• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Kváskový chléb
Napište svůj komentář k receptu

Kváskový chléb

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.9
hodnotilo: 14
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kváskový chléb
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 300
      ml voda
    • 2
      lžička sůl
    • 0,50
      lžička cukr
    • 2
      lžíce rostlinný olej
    • 2
      lžíce olej
    • 1
      lžíce ocet
    • 400
      g hladká mouka pšeničná
    • 120
      g grahamová mouka
    • 80
      g ovesné vločky
    • 250
      g kvásek
    • 2
      lžíce kmín
    • 1
      lžička drcený kmín
    • 5
      g sušené droždí

Postup přípravy receptu

1
Suroviny vložíme v uvedeném pořadí do pekárny. Nejdříve zapnout program PŘÍPRAVA TĚSTA, poté program KLASIK (pekárna ETA), velikost 2, barva střední. Takto zpracované těsto opravdu nepotřebuje kvasnice a z kvásku se zadělá a upeče velmi dobrý chléb.
2
Po upečení ještě horký chléb potřeme vodou s rozpuštěnou solí a zabalíme do utěrky (pozor, utěrka nesmí být vymáchaná v aviváži!)
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kváskový chleba základní

Kváskový chleba základní

100% žitný kváskový chleba z ošatky samostoják

100% žitný kváskový chleba z ošatky…

Skvělý domácí kváskový chleba

Skvělý domácí kváskový chleba

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • kocour.fous | 22. 11. 2013 16:06

    no já zas nechápu proč se tam dává kvásek a ještě suš.kvasnice... :-\

  • Jana | 16. 12. 2011 20:50

    Peču sice jiný kváskový chléb, ale způsob přípravy je v podstatě u všech kváskových chlebů stejný - nedůležitější je, aby se těsto nechalo vykynout potřebnou dobu a sice : pokud připravujeme chléb v pekárně - doba kynutí je cca 5-6 hodin. To znamená, že spustíme program těsto a necháme po zpracování ještě dalších asi 6 hod kynout.Posléze teprve spustíme pečení. Jestliže těsto nekyne pekárně, doba kynutí se prodlužuje až téměř na 10 hodin. Ostatně vše o postupu kvašení, přípravy a pečení kváskového chleba najdete na : http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=111231 nebo na : http://domacipekarny.dama.cz/zajimavosti_historie_peceni.php?d=580 snad Vám to pomůže odpovědět na dotazy. Hodně úspěchů při pečení zdravého chleba ;-) do dalších let přeje všem nejen pekařkám Jana. Krásné svátky <:-)

  • petr | 1. 2. 2011 20:59

    Kurzy pečení nejen kváskového chleba na www.dobrykurz.cz <3

  • lenak | 22. 1. 2008 09:31

    Připravovala jsem se, že se třeba chlebík nepovede, ale povedl. Je výborný, opravdu chlebový.Droždí jsem nepřidávala. Ochucovala jsem velkým množstvým kmínu a 1KL chlebového koření( kmín2 : fenykl1 : koriandr1). S grahamovou moukou jsem šetřila a tak jsem dala 70g žitné a zbytek grahamové.

  • Markéta | 4. 11. 2007 07:46

    Zdravím včechny, jež vyzkoušeli tento recept nebo se ho chystají zkoušet. Chléb jsem připravovala (hnětení, kynutí a pečení) celkem 5,5 hodiny, a výsledkem byla chuťově sice dobrá, ale velmi tuhá nevykynutá cihla. Pravda, místo grahamové mouky (nebyla) jsem použila žitnou, a kvásku "jen" 200g. Pokud někdo tuší, kde mohla být chyba, budu ráda za názor. Děkuji a přeji úspěšnější pečení.

  • Lenka S | 8. 8. 2006 14:50

    Děkuji za vysvětlení, vyzkouším.

  • Abies Alba | 8. 8. 2006 12:33

    Lenka S: Těsto s kváskem vyžaduje mnohem delší zpracování než těsto s kvasnicemi. Když použijete program klasik, vykyne také. POkud použijete nejprve přípravu těsta a pak program klasik, je výsledný chléb nakynutější a kypřejší a chutnější. Proto takový postup.

  • Lenka S | 6. 8. 2006 22:01

    Tomu nějak nerozumím. Proč napřed program Příprava těsta, když součástí programu Klasik je i zpracování těsta ? Děkuji za odpověď, opravdu by mě to moc zajímalo.

  • Abies Alba | 23. 5. 2006 18:17

    Kuchařko on-line, prosím o opravu v postupu. Nejdříve zapnout program PŘÍPRAVA TĚSTA, poté program KLASIK. Takto zpracované těsto opravdu nepotřebuje kvasnice a z kvásku se zadělá a upeče velmi dobrý chléb. Děkuji.

  • Rybář | 23. 5. 2006 13:19

    Včera jsem jedl kváskový chléb připravený přesně dle uvedeného receptu. A výsledkem nebyla žádná tvrdá těžká hrouda, ale naopak nadýchaný dobrý chléb. Dokonce i naše děti poznaly rozdíl v chuti a chleba jim moc chutnal.

  • Simona | 15. 5. 2006 13:47

    Musím dodat, že je to příliš zjednodušeně napsáno. Předně, v momentě, kdy do kváskového chleba dáte kvasnice, tak už to není kváskový chleba, poněvadž i při sebemenším množství kvasnic, tyto zlikvidují nakyslou kváskovou chuť a taky je ten kvásek zbytečný z důvodu kvašení. Kvašení totiž přebírají kvasnice. Za další: aby těsto skutečně vykynulo, musí se nechat kvasit daleko déle, než je i ten nejdelší program v jakémkoliv typu pekárny. Takže pokud chcete upéct skutečně kváskový chleba s jeho typickou kyselejší chutí, bez kvasnic, tak jej musíte nechat po promísení kvasit cca 10 hodin a pak teprve dát péct, jinak z toho budete mít tvrdou těžkou hroudu těsta. A to pomíjím problematiku kvalitní chlebové mouky.

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Domácí pekárna Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Drcený kmín Grahamová mouka Hladká mouka Kmín Kvásek Ocet Olej Ovesné vločky Rostlinný olej Sůl Sušené droždí Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rychlé řezy s mákem

Rychlé řezy s mákem

Podvodnice

Podvodnice

Caprese

Caprese

Šlehačkový koláč s jablky

Šlehačkový koláč s jablky

Losos na špenátové peřince

Losos na špenátové peřince

Švestkový štrůdl

Švestkový štrůdl

Polévka z medvědího česneku

Polévka z medvědího česneku

Müsli cukroví nebo tyčinky bez pečení

Müsli cukroví nebo tyčinky bez pečení

Bylinková krkovice na houbách (václavkách)

Bylinková krkovice na houbách …

Doporučujeme

30 minut
Mexická tortilla se zelným salátem

Mexická tortilla se zelným salátem

60 minut
Mandlové vanilkové rohlíčky

Mandlové vanilkové rohlíčky

50 minut
Vánoční marokánky

Vánoční marokánky

20 minut
Klasický recept na polevu na perníčky

Klasický recept na polevu na perníčky

70 minut
Pudinkové cukroví

Pudinkové cukroví

30 minut
Kouzelný vaječný koňak

Kouzelný vaječný koňak

20 minut
Pralinky s burisony

Pralinky s burisony

30 minut
Florentýnky

Florentýnky

40 minut
Šlehačkové cukroví

Šlehačkové cukroví

Poslední sledované recepty

61
Houbové škvarky z václavek či bedel
Houbové škvarky z…
46
Bramborovo-zeleninový guláš
Bramborovo-zeleninový…
36
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…
34
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…
20
Šťouchané brambory s medvědím česnekem
Šťouchané brambory s…

Zajímavé články

Teplé večeře do půl hodiny: 5 receptů, které zvládnete i při pečení cukroví
Teplé večeře do půl hodiny: 5 receptů, které…
Jak poznat dobré máslo? Záleží na názvu i množství mléčného tuku!
Jak poznat dobré máslo? Záleží na názvu i…
Jak na zdravé cukroví? Zkuste marokánky, medovníčky nebo slunečnicové sušenky
Jak na zdravé cukroví? Zkuste marokánky,…
Nejkrásnější vánoční cukroví: Inspirujte se v naší galerii
Nejkrásnější vánoční cukroví: Inspirujte se v…
Dnes vaří Těhotnej kuchař: Skvělé rychlovky, které vám ušetří spoustu času i práce
Dnes vaří Těhotnej kuchař: Skvělé rychlovky,…
AHA.cz Důvod rozvodu Vémolových je venku: TO JE TEPRVE SÍLA

Důvod rozvodu Vémolových je venku: TO JE TEPRVE SÍLA

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Blesk pro ženy Runový horoskop na prosinec: Býky ovládne nová láska, Váhy zažijí velké změny a Štíry čeká měsíc plný smůly

Runový horoskop na prosinec: Býky ovládne nová láska, Váhy zažijí velké změny a Štíry čeká měsíc plný smůly

Ženy.cz Fenix Awards ocenily vítěze cenami Kateřiny Handlové, kreativní ředitelky Rückl

Fenix Awards ocenily vítěze cenami Kateřiny Handlové, kreativní ředitelky Rückl

Blesk.cz Lékař promluvil o nádoru Hezuckého (†55): Vzácná diagnóza! A mizivé šance…

Lékař promluvil o nádoru Hezuckého (†55): Vzácná diagnóza! A mizivé šance…

SportRevue.cz FOTO: Kdo má nejhezčí fotbalovou manželku v Rusku? Pavel Pogrebňak!

FOTO: Kdo má nejhezčí fotbalovou manželku v Rusku? Pavel Pogrebňak!

Maminka.cz Bolestné přiznání mámy, jejíž dceři byl na oslavě odepřen dort: Vůči tříletému dítěti to bylo zbytečně kruté, postěžovala si

Bolestné přiznání mámy, jejíž dceři byl na oslavě odepřen dort: Vůči tříletému dítěti to bylo zbytečně kruté, postěžovala si

Blesk Horoskopy Runový horoskop na prosinec: Býky ovládne nová láska, Váhy zažijí velké změny a Štíry čeká měsíc plný smůly

Runový horoskop na prosinec: Býky ovládne nová láska, Váhy zažijí velké změny a Štíry čeká měsíc plný smůly

Další doporučené recepty:

Kuskusový salát s jogurtem
Kuskusový salát s jogurtem
Kusový mix - zavařená zelenina
Kusový mix - zavařená zelenina
Kvalitní domácí chléb
Kvalitní domácí chléb
Kváskový chleba základní
Kváskový chleba základní
Kvasnicová polévka
Kvasnicová polévka
Kvasnicová polévka se zeleninou
Kvasnicová polévka se zeleninou
  • Recepty.cz
  • Kváskový chléb
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact