistěte a rozdělte na růžičky, ty následně nasekejte najemno.
3
Ve velké pánvi (nejlépe vhodné do trouby) rozehřejte ghí. Přidejte květák, na kostičky nasekanou cibuli s česnekem, ochuťte solí, pepřem, kmínem, kurkumou a petrželkou. Restujte 6–8 minut, květák by měl mírně změknout. Ztlumte teplotu.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

4
V míse si smíchejte vejce, prášek do pečiva, rýžovou mouku a sýr. Přelijte květák a krátce promíchejte. Uhlaďte povrch a vložte do trouby. Pečte 15–20 minut. Poslední 2 minuty přepněte na režim gril, aby povrch mírně zhnědl.
5
Podávejte s řeckým jogurtem, granátovým jablkem a pepřem.
6
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Hrášková Frittata

Hrášková Frittata

Fritatta s cuketou

Fritatta s cuketou

Frittata

Frittata

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: FOOD Vegetariánské a zdravé Zelenina
Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Černý pepř Česnek Cibule Ghí Granátové jablko Kurkuma Květák Olivový olej Pepř mletý Petrželka Prášek do pečiva Řecký jogurt - pravý Římský kmín Rýžová mouka Sůl Sýr Cottage Vejce

Pikantní pečená cizrna: Deník veganky

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vajíčková lahůdková pomazánka

Vajíčková lahůdková pomazánka

Tvarohové řezy trojbarevné

Tvarohové řezy trojbarevné

Cibulový koláč z pořadu "Jak na to"

Cibulový koláč z pořadu "Jak na to"

Třešňový koláč

Třešňový koláč

Sněhové pusinky

Sněhové pusinky

Mleté maso po marocku

Mleté maso po marocku

Spaghetti aglio olio e peperoncino

Spaghetti aglio olio e peperoncino

Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

Frittata

Frittata

Doporučujeme

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Pikantní pečená cizrna: Deník veganky

Poslední sledované recepty

355
Rýže s mletým hovězím z bambusového sítka
Rýže s mletým hovězím z…
141
Jemnický řízek v bramboráku
Jemnický řízek v…
76
Kachna s fíkovým zelím
Kachna s fíkovým zelím
59
Losos (nejen) v bylinkách
Losos (nejen) v bylinkách
52
Cizrnové karí se špenátem
Cizrnové karí se špenátem

Zajímavé články

Jablečný závin, který chutná božsky aneb osvědčené triky našich babiček
Jablečný závin, který chutná božsky aneb…
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat, usušit a zpracovat?
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat,…
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže mohou způsobit ořechy i večeře na dovolené
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže…
AHA.cz Martina Čechová po rozchodu se slavným brankářem: Bez respektu

Martina Čechová po rozchodu se slavným brankářem: Bez respektu

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Zlatokopky podle zvěrokruhu: Ženám v těchto znameních jde často jen o peníze

Zlatokopky podle zvěrokruhu: Ženám v těchto znameních jde často jen o peníze

Blesk pro ženy Bunda, která zastínila trenčkot: Barn jacket milovala už královna Alžběta!

Bunda, která zastínila trenčkot: Barn jacket milovala už královna Alžběta!

Ženy.cz „Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

„Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

Blesk.cz Vytočená Berenika Kohoutová: Tvrdý distanc od Okamury!

Vytočená Berenika Kohoutová: Tvrdý distanc od Okamury!

SportRevue.cz FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy Těchto 6 věcí z bytu vyhoďte! Zbavte se negativní energie podle feng-šuej

Těchto 6 věcí z bytu vyhoďte! Zbavte se negativní energie podle feng-šuej

Další doporučené recepty:

Květákové karbanátky
Květákové karbanátky
Květákové karbanátky (placičky) se žampiony
Květákové karbanátky (placičky) se…
Květákové karbanátky II.
Květákové karbanátky II.
Květákové kuličky s nivou
Květákové kuličky s nivou
Květákové makarony
Květákové makarony
Květákové muffiny
Květákové muffiny
  • Recepty.cz
  • Květákové kuku
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact