• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Kuřecí tažín
Napište svůj komentář k receptu

Kuřecí tažín

autor: zdravy mlsal
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 5
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kuřecí tažín
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 8
      ks kuřecí maso stehna (bez kůže)
    • 1
      ks cibule velká, nakrájená na drobno
    • 2
      lžíce olivový olej
    • 0,50
      lžička vlákna šafránu
    • 0,50
      l drůbeží vývar
    • 2
      lžíce koriandr - mletý
    • 1
      lžíce zázvor
    • 100
      g cherry rajčátka
    • 1
      ks cuketa velká, nakrájená na plátky
    • 100
      g zelené fazolky nakrájené
    • 400
      g cizrna celá, nerozemletá

Postup přípravy receptu

1
Osolit, opepřit maso, osmažit na oleji do červena, přidat cibuli a smažit asi 5 minut do zesklovatění, přidat vývar, šafrán, koriandr a zázvor, přikrýt a dusit do měkka.
2
Přidat fazolky a cuketu a dusit asi 15 minut, pak přidat cizrnu a rajčata a dusit asi dalších 10 minut. Rajčata mají změknout, ale nerozpadnout se.
3
Ochutnat omáčku, ochutit podle vkusu (může být i chilli).
4
Přílohou je kuskus připravený podle návodu na krabici.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dušené kuře se zeleninou (tajine / tažín)

Dušené kuře se zeleninou (tajine /…

Zapečené kuřecí řízečky

Zapečené kuřecí řízečky

Kuřecí řízek po švýcarsku

Kuřecí řízek po švýcarsku

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Helena | 28. 1. 2006 08:48

    Vcera jsem znovu delala pro navstevu a bylo to zatim nejdokonalejsi provedeni tohoto receptu.Pouzila jsem 780 g kurecich nozek,rozdelenych v kloubu,bez kuze,veslo se vse na hlubokou panev,pridala jsem strouzek cesneku a jen jednu kostku masoxu,nepotrebovalo to vubec prichutitjen tech rajcatek by si vzal kazdy o trchu vic,ale chut dokonala.Prekvapive to chutna i ohrate druhy den.

  • Helena | 17. 1. 2006 16:16

    Pro pani Janu z Kanady,cizrnu u vas pravdepodobne najdete v plechovkach a bude na na ni napsano chickpeas,nebo humous(ale to by mohlo byt mlete).

  • Helena | 17. 1. 2006 15:35

    Pani Marcelo,ja uz ted varim jen pro 3 osoby,takze to delam z polovicni davky a to se tak akorat vejde na panev.* 8stehen by asi bylo dobre rozdelit.Nebojte se to pred dokonceni ochutit podle vaseho vkusu,treba i vegetou.

  • Helena | 17. 1. 2006 15:23

    Tajin je marocky vyraz pro pomalu dusene maso se zeleninou,popripade jeste svestkami,nebo merunkami.Vetsinou se dava jako priloha kuskus.tento recept je od Angela Drake a ona to do anglictiny take neprekladala.

  • Tereza Jarčušková | 17. 1. 2006 10:00

    Cícer , teda cizrna, je strukovina, veľkosti hrášku, ake troška kostrbatejšia, nie oblá ako hrach. Je veľmi zdravá, obsahuje mnoho minerálov.

  • pupen Hons | 16. 1. 2006 23:43

    Prosím, co je tažín?

  • Jana z Kanady | 16. 1. 2006 22:44

    Prosim,co je cizrna?

  • Marcela Vrabcová | 16. 1. 2006 18:32

    Pani Heleno, kdyz smazite tech stehen 8, delate to v pekaci nebo tu prvni cast delate postupne? Myslim, ze to u nas bude hit pristiho tydne. :-)

  • Helena | 16. 1. 2006 15:28

    Pani Airan,s tou arabskou kuchyni z jizniho pobrezi stredozamniho more mate pravdu,je zalozena na velke zkusenosti,vzdyt tam meli zemedelstvi uz v dobe,kdyz lide u nas byli lovci a sberaci.Navic maji urodu nekolikrat do roka,takze meli vzdy dost ovoce a zeleniny,Jedina nevyhoda je ,ze na ty jidla je potreba spousta casu.V tomhle je balkanska kuchyne lepsi a v dnesnim zivote pouzitelnejsi.Me ten recept od Alziranky pripada chutnejsi,ale chce vic casu a surovin.Navic jehneci maso maji v cechach jen nekde.Ja spatne odhaduji o co bude zajem,mozna ho sem pripisu.

  • Airan | 16. 1. 2006 14:20

    Tak ted jsem si vsimla, ze je to trochu jiny recept nez ten v diskuzi - muzu poprosit abyste dala sem i ten druhy, z diskuzi se neda ulozit ani vytisknout. Dekuji predem. P.S: U jemencu jsem jedla jidlo kde varili dohromady kure, rajcata, testoviny a brambory a presto bylo uzasne.

  • Airan | 16. 1. 2006 14:15

    Ja to beru i s tim chilli:-) Jsem rada, ze si uz muzu ulozit recept v oblibenich. S arabskou kuchyni mam moc dobre zlusenosti a kdyz je to od alziranky musi byt dobry!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Večeře Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cherry rajčátka Cibule Cizrna Cuketa Drůbeží vývar Koriandr - mletý Kuřecí maso Olivový olej Vlákna šafránu Zázvor Zelené fazolky
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Poctivá zelňačka

Poctivá zelňačka

Zapékané těstoviny se špenátem a šunkou

Zapékané těstoviny se špenátem a…

Kvasnicová polévka se zeleninou

Kvasnicová polévka se zeleninou

Ovocný dort s želé

Ovocný dort s želé

Banoffee irský koláč

Banoffee irský koláč

Jednoduchá krkovička s kapustičkami - minutka

Jednoduchá krkovička s kapustičkami -…

Jednoduchá vajíčková pomazánka (salát) s okurkou

Jednoduchá vajíčková pomazánka (salát…

Smažený řapíkatý celer

Smažený řapíkatý celer

Salát Caesar

Salát Caesar

Doporučujeme

25 minut
Vietnamské palačinky s krevetami

Vietnamské palačinky s krevetami

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

249
Chřestový salát s vejcem
Chřestový salát s vejcem
228
Mrkvové smoothie s jogurtem
Mrkvové smoothie s…
204
Černá čočka s mrkví
Černá čočka s mrkví
121
Baby kuřata s medvědím česnekem a citronem
Baby kuřata s medvědím…
102
Vegetariánské karbanátky (rýžovo-zeleninové)
Vegetariánské karbanátky…

Zajímavé články

Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a připravit, aby chutnala jako z restaurace
Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a…
Letní drinky bez alkoholu: Zkuste Virgin Mojito, Mango Lassí nebo nealko Gin Tonic
Letní drinky bez alkoholu: Zkuste Virgin Mojito,…
7 oblíbených letních tvarohových dezertů: Využijte naplno tajnou ingredienci našich babiček
7 oblíbených letních tvarohových dezertů:…
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez zbytečného cukru a umělých aromat
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez…
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
AHA.cz Všechno je jinak! Sandeva ohlásila konec!

Všechno je jinak! Sandeva ohlásila konec!

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Blesk pro ženy Culíková inspirace: Jak ho ozvláštnit s minimem námahy?

Culíková inspirace: Jak ho ozvláštnit s minimem námahy?

Ženy.cz Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Blesk.cz Ibiza, »prokletý ostrov«: DiCapria šacovala policie!

Ibiza, »prokletý ostrov«: DiCapria šacovala policie!

SportRevue.cz FOTO: Kdo má nejhezčí babu ve finské lize? Kokainový hříšník Jori Lehterä

FOTO: Kdo má nejhezčí babu ve finské lize? Kokainový hříšník Jori Lehterä

Maminka.cz Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Blesk Horoskopy Cikánský horoskop o vás řekne víc, než myslíte! Jakou povahu vám přisoudil?

Cikánský horoskop o vás řekne víc, než myslíte! Jakou povahu vám přisoudil?

  • Recepty.cz
  • Kuřecí tažín
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact