• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Kuřecí vývar podle časopisu F.O.O.D.
Napište svůj komentář k receptu

Kuřecí vývar podle časopisu F.O.O.D.

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 3
doba přípravy: 200 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kuřecí vývar podle časopisu F.O.O.D.
Kuřecí vývar podle časopisu F.O.O.D.
Kuřecí vývar podle časopisu F.O.O.D.
Kuřecí vývar podle časopisu F.O.O.D.
Kuřecí vývar podle časopisu F.O.O.D.
Kuřecí vývar podle časopisu F.O.O.D.
4fotografie
Nahrát fotku
 

Kuřecí vývar je základem mnoha polévek, omáček a jiných pokrmů. Jídlu dodá skvělou chuť a nás zahřeje a posílí, když se necítíme zrovna fit. Proto na nic nečekejte a připravte si silný drůbeží vývar podle receptu časopisu F.O.O.D.

Poctivá kuřecí polévka

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g kuřecí skelet a křídla
    • 1
      ks cibule
    • 3
      ks mrkev střední
    • 2
      g petržel střední
    • 2
      stonek řapíkatý celer
    • zázvor 6 cm čerstvého
    • 3
      stroužek česnek
    • 5
      snítka tymián
    • 3
      ks bobkový list
    • 3
      ks nové koření
    • 1
      ks badyán

Postup přípravy receptu

1
Připravte všechny suroviny, skelety omyjte a osušte, zeleninu neloupejte, pouze dobře očistěte a omyjte, větší kusy překrojte napůl.

RADA: Mytí šalotky

2
Na plotnu dejte velký hrnec, rozehřejte ho a nasucho v něm opečte kuřecí skelety. Stačí tak 3 minuty ze všech stran, aby se maso zatáhlo, chytilo barvu a pustilo trochu tuku. Plamen mírně ztlumte a přidejte rozpůlenou cibuli, mrkev a petržel, opékejte další 2 minuty.
3
Obsah hrnce zalijte asi 3 litry studené vody. Přidejte zbytek surovin a přiveďte k varu. Plamen hned stáhněte na minimum, aby voda v hrnci jen velmi mírně pobublávala, přiklopte a pomalu táhněte 3 až 4 hodiny. Pěnu, která se bude tvořit na hladině, seberte lžící.

RADA: Jak na silný slepičí vývar

4
Z hotového vývaru vylovte větší kusy zeleniny. Vývar přeceďte přes jemnější síto. Vyberte části skeletů, zeleninu vyhoďte, svou roli už odehrála. Ze skeletů oberte maso. Vývar nechte vychladnout při pokojové teplotě, teprve poté ho uložte do ledničky. Ze studeného vývaru pak seberte tuk, který ztuhne na hladině, a máte připravený vývar k dalšímu zpracování.

RADA: Trik s přesolenou polévkou

5
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Uzený vývar

Uzený vývar

Zeleninový vývar

Zeleninový vývar

Hovězí vývar

Hovězí vývar

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky FOOD
Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Badyán Bobkový list Česnek Cibule Kuřecí skelet Mrkev Nové koření Petržel Řapíkatý celer Tymián Zázvor
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Čokoládová pěna

Čokoládová pěna

Houbová čalamáda

Houbová čalamáda

Česneková polévka III.

Česneková polévka III.

Kuřecí prsa v nivové omáčce

Kuřecí prsa v nivové omáčce

Vanilkový koktejl

Vanilkový koktejl

Skvělá ryba se zeleninou

Skvělá ryba se zeleninou

Hrnečkové knedlíky

Hrnečkové knedlíky

Filety po italsku

Filety po italsku

Mazanec s mandlemi

Mazanec s mandlemi

Doporučujeme

70 minut
Holandský řízek a šťouchané brambory

Holandský řízek a šťouchané brambory

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

138
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
37
Broskvová / Meruňková marmeláda (džem) s rumem
Broskvová / Meruňková…
36
Višňový džem (marmeláda)
Višňový džem (marmeláda)
31
Bramborovo-fazolový salát
Bramborovo-fazolový salát
30
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka

Zajímavé články

Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí zavařeninu, kompot i čatní
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí…
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept Jiřiny Bohdalové, Laďky Něrgešové nebo Haliny Pawlowské
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept…
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
AHA.cz Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Blesk pro ženy Jeden z posledních večírků ve Varech: Kdo odhalil víc, než bylo třeba?

Jeden z posledních večírků ve Varech: Kdo odhalil víc, než bylo třeba?

Ženy.cz Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Blesk.cz ONLINE: Karlovy Vary se po týdnu loučí! Hvězdy na červeném koberci a velká sláva

ONLINE: Karlovy Vary se po týdnu loučí! Hvězdy na červeném koberci a velká sláva

SportRevue.cz Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Maminka.cz Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Blesk Horoskopy Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Další doporučené recepty:

Kuřecí Vindalů
Kuřecí Vindalů
Kuřecí vývar a omáčka velouté podle Zdeňka Pohlreicha
Kuřecí vývar a omáčka velouté podle…
Kuřecí vývar II.
Kuřecí vývar II.
Kuřecí vývar pro Láďu
Kuřecí vývar pro Láďu
Kuřecí vývar s domácími nudlemi
Kuřecí vývar s domácími nudlemi
Kuřecí vývar s ořechovými nudlemi
Kuřecí vývar s ořechovými nudlemi
  • Recepty.cz
  • Kuřecí vývar podle časopisu F.O.O.D.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact