• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Kvašáky
Napište svůj komentář k receptu

Kvašáky

autor: Tereza Langmajerová
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 84
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kvašáky
Kvašáky
Kvašáky
Kvašáky
Kvašáky
Kvašáky
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

8 porce
    • okurky nakladačky
    • sůl
    • křen
    • bobkový list
    • kopr
    • vinné listy

Postup přípravy receptu

1
Nejdříve si připravte nálev. Do hrnce nalijte vodu, přidejte sůl a koření (na 1l vody 4 dkg soli). Je lepší použít sůl bez přidaného chlóru nebo floru, aby se nenarušil kvasný proces. Vše svařte a nechte mírně vychladnout.

RADA: Jak naložit utopence?

2
Umyjeme přerostlé okurky, vinné listy, kopr a kořen křenu. Okurky propícháme vidličkou.
3
Okurky skládejte do velikých sklenic a prokládejte koprem, vinnými listy a kolečkama křenu. Je možné přidat i další koření (pepř, nové koření, chilli, bobkový list, česnek...) podle Vaší chuti. Zalijeme studeným nálevem - na 1l vody 4dkg soli – nálev musí být až po vrch aby se k okurkám nedostal vzdušný kyslík. Proto je je potřeba zatížit aby neplavaly po povrchu. Necháme kvasit.

RADA: Jak snadno oloupat česnek?

4
Zalijte studeným nálevem až po vrch, aby se k okurkám nedostal vzduch. Je potřeba, aby byly úplně ponořené, jinak by mohly začít hnít. Sklenice buď přikryjte víčkem, nebo čistým plátýnkem tak, aby z ní mohly unikat vznikající plyny. Nechte pět až devět dnů v teple kvasit.

RADA: Jak připravit kysané zelí?

5
Za 7 až 14 dnů by měly být již vykvašené. Hotové kvašáky přemístěte do temna a chladna, aby se proces kvašení zastavil.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Klasické kvašáky

Klasické kvašáky

Celoroční kvašáky

Celoroční kvašáky

Pravé ruské kvašáky

Pravé ruské kvašáky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Kopr Křen Okurky nakladačky Sůl Vinné listy
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Špagety sypané česnekem

Špagety sypané česnekem

Pikantní vepřová játra

Pikantní vepřová játra

Kuřecí směs s cuketou

Kuřecí směs s cuketou

Laskonky pravých Labužníků

Laskonky pravých Labužníků

Melounové jednohubky (salát)

Melounové jednohubky (salát)

Špenátová polévka s krutony

Špenátová polévka s krutony

Rychlý koláč s broskvemi a tvarohem

Rychlý koláč s broskvemi a tvarohem

Pizza s cuketou

Pizza s cuketou

Beskydský králík

Beskydský králík

Doporučujeme

30 minut
Buřtguláš podle časopisu F.O.O.D.

Buřtguláš podle časopisu F.O.O.D.

30 minut
Třešňový kompot

Třešňový kompot

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Mexická kuřecí polévka

Mexická kuřecí polévka

60 minut
Rybízový mřížkový koláč s tvarohem

Rybízový mřížkový koláč s tvarohem

5 minut
Aperol Spritz

Aperol Spritz

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

34
Zapečené chlebíčky - rychlá večeře
Zapečené chlebíčky -…
33
Klementinkové smoothie s matchou
Klementinkové smoothie s…
24
Halušky s pečeným kuřetem
Halušky s pečeným kuřetem
23
Máslové řízky
Máslové řízky
23
Třešňová marmeláda
Třešňová marmeláda

Zajímavé články

Ovocná galetka: Sladkou královnu letních moučníků upečete i bez koláčové formy
Ovocná galetka: Sladkou královnu letních moučníků…
Vepřová panenka na grilu: Recept na šťavnatou večeři
Vepřová panenka na grilu: Recept na šťavnatou…
Jaké je tajemství dokonalé karamelizované cibule? Naučte se ji připravit jako šéfkuchař!
Jaké je tajemství dokonalé karamelizované cibule?…
Zmrzliny podle znamení zvěrokruhu: Jakou mraženou dobrotu vám hvězdy doporučují?
Zmrzliny podle znamení zvěrokruhu: Jakou mraženou…
Rýžové, ramen, skleněné nebo udon: Nejznámější asijské nudle a jak je použít
Rýžové, ramen, skleněné nebo udon: Nejznámější…
AHA.cz Konec s Danielou? Brzobohatý promluvil o další ženě

Konec s Danielou? Brzobohatý promluvil o další ženě

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz 10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

Blesk pro ženy Největší hvězdy, které se kdy objevily na karlovarském festivalu: Kdo přijede letos?

Největší hvězdy, které se kdy objevily na karlovarském festivalu: Kdo přijede letos?

Ženy.cz Nejčastější mýty o zubech, které ohrožují zdraví dutiny ústní

Nejčastější mýty o zubech, které ohrožují zdraví dutiny ústní

Blesk.cz Martin Prágr zavzpomínal na pubertu: Stydím se za sebe!

Martin Prágr zavzpomínal na pubertu: Stydím se za sebe!

SportRevue.cz FOTO: Je to tak, nejhezčí manželku v Atlétiku Madrid má Španěl Álvaro Morata

FOTO: Je to tak, nejhezčí manželku v Atlétiku Madrid má Španěl Álvaro Morata

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Osud skrytý v hodině narození: Jste vášnivá, opatrná nebo společenská?

Osud skrytý v hodině narození: Jste vášnivá, opatrná nebo společenská?

Další doporučené recepty:

Kváskový chleba základní
Kváskový chleba základní
Kvasnicová polévka
Kvasnicová polévka
Kvasnicová polévka se zeleninou
Kvasnicová polévka se zeleninou
Kvašený zeleninový salát Pickles
Kvašený zeleninový salát Pickles
Květák - nakládaný, sterilovaný
Květák - nakládaný, sterilovaný
Květák (brokolice) nejen v sýrovém bešamelu
Květák (brokolice) nejen v sýrovém…
  • Recepty.cz
  • Kvašáky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact