• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Kus-kus po španělsku
Napište svůj komentář k receptu

Kus-kus po španělsku

autor: Evišta
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kus-kus po španělsku
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 150
      g kuskus
    • 2
      balení tortilla chips
    • 1
      plechovka sekaná rajčata (cca 300 g)
    • olivový olej
    • česnek
    • sůl
    • bazalka
    • chilli
    • citron

Postup přípravy receptu

1
**Kuskus:** do vařící lehce osolené vody (cca 300 ml) vysypeme kuskus a odstavíme z ohně. Necháme odstát 6-10 min., (popř. déle, je nutné, aby kuskus nasál všechnu vodu), poté vrátíme na oheň a necháme za stálého míchání asi minutu.
2
**Omáčka:** na dvou lžicích olivového oleje osmahneme do zlatova na drobno nakrájený česnek. Přidáme rajčata, hodně bazalky, špetku soli a chilli. Promícháme a dusíme 10 minut. Poté smícháme důkladně s kuskusem.
3
Podáváme v menších miskách, nabíráme tortillovými chipsy, které pokapame citrónem. Recept je jednoduchý a rychlý.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kus Kus (Cous Cous)

Kus Kus (Cous Cous)

Masový nákyp po španělsku s rajčaty s sýrem

Masový nákyp po španělsku s rajčaty s…

Kus-kus salát

Kus-kus salát

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Blanka | 9. 10. 2012 13:58

    No, naštěstí mě žádný Arab neuvidí.. a připravuji ho zalitím horkou vodou, nechám nabobtnat, promíchávám. Pak přidám třeba k restované zelnině, ještě promíchám ve wok se zeleninou, nechám tak minutku prohřít a je to výborný zdravý obět. K tomu zelný salát nebo nic, zeleniny už je i tak dost.. :-)

  • jedlík | 14. 1. 2011 13:25

    jdi do prdele, tak ať to píšou na krabicích :-*

  • Kuchařka on-line | 19. 2. 2007 19:53

    Solčanka je zeleninové dochucovadlo s mořskou solí a bez glutamátu.

  • Romana Koudeláková | 19. 2. 2007 19:46

    co je to solčanka

  • Veronika | 20. 1. 2007 23:23

    Moje osvědčená (převzatá) příprava kuskusu: kuskus nejprve nasucho opražte (nejlépe na teflonu), pak přidejte koření dle vaší chuti (mně nejvíce chutná kombinace "3K"-kardamom,koriadr,kurkuma),solčanku,trochu oleje,zalejte vařící vodou (naa 1díl kuskusu cca 1,5 dílu vody),minutku nechte bublat,odstavte a nechte tak 15 minut být.Pak promíchejte vidličkou.Zatím vždy byl sypký.

  • Markéta | 28. 12. 2006 10:28

    Pravý kus-kus se vaří v páře , tak prosím nekazte tohle jídlo vařením ve vodě, vývarech a podobných nesmyslech.Kuskus se dá do síta, plátna nad horkou vodu, nebo polévku, která se ke kus-kusu podává a přidáním malého množství vody a oleje se vaří v páře. Musí se několikrát během vaření promíchat rukama. Doba vaření je cca 15 - 20 minut.Vidět Vás Arabové, jak máčíte kus-kus ve vodě, tak by zaplakali.KUS - KUS MUSÍ PO UVAŘENÍ ZŮSTAT SYPKÝ!!!!!!!

  • H D | 22. 12. 2006 21:53

    U kuskusu radím a mám vyzkoušeno,postupujte podle návodu výrobce. Někdo 2 minutky povařit,někdo zalít vařícím vývarem a někdo bobtnat.Já jsem bobtnala podle arabské orig. kuchařky celý den a nikdy nenabobtnala .Dodržujte návod, pak to je bezva jídlo. Není kuskus jako kuskus!!

  • Hana Rožníčková | 21. 12. 2006 17:53

    Kus-kus se nemá vařit, ale je lepší ho zalít nějakým vývarem a nechat nabobtnat.

  • Vlaďka Kohútová | 31. 8. 2006 12:41

    Kuskus miluju, a tohle bude moc moc chutné a jednoduché. Hned se do toho odpoledne pustím.Ď!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Luštěniny
Pokrmy Z luštěnin Večeře Smažení Dušení Vaření Dietní Vegetariáni Španělsko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Česnek Chilli Citron Kuskus Olivový olej Sekaná rajčata Sůl Tortilla chips
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jáhlová polévka s houbami

Jáhlová polévka s houbami

Piškotová roláda s nutellou

Piškotová roláda s nutellou

Sněhové pusinky na váhu

Sněhové pusinky na váhu

Polévka z jarních cibulek

Polévka z jarních cibulek

Pudinkový koláč III.

Pudinkový koláč III.

Brambory zapečené se špenátem a sýrem

Brambory zapečené se špenátem a sýrem

Kuře v zelenině

Kuře v zelenině

Holandské řízky s nivou

Holandské řízky s nivou

Adžika rýže - zeleninové rizoto

Adžika rýže - zeleninové rizoto

Doporučujeme

30 minut
Mexický hrnec s rýží

Mexický hrnec s rýží

55 minut
Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového…

20 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

Domácí kečup

Domácí kečup

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Poslední sledované recepty

131
Dýňová tortila
Dýňová tortila
103
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
90
Máslové řízky
Máslové řízky
54
Rajčatová polévka & sýrové minisendviče
Rajčatová polévka &…
47
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou

Zajímavé články

Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát, září jako duha a je doslova nabitý živinami
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát,…
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři suroviny!
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři…
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které připravíte do půl hodiny
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které…
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na recepty pro zoufalé babičky
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na…
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch se starou technikou zdobení dortů
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch…
AHA.cz 5 let po smrti Hany Krampolové (†59): O její hrob se nikdo nestará

5 let po smrti Hany Krampolové (†59): O její hrob se nikdo nestará

Mimibazar Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Dáma.cz Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Blesk pro ženy Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Ženy.cz Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Blesk.cz 40 let od smrti lásky Bartošové (†48) Sepéšiho (†25): Záhada zmizelého pomníčku!

40 let od smrti lásky Bartošové (†48) Sepéšiho (†25): Záhada zmizelého pomníčku!

SportRevue.cz FOTO: Ženská kulturistika? Tohle je ale pekelně zrůdná podívaná

FOTO: Ženská kulturistika? Tohle je ale pekelně zrůdná podívaná

Maminka.cz 6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

Blesk Horoskopy 5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

  • Recepty.cz
  • Kus-kus po španělsku
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact