• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Kuřecí tažín
Napište svůj komentář k receptu

Kuřecí tažín

autor: zdravy mlsal
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 5
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kuřecí tažín
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 8
      ks kuřecí maso stehna (bez kůže)
    • 1
      ks cibule velká, nakrájená na drobno
    • 2
      lžíce olivový olej
    • 0,50
      lžička vlákna šafránu
    • 0,50
      l drůbeží vývar
    • 2
      lžíce koriandr - mletý
    • 1
      lžíce zázvor
    • 100
      g cherry rajčátka
    • 1
      ks cuketa velká, nakrájená na plátky
    • 100
      g zelené fazolky nakrájené
    • 400
      g cizrna celá, nerozemletá

Postup přípravy receptu

1
Osolit, opepřit maso, osmažit na oleji do červena, přidat cibuli a smažit asi 5 minut do zesklovatění, přidat vývar, šafrán, koriandr a zázvor, přikrýt a dusit do měkka.
2
Přidat fazolky a cuketu a dusit asi 15 minut, pak přidat cizrnu a rajčata a dusit asi dalších 10 minut. Rajčata mají změknout, ale nerozpadnout se.
3
Ochutnat omáčku, ochutit podle vkusu (může být i chilli).
4
Přílohou je kuskus připravený podle návodu na krabici.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dušené kuře se zeleninou (tajine / tažín)

Dušené kuře se zeleninou (tajine /…

Zapečené kuřecí řízečky

Zapečené kuřecí řízečky

Kuřecí vývar II.

Kuřecí vývar II.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Helena | 28. 1. 2006 08:48

    Vcera jsem znovu delala pro navstevu a bylo to zatim nejdokonalejsi provedeni tohoto receptu.Pouzila jsem 780 g kurecich nozek,rozdelenych v kloubu,bez kuze,veslo se vse na hlubokou panev,pridala jsem strouzek cesneku a jen jednu kostku masoxu,nepotrebovalo to vubec prichutitjen tech rajcatek by si vzal kazdy o trchu vic,ale chut dokonala.Prekvapive to chutna i ohrate druhy den.

  • Helena | 17. 1. 2006 16:16

    Pro pani Janu z Kanady,cizrnu u vas pravdepodobne najdete v plechovkach a bude na na ni napsano chickpeas,nebo humous(ale to by mohlo byt mlete).

  • Helena | 17. 1. 2006 15:35

    Pani Marcelo,ja uz ted varim jen pro 3 osoby,takze to delam z polovicni davky a to se tak akorat vejde na panev.* 8stehen by asi bylo dobre rozdelit.Nebojte se to pred dokonceni ochutit podle vaseho vkusu,treba i vegetou.

  • Helena | 17. 1. 2006 15:23

    Tajin je marocky vyraz pro pomalu dusene maso se zeleninou,popripade jeste svestkami,nebo merunkami.Vetsinou se dava jako priloha kuskus.tento recept je od Angela Drake a ona to do anglictiny take neprekladala.

  • Tereza Jarčušková | 17. 1. 2006 10:00

    Cícer , teda cizrna, je strukovina, veľkosti hrášku, ake troška kostrbatejšia, nie oblá ako hrach. Je veľmi zdravá, obsahuje mnoho minerálov.

  • pupen Hons | 16. 1. 2006 23:43

    Prosím, co je tažín?

  • Jana z Kanady | 16. 1. 2006 22:44

    Prosim,co je cizrna?

  • Marcela Vrabcová | 16. 1. 2006 18:32

    Pani Heleno, kdyz smazite tech stehen 8, delate to v pekaci nebo tu prvni cast delate postupne? Myslim, ze to u nas bude hit pristiho tydne. :-)

  • Helena | 16. 1. 2006 15:28

    Pani Airan,s tou arabskou kuchyni z jizniho pobrezi stredozamniho more mate pravdu,je zalozena na velke zkusenosti,vzdyt tam meli zemedelstvi uz v dobe,kdyz lide u nas byli lovci a sberaci.Navic maji urodu nekolikrat do roka,takze meli vzdy dost ovoce a zeleniny,Jedina nevyhoda je ,ze na ty jidla je potreba spousta casu.V tomhle je balkanska kuchyne lepsi a v dnesnim zivote pouzitelnejsi.Me ten recept od Alziranky pripada chutnejsi,ale chce vic casu a surovin.Navic jehneci maso maji v cechach jen nekde.Ja spatne odhaduji o co bude zajem,mozna ho sem pripisu.

  • Airan | 16. 1. 2006 14:20

    Tak ted jsem si vsimla, ze je to trochu jiny recept nez ten v diskuzi - muzu poprosit abyste dala sem i ten druhy, z diskuzi se neda ulozit ani vytisknout. Dekuji predem. P.S: U jemencu jsem jedla jidlo kde varili dohromady kure, rajcata, testoviny a brambory a presto bylo uzasne.

  • Airan | 16. 1. 2006 14:15

    Ja to beru i s tim chilli:-) Jsem rada, ze si uz muzu ulozit recept v oblibenich. S arabskou kuchyni mam moc dobre zlusenosti a kdyz je to od alziranky musi byt dobry!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Večeře Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cherry rajčátka Cibule Cizrna Cuketa Drůbeží vývar Koriandr - mletý Kuřecí maso Olivový olej Vlákna šafránu Zázvor Zelené fazolky
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Polévka z kapra

Polévka z kapra

Rumové kuličky II.

Rumové kuličky II.

Smažené houskové knedlíky

Smažené houskové knedlíky

Műsli tyčinky

Műsli tyčinky

Mousse au chocolat (čokoládová pěna)

Mousse au chocolat (čokoládová pěna)

Snadné a rychlé kuře na paprice

Snadné a rychlé kuře na paprice

Malinové / ostružinové knedlíky

Malinové / ostružinové knedlíky

Květákové řízky

Květákové řízky

Feferonková pasta

Feferonková pasta

Doporučujeme

30 minut
Gyros rýže s kuřecím masem a zeleninou

Gyros rýže s kuřecím masem a zeleninou

180 minut
Vláčná máslová vánočka

Vláčná máslová vánočka

40 minut
Rafaelo kuličky

Rafaelo kuličky

30 minut
Nejlepší vaječný likér

Nejlepší vaječný likér

40 minut
Šlehačkové cukroví

Šlehačkové cukroví

60 minut
Vosí hnízda

Vosí hnízda

40 minut
Malinová vosí hnízda

Malinová vosí hnízda

40 minut
Ořechy s krémem

Ořechy s krémem

45 minut
Kakaové išelky

Kakaové išelky

Poslední sledované recepty

52
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…
50
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
35
Panna cotta s granátovým jablkem
Panna cotta s granátovým…
35
Plněné papriky v rajčatové omáčce
Plněné papriky v…
31
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Horké polévky k večeři, které zasytí a zahřejí
Od pondělí do pátku: Horké polévky k večeři,…
Recept na lososa smaženého, v troubě nebo v papilotě. Takhle vám bude chutnat i na Vánoce
Recept na lososa smaženého, v troubě nebo v…
Toskánské vánoční sušenky bez mouky, které chutnají jako marcipán: Upečte si ricciarelli!
Toskánské vánoční sušenky bez mouky, které…
Nejkrásnější vánoční dorty: Inspirujte se v naší galerii
Nejkrásnější vánoční dorty: Inspirujte se v naší…
Vaječný koňak ze salka: 3 recepty, které oceníte nejen na Vánoce
Vaječný koňak ze salka: 3 recepty, které oceníte…
AHA.cz Richard Genzer měl namále: Záchrana od profesora Neužila

Richard Genzer měl namále: Záchrana od profesora Neužila

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Vánoční a zimní manikúra: 50+ nádherných nápadů, které musíte vidět

Vánoční a zimní manikúra: 50+ nádherných nápadů, které musíte vidět

Blesk pro ženy Vánoční milostná předpověď: Koho čeká erotická bouře, kdo se zamiluje a kdo dostane kopačky?

Vánoční milostná předpověď: Koho čeká erotická bouře, kdo se zamiluje a kdo dostane kopačky?

Ženy.cz Být single může být hard. 10 problémů, které si zadaní neuvědomují

Být single může být hard. 10 problémů, které si zadaní neuvědomují

Blesk.cz Mrazivé vzpomínky Havlové na natáčení Bakalářů: Riskovala místo kaskadérky!

Mrazivé vzpomínky Havlové na natáčení Bakalářů: Riskovala místo kaskadérky!

SportRevue.cz FOTO : Sexy Soccer! I takhle (kdysi) vypadalo žhavé (a polonahé) fotbalové léto

FOTO : Sexy Soccer! I takhle (kdysi) vypadalo žhavé (a polonahé) fotbalové léto

Maminka.cz Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Blesk Horoskopy Vánoční milostná předpověď: Koho čeká erotická bouře, kdo se zamiluje a kdo dostane kopačky?

Vánoční milostná předpověď: Koho čeká erotická bouře, kdo se zamiluje a kdo dostane kopačky?

  • Recepty.cz
  • Kuřecí tažín
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact