• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Kuřecí tetrazzini
Napište svůj komentář k receptu

Kuřecí tetrazzini

autor: FlirTerka
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kuřecí tetrazzini
Nahrát fotku
 

Suroviny

3 porce
    • máslo
    • 1
      ks cibule Velká nasekaná
    • 200
      g žampiony
    • 1
      l drůbeží vývar
    • 0,50
      lžička majoránka
    • 0,50
      lžička tymián
    • 150
      g těstoviny
    • 300
      ml smetana
    • 2
      lžíce hořčice
    • 350
      g brokolice
    • 450
      g kuřecí maso Na proužky
    • sýr niva
    • rajčata
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Ve velkém kastrolu rozpustíme máslo, a na mírném ohni na něm během 5 minut osmahneme cibuli. Přidáme houby a mícháme ještě 5 minut. Přilijeme vývar, přidáme tymián, majoránku a mírně vaříme 3 minuty. Utřeme si do hladka mouku se smetanou a hořčicí, přidáme do kastrolu a necháme rozpustit. Přidáme brokolici i maso a vaříme 5 minut, než brokolice změkne.
2
Takto připravenou směsí přelijeme vařené těstoviny připravené ve vysypaném pekáčku/zapékací misce. Navrch pokládáme plátky rajčat a zasypeme strouhanou nivou. Necháme zapéct a podáváme nejlépe s čerstvou zeleninou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kuřecí řízek po švýcarsku

Kuřecí řízek po švýcarsku

Kuřecí roláda s houbovou nádivkou

Kuřecí roláda s houbovou nádivkou

Kuřecí polévka

Kuřecí polévka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • AnetkaTom
    AnetkaTom | 29. 9. 2011 19:52

    Velice chutné. Těstovin jsme dali více, proto to budeme jíst ještě o víkendu :) Ale vůbec nám to nevadí. Díyk za dobrý recept.

  • ema kessnerová | 30. 9. 2009 14:59

    Pro Amy: Nebudu ze sebe dělat loutku,jsem už dost dospělá a ty bláboly, které zdejší rádoby kuchařky píší, mě nijak nezajímají. Každá umí pouze kuře se šlehačkou, v lepším případě těstoviny se smetanovou omáčkou a nivou, a pak nad tím všechny ostatní jásají, jak je to dobroučké, nápadité, atd. atd. Normální trapárna. Prostě sem nebudu chodit a je to .

  • Iveta Fundová | 29. 9. 2009 17:14

    Dobrý den, já nevěřím.. člověk Vám tady napíše recept, který mu chutná a Vy ,,DÁMY'' útočíte, jak je to špatný (pomalu že by to ani pes nežral). Tak to nevařte, když se Vám to nelíbí. Každýmu chutná něco jinýho, a jestli tam je nebo není moc testovin (nebo čehokoliv jinýho) si každý může určit sám podle toho kolik toho sní nebo jak mu chutná.. A paní Emo, nevím, ale já vařím od oka vždycky a pořád žiju, divný, co??

  • Amy - | 28. 9. 2009 21:46

    Paní Emo, jsem ráda, že to konstatujete, i já jsem na tyto zvláštní poměry zde panující upozorňovala. Ovšem bezvýsledně. Vše bylo smazáno. Takže pouze chvalte :-)

  • ema kessnerová | 28. 9. 2009 18:01

    Ve vaření se DÁ VŠECHNO SPOČÍTAT na gramy!!!Já se kalkulacemi na jídla živím už přes 20 let, kam bychom došli, kdybychom vařili od oka? To se H. Hospodyňka pěkně " sekla " a ještě je protivná, když jí někdo upozorní. Copak se tady smí jen každý chválit? A Tereza Lapková - drzost sama.

  • Tereza Turková | 23. 9. 2009 15:25

    Vážené uživatelky, prosím přesuňtě Vaši diskusi do diskusního fóra, veškeré příspěvky netýkající se receptu budou od této chvíle smazány. Děkujeme za pochopení.

  • Tereza Turková | 23. 9. 2009 15:17

    Vážené uživatelky, prosím přesuňtě Vaši diskusi do diskusního fóra - http://forum.recepty.cz/viewforum.php?f=37, veškeré příspěvky netýkající se receptu budou od této chvíle mazány. Děkujeme za pochopení.

  • Tereza Lapková | 23. 9. 2009 14:01

    Simčo, je to přesně tak, jak píšete... Naopak někdy i masa dávám více a není na škodu.. Chci jen ještě říci, především k paní Marii, že nejsem žádná profesionální kuchařka, jen žena, která se tomu v poslední době začala trochu věnovat a s tím co nám opravdu zachutnalo se tu podělit, proto se Vám jako odbornici může zdát, že mé recepty nedávají smysl a pod., věřím, že jiné kuchařky si s přípravou hravě poradí a třeba i recepty improvizací trochu pozmění.. Nikdo nejsme dokonalý. A zpět k Vaší otázce a k tomuto receptu původ je údajně ze San Francisca, pojmenovaný po italské umělky Tetrazzini, která tam žila a je prý autorkou tohoto receptu.. Ale vzhledem k její národnosti se původ převážně připisuje rodné Itálii, kde se recept podává z různých druhů těstovin a masa..

  • Simča Sládková | 23. 9. 2009 12:08

    Hospodyňko, já si nemyslím, že by se Marii N. zdál ten recept složitý. Já bych řekla, že složitý vůbec není a popsaný je postup dobře. Maruška (a i já z počátku) se asi spíše zamýšlela nad poměrem masa (450g) a těstovin (tedy přílohy 150g). Jenže ona je to taková modernější skladba jídla, kde je menší množství těstovin (150g), ale hodně zeleniny a hub (350 + 200g). Takže suma sumárum mi poměr masa a přílohy (450 na celekm 700 g) přijde vyvážený. Jídlo jsem zatím nezkoušela, ale zaujalo mne a asi ho vyzkouším. Chtěla jsem se autorky zeptat na původ slova tetrazzini - je to italské? A co prosím znamená? Díky. Simča

  • H. Hospodyňka | 23. 9. 2009 11:50

    No a taky to zaklínadlo "začátečníci" sice dobré, ale ve vaření se nedá prostě ÚPLNĚ VŠECHNO spočítat na gramy a minuty. Někdy se musí trochu improvizovat a tento recept mi přijde srozumitelný úplně normálně. V téměř 18000 receptech si snad nějaká ta jednodušší jídla vyberou i naprostí amatéři a začáítečníci pokud se jim toto bude zdát příliš složité...

  • Tereza Lapková | 23. 9. 2009 11:44

    V jakých situacích byste tu hlavu použila? Tento recept zvládne hravě i patnáctileté dítě, to se nezlobte.. Komentáře vítám, ale pro příště berte na vědomí, že zaujaté poznámky Vašeho typu budu pro příště ignorovat. Myslím, že věci, které nemáte ozkoušené, je lépe komentovat pouze v duchu.. I zde při vkládání komentářů máte jasně daná pravidla moderátorem, že komentáře se vkládají až po vyzkoušení jídla.. I tak díky, s pozdravem

  • marie nezlakova | 23. 9. 2009 07:41

    Říkala jsem si,do třetice všeho dobrého,ale ... .450g kuřecího... a přelít 150g těstovin?Ne,že by tam byly špatné suroviny,ale při vkládání nejen tohoto receptu, bych ze všeho nejvíc použila hlavu.Nemyslím to zle a nerada bych se paní Lapkové dotkla,ale začátečníci by si mohli pěkně naběhnout.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Večeře Pečení Smažení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brokolice Cibule Drůbeží vývar Hořčice Kuřecí maso Majoránka Máslo Pepř mletý Rajčata Smetana Sůl Sýr Niva Těstoviny Tymián Žampiony
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jarní salát - vitamínová bomba

Jarní salát - vitamínová bomba

Tuňáková pomazánka III.

Tuňáková pomazánka III.

Pečené uzené koleno

Pečené uzené koleno

Zapečené těstoviny s brokolicí

Zapečené těstoviny s brokolicí

Těstíčko jako od vietnamců

Těstíčko jako od vietnamců

Olomoucký "tatarák" - pomazánka

Olomoucký "tatarák" - pomazánka

Placičky ze zbylé bramborové kaše

Placičky ze zbylé bramborové kaše

Hruškový kompot po našem

Hruškový kompot po našem

Grilovaný řapíkatý celer

Grilovaný řapíkatý celer

Doporučujeme

60 minut
Cuketové cannelloni s ricottou

Cuketové cannelloni s ricottou

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Poslední sledované recepty

56
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
32
Kynutý táč s ovocem a drobenkou
Kynutý táč s ovocem a…
27
Houbové roštěnky
Houbové roštěnky
24
Zapečené vaječné toasty
Zapečené vaječné toasty
21
Šopský salát
Šopský salát

Zajímavé články

Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická bomba doslova nakopne imunitu
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická…
Jablečný koláč podle babičky Blaženky: 100 let starý recept je sázka na jistotu
Jablečný koláč podle babičky Blaženky: 100 let…
Salát z rozbouchnutých okurek: Osvěžující chuťovka, která se stala letním hitem
Salát z rozbouchnutých okurek: Osvěžující…
Zázračná kopřivová semínka: Česká superpotravina, kterou si právě teď můžete nasbírat úplně zadarmo
Zázračná kopřivová semínka: Česká superpotravina,…
Zázračný rakytník a jeho využití v kuchyni
Zázračný rakytník a jeho využití v kuchyni
AHA.cz Anička by slavila 30: Slováček odhalil děsivou pravdu o Dádě

Anička by slavila 30: Slováček odhalil děsivou pravdu o Dádě

Mimibazar Tip na stylové zakončení prázdnin: Den plný zážitků pro celou rodinu

Tip na stylové zakončení prázdnin: Den plný zážitků pro celou rodinu

Dáma.cz Štvou sebe i okolí: Znáte největší puntičkáře podle horoskopu?

Štvou sebe i okolí: Znáte největší puntičkáře podle horoskopu?

Blesk pro ženy Kim Cattrall slaví 69. narozeniny! Jak vypadá Samantha ze Sexu ve městě po více než 20 letech?

Kim Cattrall slaví 69. narozeniny! Jak vypadá Samantha ze Sexu ve městě po více než 20 letech?

Ženy.cz Nepředstavím si mamku ani cestu do práce. „Problém“ zvaný afantazie mi komplikuje život

Nepředstavím si mamku ani cestu do práce. „Problém“ zvaný afantazie mi komplikuje život

Blesk.cz Hvězdy komedie Bota jménem Melichar Řandová a Syslová zase spolu: Potkávají se před kamerou!

Hvězdy komedie Bota jménem Melichar Řandová a Syslová zase spolu: Potkávají se před kamerou!

SportRevue.cz FOTO, VIDEO: Paige Spiranac - nejrajcovnější golfistka světa žhaví Instagram

FOTO, VIDEO: Paige Spiranac - nejrajcovnější golfistka světa žhaví Instagram

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy 10 jmen, která předurčují umělecký talent: Patří mezi ně i to vaše?

10 jmen, která předurčují umělecký talent: Patří mezi ně i to vaše?

  • Recepty.cz
  • Kuřecí tetrazzini
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact