• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Květáková polévka s krupicovými knedlíčky podle mě
Napište svůj komentář k receptu

Květáková polévka s krupicovými knedlíčky podle mě

autor: Jana z VM
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Květáková polévka s krupicovými knedlíčky podle mě
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 0,50
      ks květák
    • pórek kousek
    • dětská krupice
    • 1
      ks vejce
    • sůl
    • máslo
    • hladká mouka
    • drcený kmín
    • pažitka s petrželkou
    • voda - asi 1 a 1/2 litru
    • mléko trošku
    • vegeta

Postup přípravy receptu

1
Pórek nakrájím na kousky nebo kolečka a osmažím na másle, přidám trochu hladké mouky a znovu promíchám. Jakmile jíška zčervená, zaleju vodou (buď studenou nebo teplou) a promíchávám, aby se nevytvořily hrudky a pořád dost zahřívám až k varu, občas promíchám. Přidám asi půl lžičky drceného kmínu, osolím a ochutím vegetou. Mezitím nadrobnou nasekám květák (nevařený, ale syrový!) a připravím si krupicové knedlíčky - do hrnku vyklepnu vajíčko, trochu osolím, přidám trošku mléka - tak půl polévkové lžíce, trochu promíchám vidličkou a nasypu trochu krupičky, znovu promíchám a podle potřeby přidávám krupičku tak, aby vzniklo ne moc husté těsto. Nechám chvilku odležet. Zatím nám polévka začíná vřít, přidám nasekaný květák a po chvilce začnu do vroucí polévky malou lžičkou dělat knedlíčky - nočky. Nechám vařit asi tak 10 minut, potom dám polévku stranou, přidám pažitku a petrželku a dochutím.
2
Vyzkoušejte kdo máte rádi uvedenou kombinaci surovin, nedbudete zklamáni!!
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rajská polévka s krupicovými haluškami

Rajská polévka s krupicovými haluškami

Zeleninová polévka s krupicovými haluškami

Zeleninová polévka s krupicovými…

Jarní polévka s krupicovými nočky

Jarní polévka s krupicovými nočky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Di | 8. 11. 2007 14:37

    Já dělám krupicové noky do polévky z celého vajíčka, krupice a trochy rozpuštěného másla. Může se přidat trošku muškátového květu, petrželky, al i strouhaný sýr nebo nakrájená šunka.

  • milena kubikova | 8. 11. 2007 13:45

    ja ked robim krupicove halusky, tak si oddelim bielok od zltka a naslaham ho vidlickou do snehu....vonkoncom neviem ci su potom tie halusticky nejake ine, ako ked by som ich robila podla vasho postupu, ale robievam ich takto odvtedy co som sa naucila varit polievky. ked mam, tak do tej krupicovej kase sypnem aj nasekanu petrzlenovu vniatku. ked varim karfiolovu polievku a nemam komponenty na krupicove halusku ako zavarku do nej, tak ju ani nevarim...kombinacia je to skvela.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Oběd Vaření Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Dětská krupice Drcený kmín Hladká mouka Květák Máslo Mléko Pažitka Pórek Sůl Vegeta Vejce Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Coleslaw - podzimní vitamíny

Coleslaw - podzimní vitamíny

Těstoviny s kuřetem a špenátem

Těstoviny s kuřetem a špenátem

Těstovinový salát Moravanka

Těstovinový salát Moravanka

Muffiny pro vnučku

Muffiny pro vnučku

Troubový segedinský guláš

Troubový segedinský guláš

Ovocný koktejl

Ovocný koktejl

Srnčí maso na smetaně

Srnčí maso na smetaně

Dvoubarevné margot řezy - píchané

Dvoubarevné margot řezy - píchané

Vánoční cheesecake

Vánoční cheesecake

Doporučujeme

30 minut
Topinky s houbami a čedarem

Topinky s houbami a čedarem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

53
Steak s vejcem, žampiony a sýrovou omáčkou
Steak s vejcem, žampiony…
46
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…
44
Báječná (nejen) broskvová roláda
Báječná (nejen)…
34
Klasické lečo
Klasické lečo
28
Švestkový koláč bez lepku s drobenkou
Švestkový koláč bez…

Zajímavé články

Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
AHA.cz Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Mimibazar Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Ženy.cz Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Blesk.cz Monika Absolonová v Osvětimi: Navštívila rodinný pomník!

Monika Absolonová v Osvětimi: Navštívila rodinný pomník!

SportRevue.cz FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

  • Recepty.cz
  • Květáková polévka s krupicovými knedlíčky podle mě
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact