• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Kvásek jako od pekaře
Napište svůj komentář k receptu

Kvásek jako od pekaře

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kvásek jako od pekaře
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • První část postupu
    • 250
      g žitná mouka
    • 250
      ml vlažná voda
    • 1
      ks cibule Nastrouhaná (nebo 2 lžíce šťávy z kysaného zelí nebo 1 lžíce rumu)
  • Druhá část postupu
    • 300
      g žitná mouka
    • 250
      ml teplá voda

Postup přípravy receptu

1
Do větší mísy nasypejte 250 g žitné mouky, zalejte vlažnou vodou a zamíchejte nastrouhanou cibuli (případně některou z variant). Mísu vložte do mikrotenového sáčku a nechte v klidu při asi 30 °C odpočívat tři dny. Pak kvásek smíchejte s dalšími 300 g žitné mouky a 250 ml teplé vody. Povrch uhlaďte a opět těsto vraťe do sáčku asi na 12 hodin. Teplota už také stačí nižší, kolem 20 °C. Takto vznikne hotový kvas, který se používá do chlebového těsta.
2
Je možné vždy udělat o jednu desetinu kvasu víc a ten uschovat v lednici, kde vydrží několik dní. Při dalším pečení se chleba opět smíchá s 300 g žitné mouky a čtvrtlitrem teplé vody, další postup je stejný.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Maso jako z KFC

Maso jako z KFC

Ovocná bublanina jako od babičky

Ovocná bublanina jako od babičky

Salát jako hlavní jídlo

Salát jako hlavní jídlo

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Celina Polívková | 2. 4. 2008 13:17

    Tak jsem vyrobila kvásek z pšeničné mouky. Dočetla jsem se, že pšeničná mouka spíše podléhá hnilobným procesům, a tak se kvásek nemá příliš udržovat. Použila jsem ho tedy celý. Chleba byl skvělý, ale možná v něm bylo moc kvásku. Nevíte někdo, v jakém poměru se kvásek do mouky přidává?

  • Celina Polívková | 16. 3. 2008 18:40

    Zkoušel jste někdo kvásek i z jiné mouky než žitné? Je to možné nebo se objevují potíže?

  • rea | 17. 12. 2007 11:46

    Ideální pro kynutí v zimě, rozdělávání kvásku ap. je v zimě trouba - nechám tam svítit světýlko, které troubu ohřeje tak akorát. Kvas, který jsem si založila před rokem, mám dodnes. Při každém pečení chleba si trochu těsta odeberu a uschovám v ledničce.

  • jaja 13 | 8. 9. 2006 19:05

    Našla jsem si místo v kuchyni, takové neobvyklé, ale kvásku se tam daří - na ledničce u zadní stěny.

  • Tereza B. | 7. 7. 2006 10:27

    Máte skúsenosti aj so "žitným kváskem" v prášku ?

  • Abies Alba | 29. 5. 2006 13:02

    Anndy KV: Mně to na lince nejde, protože máme doma celkem chladno i v létě, proto to jižní okno. Ale jinak co vím, tak spoustě lidí to funguje stejně jako tobě na lince. :) Přeju hodně zdaru při zadělávání kvásku a pečení kváskového chleba. :)

  • Anndy KV | 28. 5. 2006 22:09

    kvásek nechávám v kuchyni na lince a v pohodě

  • Abies Alba | 28. 5. 2006 18:42

    Mám troubu, kde se dá nastavit teplota na 35 °C, ale dělám to tak, že mísu s kváskem uložím na jižní okno. :o)) A v zimě k topení. :)

  • Dušan | 28. 5. 2006 16:09

    Kde je možné uložiť misu, aby bola pri teplote 30°C tri dni?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Slané pečení
Pokrmy Pečivo Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Teplá voda Vlažná voda Žitná mouka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Mleté maso se špenátem

Mleté maso se špenátem

Přírodní řízek

Přírodní řízek

Kapustové karbanátky s uzeninou

Kapustové karbanátky s uzeninou

Krevety středozemí

Krevety středozemí

Mrkvová pomazánka V.

Mrkvová pomazánka V.

Citronový krém s tvarohem

Citronový krém s tvarohem

Brambory s tvarohem našich babiček

Brambory s tvarohem našich babiček

Výborný jahodový dort

Výborný jahodový dort

Valašský Frgál

Valašský Frgál

Doporučujeme

35 minut
Pórkový krém s gorgonzolou

Pórkový krém s gorgonzolou

40 minut
Malinová vosí hnízda

Malinová vosí hnízda

30 minut
Rumové kuličky nepečené a snadné

Rumové kuličky nepečené a snadné

30 minut
Nejlepší vaječný likér

Nejlepší vaječný likér

40 minut
Rafaelo kuličky

Rafaelo kuličky

40 minut
Šlehačkové cukroví

Šlehačkové cukroví

60 minut
Vosí hnízda

Vosí hnízda

180 minut
Vláčná máslová vánočka

Vláčná máslová vánočka

40 minut
Ořechy s krémem

Ořechy s krémem

Poslední sledované recepty

23
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…
22
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
20
Malinová vosí hnízda
Malinová vosí hnízda
15
Vepřové maso s celerem
Vepřové maso s celerem
15
Cuketové hranolky
Cuketové hranolky

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Horké polévky k večeři, které zasytí a zahřejí
Od pondělí do pátku: Horké polévky k večeři,…
Recept na lososa smaženého, v troubě nebo v papilotě. Takhle vám bude chutnat i na Vánoce
Recept na lososa smaženého, v troubě nebo v…
Toskánské vánoční sušenky bez mouky, které chutnají jako marcipán: Upečte si ricciarelli!
Toskánské vánoční sušenky bez mouky, které…
Nejkrásnější vánoční dorty: Inspirujte se v naší galerii
Nejkrásnější vánoční dorty: Inspirujte se v naší…
Vaječný koňak ze salka: 3 recepty, které oceníte nejen na Vánoce
Vaječný koňak ze salka: 3 recepty, které oceníte…
AHA.cz Richard Genzer měl namále: Záchrana od profesora Neužila

Richard Genzer měl namále: Záchrana od profesora Neužila

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Vánoční a zimní manikúra: 50+ nádherných nápadů, které musíte vidět

Vánoční a zimní manikúra: 50+ nádherných nápadů, které musíte vidět

Blesk pro ženy Vánoční milostná předpověď: Koho čeká erotická bouře, kdo se zamiluje a kdo dostane kopačky?

Vánoční milostná předpověď: Koho čeká erotická bouře, kdo se zamiluje a kdo dostane kopačky?

Ženy.cz Být single může být hard. 10 problémů, které si zadaní neuvědomují

Být single může být hard. 10 problémů, které si zadaní neuvědomují

Blesk.cz Pravda o útěku Harryho a Meghan: Tohle prý byla poslední kapka!

Pravda o útěku Harryho a Meghan: Tohle prý byla poslední kapka!

SportRevue.cz FOTO: Ozdoby ringů. Sexy holky, které dělají křoví při zápasech MMA

FOTO: Ozdoby ringů. Sexy holky, které dělají křoví při zápasech MMA

Maminka.cz Má spinální atrofii, je na vozíku, ale přesto se stala matkou. 'Lidé nechápali, proč nejdu na potrat,' diví se statečná Alex

Má spinální atrofii, je na vozíku, ale přesto se stala matkou. 'Lidé nechápali, proč nejdu na potrat,' diví se statečná Alex

Blesk Horoskopy Vánoční milostná předpověď: Koho čeká erotická bouře, kdo se zamiluje a kdo dostane kopačky?

Vánoční milostná předpověď: Koho čeká erotická bouře, kdo se zamiluje a kdo dostane kopačky?

  • Recepty.cz
  • Kvásek jako od pekaře
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact