• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Kus Kus (Cous Cous)
Napište svůj komentář k receptu

Kus Kus (Cous Cous)

autor: romculkaalaila
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kus Kus (Cous Cous)
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks kuskus
    • 1
      ks smetana
    • 2
      ks kuřecí maso
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      špetka gyros koření
    • 1
      ks brokolice
    • 1
      ks vývar
    • 1
      ks cibule
    • 1
      ks olej

Postup přípravy receptu

1
250-300g kuskusu zalijeme horkým vývarem tak, aby byl ponořený tak akorát (pokud dáme víc vývaru, tak máme kuskus po oddělení hodně mokrý a to nechceme). Po nabobtnání zamícháme.
2
Kuřecí prsa si nakrájíme na malé kousky, osolíme, opepříme, posypeme kořením Gyros (lehce pálivé, tak dáme dle chuti).
3
Na oleji si osmahneme drobně nakrájenou cibulku a přidáme maso, které orestujeme. Vše zalijeme 12% smetanou na vaření, přidáme malou špetku muškátového květu a necháme probublávat. Smetanu vařením zredukujeme na menší množství.
4
Brokolici si rozebereme na menší kousky a uvaříme. Po uvaření můžeme nechat větší kousky nebo rozmačkat najemno. Uvařenou brokolici smícháme s kuskusem. Dále přidáme maso se smetanou a vše zamícháme. Dle chuti dosolíme a dopepříme.
5
**TIP:** Hotové můžeme posypat nastrouhaným sýrem (já mám ráda posypáno parmazánem). Díky smetaně je kuskus lepivější. Pokud to tak nemáme rádi, tak smetanu nedáváme. Přidat můžeme i jinou zeleninu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bazalkový cous cous (kuskus)

Bazalkový cous cous (kuskus)

Kus-kus po španělsku

Kus-kus po španělsku

Kus-kus salát

Kus-kus salát

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Čstava Dobreta
    Čstava Dobreta | 27. 5. 2025 11:17

    Doporučení pro krupici je 3:2 ml/ml (objem). Pro bílou krupici je platí 2,17 ml/g, pro celozrnnou 2,7 ml/g. Doporučená doba odležení je nejméně 7 minut, vhodnější je 15 minut. Postačilo by číst rady pro poměry, než komentovat nadbytečnou vodu u dna. :)

Vyberte, co chcete vytisknout
Zdravě i chutně Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brokolice Cibule Gyros koření Kuřecí maso Kuskus Olej Pepř mletý Smetana Sůl Vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Smetanovo kokosový jablečný moučník

Smetanovo kokosový jablečný moučník

Krůtí prso jedna báseň

Krůtí prso jedna báseň

Celerová pomazánka III.

Celerová pomazánka III.

Krůtí medajlonky se sýrem

Krůtí medajlonky se sýrem

Zatloukané řízky

Zatloukané řízky

Roláda s vajíčkovým salátem

Roláda s vajíčkovým salátem

Domácí houskový knedlík

Domácí houskový knedlík

Barevný fazolový salát (lečo) - sterilovaný

Barevný fazolový salát (lečo) -…

Vepřová panenka plněná sušeným ovocem

Vepřová panenka plněná sušeným ovocem

Doporučujeme

30 minut
Smažená rýže se zeleninou a krůtím masem

Smažená rýže se zeleninou a krůtím…

20 minut
Dýňová polévka s hruškami

Dýňová polévka s hruškami

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

40 minut
Lamington

Lamington

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

858
Bezpřílohové pečené plněné papriky v rajské omáčce
Bezpřílohové pečené…
215
Domácí houskový knedlík
Domácí houskový knedlík
132
Bramborové noky
Bramborové noky
61
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…
34
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou

Zajímavé články

Ideální moučník do deštivého počasí? Upečte si Dutch baby!
Ideální moučník do deštivého počasí? Upečte si…
Tortilla wrap hack: Naučte se populární trik, jak složit naplněnou tortillu
Tortilla wrap hack: Naučte se populární trik, jak…
Jablečný štrúdl 4x jinak: Výborný je z listového, taženého, pivního i mrkvového těsta
Jablečný štrúdl 4x jinak: Výborný je z listového,…
Brigitte Bardot: Slavná vegetariánka, která obzvlášť miluje jeden koláč
Brigitte Bardot: Slavná vegetariánka, která…
Cookies 4x jinak: Upečte si sladké domácí sušenky, které jsou perfektní k snídani i svačině
Cookies 4x jinak: Upečte si sladké domácí sušenky…
AHA.cz Bavič Petr Novotný: Nehezká slova na adresu odsouzeného syna

Bavič Petr Novotný: Nehezká slova na adresu odsouzeného syna

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Blesk pro ženy Móda z premiéry filmu Franz: Čaputová předvedla stylistické fígle! A kdo ještě zazářil?

Móda z premiéry filmu Franz: Čaputová předvedla stylistické fígle! A kdo ještě zazářil?

Ženy.cz Co si pustit, když venku prší? Podzimní filmy a seriály, které vás zahřejí víc než čaj

Co si pustit, když venku prší? Podzimní filmy a seriály, které vás zahřejí víc než čaj

Blesk.cz Kapela Lucie chystá narozeninové turné: Pro velký zájem přidává další termín

Kapela Lucie chystá narozeninové turné: Pro velký zájem přidává další termín

SportRevue.cz FOTO: 28 sportovkyň, které se nechaly fotit nahé a ukázaly (skoro) všechno

FOTO: 28 sportovkyň, které se nechaly fotit nahé a ukázaly (skoro) všechno

Maminka.cz GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

Blesk Horoskopy Co slibují karty pro první podzimní týden? Blesk z čistého nebe pro jedno znamení! A kdo bude krotit vášně?

Co slibují karty pro první podzimní týden? Blesk z čistého nebe pro jedno znamení! A kdo bude krotit vášně?

Další doporučené recepty:

Kuřecí zeleninový špíz
Kuřecí zeleninový špíz
Kuřecí žaludky v pikantním sosu
Kuřecí žaludky v pikantním sosu
Kuřecí žaludky v zelenině
Kuřecí žaludky v zelenině
Kuskus alá kari
Kuskus alá kari
Kuskus na čínský způsob
Kuskus na čínský způsob
Kuskus s citronem a čerstvou majoránkou
Kuskus s citronem a čerstvou majoránkou
  • Recepty.cz
  • Kus Kus (Cous Cous)
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact