• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Květák po pařížsku
Napište svůj komentář k receptu

Květák po pařížsku

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 7
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Květák po pařížsku
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks květák
    • 3
      lžíce rostlinný olej
    • 1
      lžíce petrželka
    • 4
      ks vejce
    • 4
      lžíce hladká mouka
    • 1
      ks citronová šťáva
    • pepř mletý
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Květákové růžičky vypereme, uvaříme v osolené vodě a scedíme. V míse smícháme olej, petrželku, citronovu šťávu, sůl a pepř. V této směsi růžičky květáku obalíme. Z bílků ušleháme tuhý sníh, osolíme, přidáme žloutky a mouku a smícháme v hebké těstíčko. Květák obalujeme v těstíčku a na rozpáleném oleji smažíme dozlatova. Podáváme se šťouchanými bramborami a salátem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Gratinovaný květák

Gratinovaný květák

Zapečený květák III.

Zapečený květák III.

Pečený květák s kari

Pečený květák s kari

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Fanfan | 18. 11. 2010 08:51

    Moc dobré. Pochopila jsem, že obalit dvakrát - v oleji s petrželkou a v těstíčku. :-)

  • Marťa | 24. 6. 2007 18:29

    Docela ráda bych tento recept zkusila, ale jaksi jsem nepochopila postup. To se má obalené růžičky knětáku ještě jednou obalit v tom hebkém těstíčku? Děkuji předem za upřesnění.

  • Jan Koláček | 23. 6. 2007 06:12

    Květák to chce uvařit trochu méně, aby byl tužší. Vařil jsem v mikrovlnce asi 9 minut a lépe by bylo tak 3 minuty ubrat.Šťávu jsem dal jen z půl citronu a bylo to málo.Těstíčko mne příjemně překvapilo. Vyzkouším i na jiných pokrmech.

  • Jana Peková | 27. 4. 2007 18:20

    Tento recept příjemně překvapil - 1.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zelenina
Pokrmy Ze zeleniny Oběd Večeře Smažení Vaření Vegetariáni Zdravý oběd Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová šťáva Hladká mouka Květák Pepř mletý Petrželka Rostlinný olej Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pikantní fazolky

Pikantní fazolky

Ředkvičková pomazánka s karotkou

Ředkvičková pomazánka s karotkou

Salát z brambor a kyselého zelí

Salát z brambor a kyselého zelí

Halušky se zelím II.

Halušky se zelím II.

Kachna plněná brambory

Kachna plněná brambory

Karibská kuřecí stehna

Karibská kuřecí stehna

Marcipánová hmota falešná (varna)

Marcipánová hmota falešná (varna)

Buchta z jablečného pyré

Buchta z jablečného pyré

Bramborovo-pórková polévka s fazolemi a koprem

Bramborovo-pórková polévka s fazolemi…

Doporučujeme

35 minut
Masové kuličky s pečenou dýní a petrželovým pyré

Masové kuličky s pečenou dýní a…

50 minut
Dršťková z bedel

Dršťková z bedel

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

55 minut
Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

45 minut
Nakládané houbičky

Nakládané houbičky

30 minut
Mexická tortilla se zelným salátem

Mexická tortilla se zelným salátem

65 minut
Jablkový koláč s drobenkou

Jablkový koláč s drobenkou

45 minut
Bramboračka s bylinkovými noky

Bramboračka s bylinkovými noky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

54
Makarony se sýrem
Makarony se sýrem
42
Hrášková polévka - jednoduchá
Hrášková polévka -…
37
Restované žampiony s bramborami a kadeřávkem
Restované žampiony s…
27
Chilaquiles s mletým hovězím
Chilaquiles s mletým…
27
Tvarohové řezy s mákem
Tvarohové řezy s mákem

Zajímavé články

Vesnické polévky 7x jinak: Poctivé české recepty, které se dědí po generace
Vesnické polévky 7x jinak: Poctivé české recepty,…
Víte, co je „rozcuchaná nevěsta"? Ochutnejte sladký recept ze starých krajových kuchařek
Víte, co je „rozcuchaná nevěsta"? Ochutnejte…
Znáte jablečné máslo? Zkuste další skvělý způsob, jak zužitkovat úrodu jablek
Znáte jablečné máslo? Zkuste další skvělý způsob,…
Jak správně usušit houby, aby nezplesnivěly
Jak správně usušit houby, aby nezplesnivěly
10 nápadů na večeři jako od babičky: Uvařte si rychle, levně a klidně i bez masa
10 nápadů na večeři jako od babičky: Uvařte si…
AHA.cz Šílená zrada! Adamec za zdmi ústavu... z rozhodnutí Jany

Šílená zrada! Adamec za zdmi ústavu... z rozhodnutí Jany

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Podzimní bundy a kabáty: Kterým se vyhnout s většími prsy i pozadím a co sluší vysokým postavám?

Podzimní bundy a kabáty: Kterým se vyhnout s většími prsy i pozadím a co sluší vysokým postavám?

Ženy.cz Po ránu mluvit prostě nebudu!

Po ránu mluvit prostě nebudu!

Blesk.cz Uniklo ze Zemanovy oslavy! Exprezident lákal Bohdalovou: Přespi se mnou v hotelu!

Uniklo ze Zemanovy oslavy! Exprezident lákal Bohdalovou: Přespi se mnou v hotelu!

SportRevue.cz FOTO: Nejzoufalejší sportovní disciplína? Basket ve spodním prádle

FOTO: Nejzoufalejší sportovní disciplína? Basket ve spodním prádle

Maminka.cz Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Blesk Horoskopy Velký horoskop lásky na říjen: Kdo ustojí krizi, kdo otěhotní a na koho čeká osudový vztah?

Velký horoskop lásky na říjen: Kdo ustojí krizi, kdo otěhotní a na koho čeká osudový vztah?

  • Recepty.cz
  • Květák po pařížsku
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact