• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Kuřecí roláda s vepřovými jazyky
Napište svůj komentář k receptu

Kuřecí roláda s vepřovými jazyky

autor: Di
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kuřecí roláda s vepřovými jazyky
Nahrát fotku
 

Suroviny

6 porce
    • 1,50
      kg kuřecí maso celé kuře (větší)
    • 3
      ks vepřový jazyk neuzené
    • máslo event.
  • Plná lžíce drceného koření
    • pepř mletý
    • sůl
    • muškátový květ
    • hřebíček drcený

Postup přípravy receptu

1
Jazyky uvaříme v osolené vodě do měkka. Schladíme ve studené vodě a stáhneme. Necháme vychladunout.
2
Kuře vykostíme (nemáte-li zkušenosti, lépe se vykošťuje rozmrzající kuře, které rozřízneme na prsou a "vysvlečeme" z kostí, které použijeme na polévku). Maso upravíme na plát (někde se v prodejnách drůbeže prodávají již vykostěná kuřata na roládu, je to dražší, ale zato bez práce). Plát masa osolíme a posypeme polovinou koření.
3
Z jazyků odřízneme silnější část, poskládáme je středem plátu a roládu zarolujeme. Spíchneme kovovými jehlami nebo ovážeme motouzem (já dělám obojí - jehly, aby se mi maso v první chvíli nerozjelo, a moutouz, aby udrželo tvar válečku). Roládu dáme do pekáčku, posypeme zbytkem koření, osolíme, mírně podlijeme a upečeme. Během pečení přeléváme vypečenou šťávou, můžeme též potřít máslem.
4
Po vychladnutí necháme maso stát 24 hodin v chladné místnosti nebo v lednici. Pak už jen nakrájíme na plátky a podáváme s chlebem nebo dobrým bramborovým salátem se zeleninou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Plněné kynuté knedlíky vepřovými výpečky

Plněné kynuté knedlíky vepřovými…

Rajská omáčka s vepřovými kuličkami

Rajská omáčka s vepřovými kuličkami

Kuřecí roláda

Kuřecí roláda

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • martin lisko | 6. 4. 2013 09:30

    dobry den muzu se zeptat nebyl by njaky recept jako obalovany jazyk v testicku nebo tak neco? nemuzu niic najit no :'(

  • Simča Sládková | 2. 4. 2009 22:34

    Di - díky "náhodnému receptu" jsem našla tento "kuchařský poklad". že to nebude vadit, když to udělám na velikonoce, i když je to vánoční anglický recept :-) :-) :-). Moc se těším, jazyky doma milujeme....

  • Oldřich Gargulák | 11. 5. 2008 00:49

    Recept mě zaujal, ale opravdu se do rolády vkládají syrové jazyky?

  • Di | 2. 9. 2007 08:53

    Ahoj Miládko, dnes jsem našla Váš vzkaz. Moc jste mě potěšila. Ráda si přečtu něco z Vašich receptů. Také pro mě je vaření koníčkem.

  • Milada I. | 18. 8. 2007 16:25

    Paní Di tohle je lahudka vaření i pečení je muj koníček ale ve Vašich receptech vždy najdu něco jako tzv.třešinku na dortu.Jsem nováček až si potykám s klavesnicí taky uveřejním moje oblíbené.

  • Di | 24. 11. 2006 15:02

    To je naprostá hrůza, kterou si vůbec nedovedu představit! Píšete, že to bylo před 1O lety, takže doufám, že škody již byly dávno napraveny.

  • Lidka Kábrtová | 24. 11. 2006 14:14

    Di, shořelo úplně vše, celý byt lehl popelem,dva roky jsme se protloukali v provizoriu s malým dítětem. To je veselá historka ze silvestra.

  • Di | 24. 11. 2006 13:03

    No to jste tedy měli "pěkný" nový rok! Brr! Já tento recept mám z Frekvence 1 právě jako starý anglický.

  • Lidka Kábrtová | 24. 11. 2006 11:29

    Di, jinak tohle je starý anglický recept...já ho dělala na Silvestra před deseti lety - pamatuju si to velmi dobře - bylo to poslední jídlo, které jsem v tom bytě dělala, na silvestra totiž shořela celá bytovka včetně našeho bytu...

  • Di | 24. 11. 2006 10:06

    Kuchařka jazyk pozná, ostatní většinou ne - někteří si myslí, že jsou to játra, a to dokonce husí!!! To je zřejmě tím kořením. V mém původním receptu není vaření se zeleninou, ale to máslo ano - mně připadá zbytečné.

  • Lidka Kábrtová | 24. 11. 2006 09:37

    Ještě doplním, úžasné k tomu jsou nakládané cibulky, olivy, dobré víno...a nemusíte si hňácat žaludek chlebíčky s majonézou...

  • Lidka Kábrtová | 24. 11. 2006 09:11

    Tak tohle moc doporučuju, je to vynikající studené, nakrájené na tenoučké plátky. Jenom v mém receptu se to vůbec nepodlévá, peče se na másle, tím máslem se pak potírají plátky bagetky. Jinak jazyky se vaří s velkým množstvím kořenové zeleniny... Vřele doporučuji na Silvestra, oslníte s tím (jen je lepší neříkat, že tam jsou jazyky...)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové Kuřecí
Maso Vepřové Drůbeží Oběd Večeře Pečení Výjimečný den Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hřebíček Kuřecí maso Máslo Muškátový květ Pepř mletý Sůl Vepřový jazyk
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Roštěnky Esterházy

Roštěnky Esterházy

Vepřová pečeně se špenátem

Vepřová pečeně se špenátem

Krkonošská pohádka

Krkonošská pohádka

Medové perníčky III.

Medové perníčky III.

Kuře na nivě

Kuře na nivě

Hermelínové ranečky se zeleninou

Hermelínové ranečky se zeleninou

Linecký koláč trochu jinak

Linecký koláč trochu jinak

Boloňské fazole pro vegany

Boloňské fazole pro vegany

Špagety s baby špenátem, rajčátky a mozzarellou

Špagety s baby špenátem, rajčátky a…

Doporučujeme

40 minut
Zelňačka s bramborovou kaší

Zelňačka s bramborovou kaší

180 minut
Vláčná máslová vánočka

Vláčná máslová vánočka

30 minut
Rumové kuličky nepečené a snadné

Rumové kuličky nepečené a snadné

40 minut
Malinová vosí hnízda

Malinová vosí hnízda

30 minut
Vídeňský bramborový salát

Vídeňský bramborový salát

40 minut
Nepečené lotus kuličky

Nepečené lotus kuličky

90 minut
Vánoční jihočeský kuba

Vánoční jihočeský kuba

40 minut
Rafaelo kuličky

Rafaelo kuličky

40 minut
Bramborový salát

Bramborový salát

Poslední sledované recepty

168
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…
38
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…
35
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
28
Černé trubičky
Černé trubičky
21
Vláčná máslová vánočka
Vláčná máslová vánočka

Zajímavé články

Vánoce v barvách exotiky: Zapojte do příprav ovoce, které oživí klasiku
Vánoce v barvách exotiky: Zapojte do příprav…
Jak uplést vánočku? Není to nic těžkého. Naučte se to podle video návodu
Jak uplést vánočku? Není to nic těžkého. Naučte…
Dokonalá vánočka podle cukráře Josefa Maršálka: Recept a 8 rad, díky kterým se vám určitě povede
Dokonalá vánočka podle cukráře Josefa Maršálka:…
Rychlé nepečené cukroví na poslední chvíli: Udělejte sladký salámek, roládu nebo kuličky
Rychlé nepečené cukroví na poslední chvíli:…
Bramborový salát podle Pavla Berkyho: Rozbouchnuté brambory a domácí majonéza z něj dělají opravdový skvost
Bramborový salát podle Pavla Berkyho:…
AHA.cz Obří smutek u Arichtevy: Dvojitá ztráta bodá jako nůž!

Obří smutek u Arichtevy: Dvojitá ztráta bodá jako nůž!

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Blesk pro ženy Sylvie Grateau je skutečnou ikonou Emily in Paris: Inspiruje ženy 50+ i 60+! Čím okouzlila?

Sylvie Grateau je skutečnou ikonou Emily in Paris: Inspiruje ženy 50+ i 60+! Čím okouzlila?

Ženy.cz 3 osvědčené tipy, jak o Vánocích nepřibrat

3 osvědčené tipy, jak o Vánocích nepřibrat

Blesk.cz Bolestné narozeniny syna Hezuckého (†55): Lásko, tam nahoru, chraň ho! Prosí Nikola

Bolestné narozeniny syna Hezuckého (†55): Lásko, tam nahoru, chraň ho! Prosí Nikola

SportRevue.cz 20 fotbalistů, jimž experti věštili zářivou budoucnost. U většiny se tvrdě spletli

20 fotbalistů, jimž experti věštili zářivou budoucnost. U většiny se tvrdě spletli

Maminka.cz Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen 'moje krev', říká

Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen 'moje krev', říká

Blesk Horoskopy Vánoční smůla podle znamení zvěrokruhu: Koho čeká pořádný chaos?

Vánoční smůla podle znamení zvěrokruhu: Koho čeká pořádný chaos?

  • Recepty.cz
  • Kuřecí roláda s vepřovými jazyky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact