• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Kuřecí stehna se sýrovou krustou
Napište svůj komentář k receptu

Kuřecí stehna se sýrovou krustou

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 7
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kuřecí stehna se sýrovou krustou
Kuřecí stehna se sýrovou krustou
Kuřecí stehna se sýrovou krustou
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 4
      ks kuřecí maso stehna
    • tuk olej nebo máslo
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      pepř mletý
    • 1
      lžička grilovací koření nebo provensálské či jiné
    • 2
      stroužek česnek
    • 100
      g tvrdý sýr nebo niva
    • 1
      ks cibule
    • 1
      kelímek smetana
    • 1
      dl mléko
    • 1
      lžíce mouka

Postup přípravy receptu

1
Kuřecí stehna omýt, osušit, stáhnout z kůže ("kůži" vytvoří sýr), prosolit (v závislosti na množství koření, použiju-li nivu jen jemně nebo vynechat), opepřit, nakořenit dle chuti kořením (grilovovací, provensálské...), případně přidat česnek. Prosolená okořeněná stehna dáme na pekáč vymazaný olejem nebo vystlaný plátky másla, dle chuti, můžeme přidat pod stehna na kolečka nakrájenou cibuli,stehna povrchu hustě pokryjeme nastrouhaným zvoleným sýrem (trošku přitlačíme) a dáme přikryté péct.
2
Po čase podlét smetanou a mlékem (aby bylo víc šťávy), ve smetaně můžeme rozšlehat na zahustění trochu mouky nebo vynechat, případně přidat, přilét na dochucení šťávy vývar.
3
Ke konci pekáč odkrýt a nechat, aby se vytvořila na povrchu ze sýra růžová a křupavá krusta.
4
Příloha: vařené, opékané brambory nebo hranolky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Krůtí řízek s paprikovou krustou

Krůtí řízek s paprikovou krustou

Ořechové řezy s medovou krustou

Ořechové řezy s medovou krustou

Vepřová pečeně s petrželkovou krustou

Vepřová pečeně s petrželkovou krustou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • jarabr
    jarabr | 4. 7. 2015 21:05

    luxusní mňamka :-)

  • Jana Zimmerová | 15. 3. 2010 21:42

    Super recept, kůži jsem nechala, a použila jsem grilovací koření a česnek na plátky. Sýr jsem namíchala 1:3 niva a eidam. Všichni pochvalovali!

  • Blanka Vokounová | 8. 10. 2008 14:19

    Recept výborný. Použila jsem máslo, cibuli a stehna potřela kořením tandory masala. Kůrčička ze sýra byla výborná a cibule pustila příjemnou chuť. Budu dělat častěji.

  • mierra | 3. 5. 2008 16:45

    Moc děkuji paní/slečně Evě D., po dlouhé době jsem se dostala na zdejší stránky a moc mě potěšilo ,že Vám tak chutnalo. Je to jeden z velmi oblíbených receptů mé rodiny a známých, i když jsem si je už tak trošku rozmazlila a musím vymýšlet pořád něco nového:))Co se týká názorů na diskutovanou kůži, paní Jaroslava má úplnou pravdu, v tomhle receptu opravdu ta kůže není na místě ani pro její největší vyznavače,pod silnou vrstvou sýra by zůstala gumová něco jako udušená,ale jak se říká sto lidí sto chutí a každý ať si upraví jídlo dle jeho potřeb.Ještě jsme zapomněla při vkládaní receptu dodat,že je samozřejmě výborné,pokud máme čas, i stehna prosolit a nakořenit ,pokapat olejem a nechat odležet,maso tak více navine chuť koření a je jemnější.

  • Eva D. | 30. 6. 2007 14:12

    Tak jsme právě dojedli a je to opravdu vynikající i krásné na pohled. Vřelé díky, udělám časem zase, výborné jídlo, jak specialita z nejluxusnější restaurace :-). Dávám jedničku s padesáti hvězdičkami a dejte pod maso opravdu tu cibuli, dá tomu ten správný říz.

  • Jozef T. | 3. 3. 2007 19:46

    Pani Přikrylová zastáva názor, že koža z kuraťa je to najchutnejšie. My (celá rodina) to naopak pokladáme za niečo absolútne nejedlé (nechcem použiť slovo, ktoré pre nás vyjadruje chuť kože) a z hľadiska zdravej výživy neprípustné. Ale rešpektujeme Vaše zvyky aj ked s nimi nesúhlasíme.

  • Jaroslava Oumarová | 2. 3. 2007 11:25

    Ivano, v některých receptech, jako třeba tady, to má své opodstatnění:-) Mám pocit, že pod vrstvou sýra by kůže zůstala taková gumovější, asi by se nevypekla.

  • Ivana Přikrylová | 2. 3. 2007 11:12

    Ztahovat kůži z kuřete je věčná škoda, je to přece to nejchutnější na kuřeti.

  • Tereza Jarčušková | 28. 2. 2007 09:47

    Takto ako to Kamil popisujete, plním tiež kožu z kuracích, husacích alebo morčacách krkov. Môžem potvrdiť, je to dobré.

  • Kamil Krybus | 27. 2. 2007 22:15

    Kůži stahujte opatrně, aby se nepoškodila. Pak ji na tenším konci zavažte, napěchujte do ní mleté maso upravené jako na sekanou a horní konec také zavažte. Dejte péci v samostatném pekáčku jako klasické kuře. Přece tu dobrou kůžičku jen tak nevyhodíte, ne? Jinak recept je to moc pěkný!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Grilovací koření Kuřecí maso Mléko Mouka Pepř mletý Smetana Sůl Tuk Tvrdý sýr
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pestrý zeleninový kotlík

Pestrý zeleninový kotlík

Klasické kremrole

Klasické kremrole

Hummus

Hummus

Bábovka olejová

Bábovka olejová

Salsa guacamole

Salsa guacamole

Kapustové karbanátky II

Kapustové karbanátky II

Bramboráky (křupavé)

Bramboráky (křupavé)

Moje sýrovo-šunkové muffiny

Moje sýrovo-šunkové muffiny

Uzená polévka s kroupami

Uzená polévka s kroupami

Doporučujeme

40 minut
Ratatouille IV.

Ratatouille IV.

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

25
Vepřový guláš (nejen) s husími játry v chlebu
Vepřový guláš (nejen) s…
25
Dušené kuře (králík) s cizrnou
Dušené kuře (králík) s…
19
Holandský řízek a šťouchané brambory
Holandský řízek a…
17
Klasické lečo
Klasické lečo
14
Kuřecí (nejen) s rajčaty a rýží
Kuřecí (nejen) s rajčaty…

Zajímavé články

7 oblíbených letních tvarohových dezertů: Využijte naplno tajnou ingredienci našich babiček
7 oblíbených letních tvarohových dezertů:…
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez zbytečného cukru a umělých aromat
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez…
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených polévek
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených…
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
AHA.cz Dominika kontra Ivana! Válku Gottových zvrátil osud

Dominika kontra Ivana! Válku Gottových zvrátil osud

Mimibazar Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Dáma.cz Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Blesk pro ženy Denní horoskop na pátek 15. 8. 2025: Kdo si vydělá peníze navíc a kdo by měl myslet víc na druhé?

Denní horoskop na pátek 15. 8. 2025: Kdo si vydělá peníze navíc a kdo by měl myslet víc na druhé?

Ženy.cz Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Blesk.cz Veronika Žilková naletěla na podvodnou SMS: Okradli ji o obří částku!

Veronika Žilková naletěla na podvodnou SMS: Okradli ji o obří částku!

SportRevue.cz FOTO: Rajcovní kočička. Neteř bývalého slavného brankáře Ikera Casillase dráždí na sociálních sítích

FOTO: Rajcovní kočička. Neteř bývalého slavného brankáře Ikera Casillase dráždí na sociálních sítích

Maminka.cz Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Blesk Horoskopy Největší pedanti a puntičkáři z celého zvěrokruhu: Kdo je opravdu nesnesitelný?

Největší pedanti a puntičkáři z celého zvěrokruhu: Kdo je opravdu nesnesitelný?

Další doporučené recepty:

Kuřecí stehna s citronem a rozmarýnem
Kuřecí stehna s citronem a rozmarýnem
Kuřecí stehna s jarní nádivkou
Kuřecí stehna s jarní nádivkou
Kuřecí stehna s mletým masem
Kuřecí stehna s mletým masem
Kuřecí stehna v bílém víně
Kuřecí stehna v bílém víně
Kuřecí stehna v rajčatové marinádě
Kuřecí stehna v rajčatové marinádě
Kuřecí stehna v sezamu
Kuřecí stehna v sezamu
  • Recepty.cz
  • Kuřecí stehna se sýrovou krustou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact