• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Kuřecí vývar a omáčka velouté podle Zdeňka Pohlreicha
Napište svůj komentář k receptu

Kuřecí vývar a omáčka velouté podle Zdeňka Pohlreicha

0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 6
doba přípravy: 80 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kuřecí vývar a omáčka velouté podle Zdeňka Pohlreicha
Nahrát fotku
 

Suroviny

1 porce
    • 1
      ks kuřecí skelet
    • 1
      l voda
    • 2
      ks kuřecí stehna
    • 1
      ks mrkev
    • 1
      ks brokolice
    • 1
      ks celer
    • 2
      stroužek česnek
    • 1
      ks cibule
    • hladká mouka
    • 1
      ks bobkový list
    • 3
      ks nové koření
    • 1
      ks muškátový oříšek
  • Na ozdobu
    • petrželka nasekaná
  • Podle potřeby
    • máslo
    • sůl
    • smetana ke šlehání
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Do studené vody dáme kousky kuřete a necháme zavařit. Masem nešetříme, aby byl vývar dostatečně silný.
2
Až vystoupí pěna, sebereme ji do misky a potom polévku okořeníme bobkovým listem, novým kořením, pepřem a solí.
3
Nakrájíme si mrkev, řapíkatý celer a 2 stroužky česneku a spolu s rozpůlenou cibulí přidáme do vývaru.
4
Var stáhneme na minimum a necháme povařit asi hodinu.
5
Potom vývar přecedíme a připravíme si omáčku velouté, což je směs jíšky a vývaru.
6
Nejprve si uděláme jíšku: v hrnci necháme rozpustit máslo a zaprášíme stejným poměrem hladké mouky.
7
Do hotové jíšky přidáme přeceděný vývar a zvolna přivedeme k varu. Omáčku pečlivě mícháme, aby se nevytvořily hrudky.
8
Omáčku osolíme, přidáme špetku muškátového oříšku a zjemníme pár kapkami smetany.
9
Pak si pokrájíme růžičku brokolice a necháme ji v polévce spařit. Na závěr přidáme nakrájené kuřecí maso a mrkev z vývaru a necháme pár vteřin prohřát.
10
Nandáme na talíř, posypeme čerstvou petrželkou a podáváme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zelená čočka podle Zdeňka Pohlreicha

Zelená čočka podle Zdeňka Pohlreicha

Kuře s nádivkou podle Zdeňka Pohlreicha

Kuře s nádivkou podle Zdeňka…

Restovaný bramborový salát podle Zdeňka Pohlreicha

Restovaný bramborový salát podle…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Maso & ryby & mořské plody
Maso Pokrmy Polévky Oběd Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Brokolice Celer Česnek Cibule Hladká mouka Kuřecí skelet Kuřecí stehna Máslo Mrkev Muškátový oříšek Nové koření Pepř mletý Petrželka Smetana ke šlehání Sůl Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Klasické kremrole

Klasické kremrole

Cannelloni s boloňskou omáčkou a bešamelem

Cannelloni s boloňskou omáčkou a…

Houbové ragú

Houbové ragú

Babiččina pomazánka

Babiččina pomazánka

bramborový salát bavorský

bramborový salát bavorský

Moravská kapsička

Moravská kapsička

Domácí houskový knedlík

Domácí houskový knedlík

Salát z pekingského zelí - zdravě a chutně

Salát z pekingského zelí - zdravě a…

Lívance s cukrem a skořicí

Lívance s cukrem a skořicí

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

49
Holandský řízek a šťouchané brambory
Holandský řízek a…
31
Jablečná buchta
Jablečná buchta
30
Americké lívance
Americké lívance
28
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami
Zapečené těstoviny se…
23
Čevabčiči
Čevabčiči

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
AHA.cz Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Blesk pro ženy Gilmorky zazářily na Emmy: Po 25 letech snad nezestárly! A kdo ještě oslnil?

Gilmorky zazářily na Emmy: Po 25 letech snad nezestárly! A kdo ještě oslnil?

Ženy.cz Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Blesk.cz Helena Dvořáková (46), hvězda Kriminálky Anděl: Teď bude tanečnice!

Helena Dvořáková (46), hvězda Kriminálky Anděl: Teď bude tanečnice!

SportRevue.cz FOTO: 24 žhavých zápasnic z MMA. Sexy kočky, které by vám zlámaly kosti, nos i sny

FOTO: 24 žhavých zápasnic z MMA. Sexy kočky, které by vám zlámaly kosti, nos i sny

Maminka.cz Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen 'moje krev', říká

Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen 'moje krev', říká

Blesk Horoskopy Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Další doporučené recepty:

Kuřecí v kokosovo-arašídové omáčce
Kuřecí v kokosovo-arašídové omáčce
kuřecí v medu
kuřecí v medu
Kuřecí Vindalů
Kuřecí Vindalů
Kuřecí vývar II.
Kuřecí vývar II.
Kuřecí vývar podle časopisu F.O.O.D.
Kuřecí vývar podle časopisu F.O.O.D.
Kuřecí vývar pro Láďu
Kuřecí vývar pro Láďu
  • Recepty.cz
  • Kuřecí vývar a omáčka velouté podle Zdeňka Pohlreicha
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact