• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Kuřecí vývar a omáčka velouté podle Zdeňka Pohlreicha
Napište svůj komentář k receptu

Kuřecí vývar a omáčka velouté podle Zdeňka Pohlreicha

0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 6
doba přípravy: 80 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kuřecí vývar a omáčka velouté podle Zdeňka Pohlreicha
Nahrát fotku
 

Suroviny

1 porce
    • 1
      ks kuřecí skelet
    • 1
      l voda
    • 2
      ks kuřecí stehna
    • 1
      ks mrkev
    • 1
      ks brokolice
    • 1
      ks celer
    • 2
      stroužek česnek
    • 1
      ks cibule
    • hladká mouka
    • 1
      ks bobkový list
    • 3
      ks nové koření
    • 1
      ks muškátový oříšek
  • Na ozdobu
    • petrželka nasekaná
  • Podle potřeby
    • máslo
    • sůl
    • smetana ke šlehání
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Do studené vody dáme kousky kuřete a necháme zavařit. Masem nešetříme, aby byl vývar dostatečně silný.
2
Až vystoupí pěna, sebereme ji do misky a potom polévku okořeníme bobkovým listem, novým kořením, pepřem a solí.
3
Nakrájíme si mrkev, řapíkatý celer a 2 stroužky česneku a spolu s rozpůlenou cibulí přidáme do vývaru.
4
Var stáhneme na minimum a necháme povařit asi hodinu.
5
Potom vývar přecedíme a připravíme si omáčku velouté, což je směs jíšky a vývaru.
6
Nejprve si uděláme jíšku: v hrnci necháme rozpustit máslo a zaprášíme stejným poměrem hladké mouky.
7
Do hotové jíšky přidáme přeceděný vývar a zvolna přivedeme k varu. Omáčku pečlivě mícháme, aby se nevytvořily hrudky.
8
Omáčku osolíme, přidáme špetku muškátového oříšku a zjemníme pár kapkami smetany.
9
Pak si pokrájíme růžičku brokolice a necháme ji v polévce spařit. Na závěr přidáme nakrájené kuřecí maso a mrkev z vývaru a necháme pár vteřin prohřát.
10
Nandáme na talíř, posypeme čerstvou petrželkou a podáváme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zelená čočka podle Zdeňka Pohlreicha

Zelená čočka podle Zdeňka Pohlreicha

Kuře s nádivkou podle Zdeňka Pohlreicha

Kuře s nádivkou podle Zdeňka…

Restovaný bramborový salát podle Zdeňka Pohlreicha

Restovaný bramborový salát podle…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Maso & ryby & mořské plody
Maso Pokrmy Polévky Oběd Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Brokolice Celer Česnek Cibule Hladká mouka Kuřecí skelet Kuřecí stehna Máslo Mrkev Muškátový oříšek Nové koření Pepř mletý Petrželka Smetana ke šlehání Sůl Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jablečný koláč

Jablečný koláč

Hermelínové brambory

Hermelínové brambory

Bílá čokoláda do formiček

Bílá čokoláda do formiček

Bramborák rodeo II.

Bramborák rodeo II.

Zeleninová pánev

Zeleninová pánev

Paštika z divočáka

Paštika z divočáka

Bezmasé zapečené těstoviny s olivami

Bezmasé zapečené těstoviny s olivami

Knedlíčky s bylinkami ze strouhanky

Knedlíčky s bylinkami ze strouhanky

Pudingovo-ovocný koláč

Pudingovo-ovocný koláč

Doporučujeme

30 minut
Fazolky nakyselo s vejci

Fazolky nakyselo s vejci

10 minut
Domácí lučina

Domácí lučina

45 minut
Bleskové kuře na paprice

Bleskové kuře na paprice

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

Poslední sledované recepty

77
Houbové roštěnky
Houbové roštěnky
63
Jogurtový švestkový koláč
Jogurtový švestkový koláč
61
Cukrové motánky - cukroví pro všední den
Cukrové motánky -…
41
Fazolky nakyselo s vejci
Fazolky nakyselo s vejci
30
Bleskové kuře na paprice
Bleskové kuře na paprice

Zajímavé články

Zázračný rakytník a jeho využití v kuchyni
Zázračný rakytník a jeho využití v kuchyni
10 nejlepších receptů z ostružin: Udělejte z nich super koláč, džem nebo omáčku
10 nejlepších receptů z ostružin: Udělejte z nich…
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do dvaceti minut!
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do…
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z jednoho hrnce
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z…
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy, jak ji využít při přípravě oběda nebo večeře
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy,…
AHA.cz Pawlowská v péči odborníků: Kolik zhubla a o své roli v Zoo

Pawlowská v péči odborníků: Kolik zhubla a o své roli v Zoo

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Parfémy podle horoskopu: Blíženci vyhledávají svěží vůně, Štírům sedí smyslné a výrazné aroma

Parfémy podle horoskopu: Blíženci vyhledávají svěží vůně, Štírům sedí smyslné a výrazné aroma

Ženy.cz Utíká váš muž za mladší? Nechte ho a začněte žít

Utíká váš muž za mladší? Nechte ho a začněte žít

Blesk.cz Carmen Electra dostala dárek od Kim Kardashianové? Falešný piercing v bradavkách

Carmen Electra dostala dárek od Kim Kardashianové? Falešný piercing v bradavkách

SportRevue.cz Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy Největší zlatokopky zvěrokruhu: Komu jde jenom o peníze?

Největší zlatokopky zvěrokruhu: Komu jde jenom o peníze?

Další doporučené recepty:

Kuřecí v kokosovo-arašídové omáčce
Kuřecí v kokosovo-arašídové omáčce
kuřecí v medu
kuřecí v medu
Kuřecí Vindalů
Kuřecí Vindalů
Kuřecí vývar II.
Kuřecí vývar II.
Kuřecí vývar podle časopisu F.O.O.D.
Kuřecí vývar podle časopisu F.O.O.D.
Kuřecí vývar pro Láďu
Kuřecí vývar pro Láďu
  • Recepty.cz
  • Kuřecí vývar a omáčka velouté podle Zdeňka Pohlreicha
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact