• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Kuřecí vývar a omáčka velouté podle Zdeňka Pohlreicha
Napište svůj komentář k receptu

Kuřecí vývar a omáčka velouté podle Zdeňka Pohlreicha

0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 6
doba přípravy: 80 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kuřecí vývar a omáčka velouté podle Zdeňka Pohlreicha
Nahrát fotku
 

Suroviny

1 porce
    • 1
      ks kuřecí skelet
    • 1
      l voda
    • 2
      ks kuřecí stehna
    • 1
      ks mrkev
    • 1
      ks brokolice
    • 1
      ks celer
    • 2
      stroužek česnek
    • 1
      ks cibule
    • hladká mouka
    • 1
      ks bobkový list
    • 3
      ks nové koření
    • 1
      ks muškátový oříšek
  • Na ozdobu
    • petrželka nasekaná
  • Podle potřeby
    • máslo
    • sůl
    • smetana ke šlehání
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Do studené vody dáme kousky kuřete a necháme zavařit. Masem nešetříme, aby byl vývar dostatečně silný.
2
Až vystoupí pěna, sebereme ji do misky a potom polévku okořeníme bobkovým listem, novým kořením, pepřem a solí.
3
Nakrájíme si mrkev, řapíkatý celer a 2 stroužky česneku a spolu s rozpůlenou cibulí přidáme do vývaru.
4
Var stáhneme na minimum a necháme povařit asi hodinu.
5
Potom vývar přecedíme a připravíme si omáčku velouté, což je směs jíšky a vývaru.
6
Nejprve si uděláme jíšku: v hrnci necháme rozpustit máslo a zaprášíme stejným poměrem hladké mouky.
7
Do hotové jíšky přidáme přeceděný vývar a zvolna přivedeme k varu. Omáčku pečlivě mícháme, aby se nevytvořily hrudky.
8
Omáčku osolíme, přidáme špetku muškátového oříšku a zjemníme pár kapkami smetany.
9
Pak si pokrájíme růžičku brokolice a necháme ji v polévce spařit. Na závěr přidáme nakrájené kuřecí maso a mrkev z vývaru a necháme pár vteřin prohřát.
10
Nandáme na talíř, posypeme čerstvou petrželkou a podáváme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zelená čočka podle Zdeňka Pohlreicha

Zelená čočka podle Zdeňka Pohlreicha

Kuře s nádivkou podle Zdeňka Pohlreicha

Kuře s nádivkou podle Zdeňka…

Restovaný bramborový salát podle Zdeňka Pohlreicha

Restovaný bramborový salát podle…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Maso & ryby & mořské plody
Maso Pokrmy Polévky Oběd Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Brokolice Celer Česnek Cibule Hladká mouka Kuřecí skelet Kuřecí stehna Máslo Mrkev Muškátový oříšek Nové koření Pepř mletý Petrželka Smetana ke šlehání Sůl Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tatranské kuře

Tatranské kuře

Polévka z hlívy ústřičné

Polévka z hlívy ústřičné

Nokerle s vajíčkem

Nokerle s vajíčkem

Rychlá ovesná kaše ke snídani

Rychlá ovesná kaše ke snídani

BLT sendvič

BLT sendvič

Fazole v rajské omáčce s klobásou

Fazole v rajské omáčce s klobásou

Zapečené vepřové plátky se slaninou a Moravankou

Zapečené vepřové plátky se slaninou a…

Bramborovo-sýrové placičky (šištičky)

Bramborovo-sýrové placičky (šištičky)

Lívanečky s horkými jahodami

Lívanečky s horkými jahodami

Doporučujeme

30 minut
Topinky s houbami a čedarem

Topinky s houbami a čedarem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

59
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
53
Salát s bramborami a makrelou
Salát s bramborami a…
19
Kokosová bábovka s kefírem
Kokosová bábovka s…
18
Topinky s houbami a čedarem
Topinky s houbami a…
18
Francouzský dresing
Francouzský dresing

Zajímavé články

Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
AHA.cz Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Mimibazar Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Ženy.cz Namísto rovnocennosti válka pohlaví. Kam až zajde moderní feminismus?

Namísto rovnocennosti válka pohlaví. Kam až zajde moderní feminismus?

Blesk.cz Překvapení u Jiřiny Bohdalové (94): Stane se prababičkou

Překvapení u Jiřiny Bohdalové (94): Stane se prababičkou

SportRevue.cz FOTO: Sonia Isaza - tahle osvalená ženská s umělými ňadry je novou přítelkyní Arturo Vidala

FOTO: Sonia Isaza - tahle osvalená ženská s umělými ňadry je novou přítelkyní Arturo Vidala

Maminka.cz „Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

„Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Další doporučené recepty:

Kuřecí v kokosovo-arašídové omáčce
Kuřecí v kokosovo-arašídové omáčce
kuřecí v medu
kuřecí v medu
Kuřecí Vindalů
Kuřecí Vindalů
Kuřecí vývar II.
Kuřecí vývar II.
Kuřecí vývar podle časopisu F.O.O.D.
Kuřecí vývar podle časopisu F.O.O.D.
Kuřecí vývar pro Láďu
Kuřecí vývar pro Láďu
  • Recepty.cz
  • Kuřecí vývar a omáčka velouté podle Zdeňka Pohlreicha
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact