• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Kuřecí stehna se sýrovou krustou
Napište svůj komentář k receptu

Kuřecí stehna se sýrovou krustou

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 7
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kuřecí stehna se sýrovou krustou
Kuřecí stehna se sýrovou krustou
Kuřecí stehna se sýrovou krustou
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 4
      ks kuřecí maso stehna
    • tuk olej nebo máslo
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      pepř mletý
    • 1
      lžička grilovací koření nebo provensálské či jiné
    • 2
      stroužek česnek
    • 100
      g tvrdý sýr nebo niva
    • 1
      ks cibule
    • 1
      kelímek smetana
    • 1
      dl mléko
    • 1
      lžíce mouka

Postup přípravy receptu

1
Kuřecí stehna omýt, osušit, stáhnout z kůže ("kůži" vytvoří sýr), prosolit (v závislosti na množství koření, použiju-li nivu jen jemně nebo vynechat), opepřit, nakořenit dle chuti kořením (grilovovací, provensálské...), případně přidat česnek. Prosolená okořeněná stehna dáme na pekáč vymazaný olejem nebo vystlaný plátky másla, dle chuti, můžeme přidat pod stehna na kolečka nakrájenou cibuli,stehna povrchu hustě pokryjeme nastrouhaným zvoleným sýrem (trošku přitlačíme) a dáme přikryté péct.
2
Po čase podlét smetanou a mlékem (aby bylo víc šťávy), ve smetaně můžeme rozšlehat na zahustění trochu mouky nebo vynechat, případně přidat, přilét na dochucení šťávy vývar.
3
Ke konci pekáč odkrýt a nechat, aby se vytvořila na povrchu ze sýra růžová a křupavá krusta.
4
Příloha: vařené, opékané brambory nebo hranolky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Krůtí řízek s paprikovou krustou

Krůtí řízek s paprikovou krustou

Ořechové řezy s medovou krustou

Ořechové řezy s medovou krustou

Vepřová pečeně s petrželkovou krustou

Vepřová pečeně s petrželkovou krustou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • jarabr
    jarabr | 4. 7. 2015 21:05

    luxusní mňamka :-)

  • Jana Zimmerová | 15. 3. 2010 21:42

    Super recept, kůži jsem nechala, a použila jsem grilovací koření a česnek na plátky. Sýr jsem namíchala 1:3 niva a eidam. Všichni pochvalovali!

  • Blanka Vokounová | 8. 10. 2008 14:19

    Recept výborný. Použila jsem máslo, cibuli a stehna potřela kořením tandory masala. Kůrčička ze sýra byla výborná a cibule pustila příjemnou chuť. Budu dělat častěji.

  • mierra | 3. 5. 2008 16:45

    Moc děkuji paní/slečně Evě D., po dlouhé době jsem se dostala na zdejší stránky a moc mě potěšilo ,že Vám tak chutnalo. Je to jeden z velmi oblíbených receptů mé rodiny a známých, i když jsem si je už tak trošku rozmazlila a musím vymýšlet pořád něco nového:))Co se týká názorů na diskutovanou kůži, paní Jaroslava má úplnou pravdu, v tomhle receptu opravdu ta kůže není na místě ani pro její největší vyznavače,pod silnou vrstvou sýra by zůstala gumová něco jako udušená,ale jak se říká sto lidí sto chutí a každý ať si upraví jídlo dle jeho potřeb.Ještě jsme zapomněla při vkládaní receptu dodat,že je samozřejmě výborné,pokud máme čas, i stehna prosolit a nakořenit ,pokapat olejem a nechat odležet,maso tak více navine chuť koření a je jemnější.

  • Eva D. | 30. 6. 2007 14:12

    Tak jsme právě dojedli a je to opravdu vynikající i krásné na pohled. Vřelé díky, udělám časem zase, výborné jídlo, jak specialita z nejluxusnější restaurace :-). Dávám jedničku s padesáti hvězdičkami a dejte pod maso opravdu tu cibuli, dá tomu ten správný říz.

  • Jozef T. | 3. 3. 2007 19:46

    Pani Přikrylová zastáva názor, že koža z kuraťa je to najchutnejšie. My (celá rodina) to naopak pokladáme za niečo absolútne nejedlé (nechcem použiť slovo, ktoré pre nás vyjadruje chuť kože) a z hľadiska zdravej výživy neprípustné. Ale rešpektujeme Vaše zvyky aj ked s nimi nesúhlasíme.

  • Jaroslava Oumarová | 2. 3. 2007 11:25

    Ivano, v některých receptech, jako třeba tady, to má své opodstatnění:-) Mám pocit, že pod vrstvou sýra by kůže zůstala taková gumovější, asi by se nevypekla.

  • Ivana Přikrylová | 2. 3. 2007 11:12

    Ztahovat kůži z kuřete je věčná škoda, je to přece to nejchutnější na kuřeti.

  • Tereza Jarčušková | 28. 2. 2007 09:47

    Takto ako to Kamil popisujete, plním tiež kožu z kuracích, husacích alebo morčacách krkov. Môžem potvrdiť, je to dobré.

  • Kamil Krybus | 27. 2. 2007 22:15

    Kůži stahujte opatrně, aby se nepoškodila. Pak ji na tenším konci zavažte, napěchujte do ní mleté maso upravené jako na sekanou a horní konec také zavažte. Dejte péci v samostatném pekáčku jako klasické kuře. Přece tu dobrou kůžičku jen tak nevyhodíte, ne? Jinak recept je to moc pěkný!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Grilovací koření Kuřecí maso Mléko Mouka Pepř mletý Smetana Sůl Tuk Tvrdý sýr
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Špekové knedlíky pro silné muže

Špekové knedlíky pro silné muže

Kokosová roláda II.

Kokosová roláda II.

Smažené bramborové placičky

Smažené bramborové placičky

Kynuté těsto na Buchty, Záviny, Koláče,  Rohlíky...

Kynuté těsto na Buchty, Záviny,…

Placičky z ovesných vloček II.

Placičky z ovesných vloček II.

Prokládané brambory s cuketou - zdravě a chutně

Prokládané brambory s cuketou -…

Klouzáky s masem (chlupaté knedlíky) a kysaným zelím

Klouzáky s masem (chlupaté knedlíky)…

Mrkvový koláč s tvarohem nebo jablky, dýní...

Mrkvový koláč s tvarohem nebo jablky,…

Bramborovo-pórková polévka s fazolemi a koprem

Bramborovo-pórková polévka s fazolemi…

Doporučujeme

35 minut
Mrkvový krém se zázvorem a chilli

Mrkvový krém se zázvorem a chilli

10 minut
Krémová dýňová polévka dle časopisu F.O.O.D.

Krémová dýňová polévka dle časopisu F…

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

55 minut
Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

10 minut
Vejmrda

Vejmrda

30 minut
Mexická tortilla se zelným salátem

Mexická tortilla se zelným salátem

65 minut
Jablkový koláč s drobenkou

Jablkový koláč s drobenkou

45 minut
Bramboračka s bylinkovými noky

Bramboračka s bylinkovými noky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

186
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
21
Klasické lečo
Klasické lečo
19
Jablkový koláč s drobenkou
Jablkový koláč s…
16
Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou
Jablka v těstíčku s…
14
Bramboračka s bylinkovými noky
Bramboračka s…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní polévky k večeři
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní…
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně skladovat a proč je dobré je namočit?
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně…
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět sladkými příběhy ukrytými v pečivu
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět…
Rostou! 10 skvělých receptů z podzimních hub, které možná dělávala i vaše babička
Rostou! 10 skvělých receptů z podzimních hub,…
Restaurant Week se vrací: Láká na výhodná menu do luxusních hotelových restaurací i k Pohlreichovi
Restaurant Week se vrací: Láká na výhodná menu do…
AHA.cz Brzobohatý už problém neskrývá: Rodinný odkaz ohrožen závislostí

Brzobohatý už problém neskrývá: Rodinný odkaz ohrožen závislostí

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Blesk pro ženy Kosmetické novinky na měsíc říjen: Zpevňující krém na dekolt i revoluční termoochrana na vlasy

Kosmetické novinky na měsíc říjen: Zpevňující krém na dekolt i revoluční termoochrana na vlasy

Ženy.cz Ženy, nebojte se říct ne. Kde končí flirt a začíná obtěžování?

Ženy, nebojte se říct ne. Kde končí flirt a začíná obtěžování?

Blesk.cz Hvězdy v barvách podzimu očima Iny T.: Kdo umí lépe a kdo je na hraně?

Hvězdy v barvách podzimu očima Iny T.: Kdo umí lépe a kdo je na hraně?

SportRevue.cz FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

Maminka.cz Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Blesk Horoskopy Říjnový úplněk v Beranu přinese bouřlivé emoce. Pozor na hádky a impulzivní kroky!

Říjnový úplněk v Beranu přinese bouřlivé emoce. Pozor na hádky a impulzivní kroky!

Další doporučené recepty:

Kuřecí stehna s citronem a rozmarýnem
Kuřecí stehna s citronem a rozmarýnem
Kuřecí stehna s jarní nádivkou
Kuřecí stehna s jarní nádivkou
Kuřecí stehna s mletým masem
Kuřecí stehna s mletým masem
Kuřecí stehna v bílém víně
Kuřecí stehna v bílém víně
Kuřecí stehna v rajčatové marinádě
Kuřecí stehna v rajčatové marinádě
Kuřecí stehna v sezamu
Kuřecí stehna v sezamu
  • Recepty.cz
  • Kuřecí stehna se sýrovou krustou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact