• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Kuřecí žížalky v těstíčku
Napište svůj komentář k receptu

Kuřecí žížalky v těstíčku

autor: DvorakovaKaterina
0.0
moje hodnoceni
3.3
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kuřecí žížalky v těstíčku
Nahrát fotku
 

Suroviny

3 porce
    • 500
      g kuřecí maso prsa (400-500 g)
    • 3
      dl mléko
    • 7
      lžíce hladká mouka
    • 1
      ks vejce
    • rostlinný olej na smažení
    • 2
      stroužek česnek 1-2
    • 1
      lžička kari
    • 1
      lžička bazalka
    • 1
      špetka chilli
    • 1
      špetka sůl

Postup přípravy receptu

1
Nejdříve připravíme těstíčko. Do tří dcl mléka dáme jedno vajíčko, sedm vrchovatých lžic hladké mouky, jednu lžíci směsi koření, rozmačkaný česnek a jednu lžičku soli. Nyní vše řádně promícháme, až vznikne těstíčko husté asi jako na lívance. Jestliže je těstíčko moc řídké, přidáme trochu mouky, pokud je husté, přilejeme mléko. Kuřecí řízky nařežeme přes vlákno na 1 cm široké a co nejdelší proužky, které vmícháme do připraveného těstíčka a necháme půl hodiny proležet. Potom na pánvičku s rozpáleným olejem dáváme rovnou připravené kuřecí žížalky, které pěkně osmažíme ze všech stran dozlatova.
2
Jako přílohu můžeme podávat brambory, bramborovou kaši, bramborový salát, restovanou zeleninu nebo jenom pečivo.
3
Zdroj: www.koreni.cz
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kuřecí kousky v sýrovém těstíčku

Kuřecí kousky v sýrovém těstíčku

Kuřecí maso v česnekovém těstíčku

Kuřecí maso v česnekovém těstíčku

Kořeněné kuřecí řízky v těstíčku

Kořeněné kuřecí řízky v těstíčku

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • nada | 10. 10. 2013 13:19

    k pní Vackové. Já jsem do zbylého těstíčka přidalatrošku hrášku a poddušených houbiček . Luxusní záležitost. :-[

  • Lucie Vacková | 22. 10. 2009 14:07

    Výborný recept, potřebovala jsem něco rychlého co se dá jíst venku, tak jsem usmažené žížalky dala do velké mísy společně s kari rýží k tomu dvě vidličky a šlo se na věc :) a ještě jeden tip: pokud Vám zbyde těstíčko nevylévejte ho, usmažte falešné žížalky i samotné je dobré ;)

  • Jiřina | 3. 7. 2007 21:44

    Rychlý a chutný, snědli mi to samotný a to byla dvojitá dávka.

  • Zuzana Šindlerová | 20. 6. 2007 10:20

    Mně se zase, pane Jozefe, ten název líbí, zkusila jsem, je to moc dobrý a hlavně rychlý oběd. Jako přílohu jsem zvolila rýži, protože mojim chlapům by asi maso se zeleninovým salátem nestačilo. Těstíčko je podobné raráškům, tam dávám pivo místo mléka, je to taky výborné, nadýchané.

  • Jozef T. | 11. 5. 2007 16:38

    Perfektné az na ten názov. Trosku sa z neho obracia zalúdok. Myslím, ze úplne stací pestrý zeleninový salát a nie je treba vôbez zemiaky ci kasu.Bravó!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Večeře Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Česnek Chilli Hladká mouka Kari Kuřecí maso Mléko Rostlinný olej Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Listové řezy s krémem

Listové řezy s krémem

Šalamounské řezy

Šalamounské řezy

Koláč z pekla

Koláč z pekla

Slavnostní bramborová kaše

Slavnostní bramborová kaše

Zapečené filé

Zapečené filé

Listový závin se špenátem a balkánským sýrem

Listový závin se špenátem a…

Kulaté švestkové koláče

Kulaté švestkové koláče

Švejkův salát domácí

Švejkův salát domácí

Dýňový koláč s ořechy II.

Dýňový koláč s ořechy II.

Doporučujeme

30 minut
Topinky s houbami a čedarem

Topinky s houbami a čedarem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

28
Ořechové řezy s vločkami
Ořechové řezy s vločkami
20
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
19
Květákový nákyp jako příloha
Květákový nákyp jako…
15
Jednoduchý ovocný koláč
Jednoduchý ovocný koláč
15
Domácí kečup
Domácí kečup

Zajímavé články

Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
AHA.cz Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Mimibazar Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Dáma.cz Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Blesk pro ženy Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Ženy.cz Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Blesk.cz Monika Absolonová v Osvětimi: Navštívila rodinný pomník!

Monika Absolonová v Osvětimi: Navštívila rodinný pomník!

SportRevue.cz Tohle jsou přítelkyně a ženy (ex)pilotů Formule 1. Kdo má doma největší kočku?

Tohle jsou přítelkyně a ženy (ex)pilotů Formule 1. Kdo má doma největší kočku?

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

  • Recepty.cz
  • Kuřecí žížalky v těstíčku
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact