• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Kuřecí roláda s vepřovými jazyky
Napište svůj komentář k receptu

Kuřecí roláda s vepřovými jazyky

autor: Di
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kuřecí roláda s vepřovými jazyky
Nahrát fotku
 

Suroviny

6 porce
    • 1,50
      kg kuřecí maso celé kuře (větší)
    • 3
      ks vepřový jazyk neuzené
    • máslo event.
  • Plná lžíce drceného koření
    • pepř mletý
    • sůl
    • muškátový květ
    • hřebíček drcený

Postup přípravy receptu

1
Jazyky uvaříme v osolené vodě do měkka. Schladíme ve studené vodě a stáhneme. Necháme vychladunout.
2
Kuře vykostíme (nemáte-li zkušenosti, lépe se vykošťuje rozmrzající kuře, které rozřízneme na prsou a "vysvlečeme" z kostí, které použijeme na polévku). Maso upravíme na plát (někde se v prodejnách drůbeže prodávají již vykostěná kuřata na roládu, je to dražší, ale zato bez práce). Plát masa osolíme a posypeme polovinou koření.
3
Z jazyků odřízneme silnější část, poskládáme je středem plátu a roládu zarolujeme. Spíchneme kovovými jehlami nebo ovážeme motouzem (já dělám obojí - jehly, aby se mi maso v první chvíli nerozjelo, a moutouz, aby udrželo tvar válečku). Roládu dáme do pekáčku, posypeme zbytkem koření, osolíme, mírně podlijeme a upečeme. Během pečení přeléváme vypečenou šťávou, můžeme též potřít máslem.
4
Po vychladnutí necháme maso stát 24 hodin v chladné místnosti nebo v lednici. Pak už jen nakrájíme na plátky a podáváme s chlebem nebo dobrým bramborovým salátem se zeleninou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Plněné kynuté knedlíky vepřovými výpečky

Plněné kynuté knedlíky vepřovými…

Rajská omáčka s vepřovými kuličkami

Rajská omáčka s vepřovými kuličkami

Kuřecí roláda

Kuřecí roláda

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • martin lisko | 6. 4. 2013 09:30

    dobry den muzu se zeptat nebyl by njaky recept jako obalovany jazyk v testicku nebo tak neco? nemuzu niic najit no :'(

  • Simča Sládková | 2. 4. 2009 22:34

    Di - díky "náhodnému receptu" jsem našla tento "kuchařský poklad". že to nebude vadit, když to udělám na velikonoce, i když je to vánoční anglický recept :-) :-) :-). Moc se těším, jazyky doma milujeme....

  • Oldřich Gargulák | 11. 5. 2008 00:49

    Recept mě zaujal, ale opravdu se do rolády vkládají syrové jazyky?

  • Di | 2. 9. 2007 08:53

    Ahoj Miládko, dnes jsem našla Váš vzkaz. Moc jste mě potěšila. Ráda si přečtu něco z Vašich receptů. Také pro mě je vaření koníčkem.

  • Milada I. | 18. 8. 2007 16:25

    Paní Di tohle je lahudka vaření i pečení je muj koníček ale ve Vašich receptech vždy najdu něco jako tzv.třešinku na dortu.Jsem nováček až si potykám s klavesnicí taky uveřejním moje oblíbené.

  • Di | 24. 11. 2006 15:02

    To je naprostá hrůza, kterou si vůbec nedovedu představit! Píšete, že to bylo před 1O lety, takže doufám, že škody již byly dávno napraveny.

  • Lidka Kábrtová | 24. 11. 2006 14:14

    Di, shořelo úplně vše, celý byt lehl popelem,dva roky jsme se protloukali v provizoriu s malým dítětem. To je veselá historka ze silvestra.

  • Di | 24. 11. 2006 13:03

    No to jste tedy měli "pěkný" nový rok! Brr! Já tento recept mám z Frekvence 1 právě jako starý anglický.

  • Lidka Kábrtová | 24. 11. 2006 11:29

    Di, jinak tohle je starý anglický recept...já ho dělala na Silvestra před deseti lety - pamatuju si to velmi dobře - bylo to poslední jídlo, které jsem v tom bytě dělala, na silvestra totiž shořela celá bytovka včetně našeho bytu...

  • Di | 24. 11. 2006 10:06

    Kuchařka jazyk pozná, ostatní většinou ne - někteří si myslí, že jsou to játra, a to dokonce husí!!! To je zřejmě tím kořením. V mém původním receptu není vaření se zeleninou, ale to máslo ano - mně připadá zbytečné.

  • Lidka Kábrtová | 24. 11. 2006 09:37

    Ještě doplním, úžasné k tomu jsou nakládané cibulky, olivy, dobré víno...a nemusíte si hňácat žaludek chlebíčky s majonézou...

  • Lidka Kábrtová | 24. 11. 2006 09:11

    Tak tohle moc doporučuju, je to vynikající studené, nakrájené na tenoučké plátky. Jenom v mém receptu se to vůbec nepodlévá, peče se na másle, tím máslem se pak potírají plátky bagetky. Jinak jazyky se vaří s velkým množstvím kořenové zeleniny... Vřele doporučuji na Silvestra, oslníte s tím (jen je lepší neříkat, že tam jsou jazyky...)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové Kuřecí
Maso Vepřové Drůbeží Oběd Večeře Pečení Výjimečný den Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hřebíček Kuřecí maso Máslo Muškátový květ Pepř mletý Sůl Vepřový jazyk
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Andělská očka

Andělská očka

Piškotová bábovka II.

Piškotová bábovka II.

Jednoduché kokosky

Jednoduché kokosky

"Low Temperature" - Roastbeef

"Low Temperature" - Roastbeef

Pařížské těstíčko (na obalování nebo na smažené placičky)

Pařížské těstíčko (na obalování nebo…

Rychlá broskvová buchta

Rychlá broskvová buchta

Koláč s jablečným tvarohem

Koláč s jablečným tvarohem

Bábovka s rebarborou - šlehačková

Bábovka s rebarborou - šlehačková

Grilovaný hermelín s červenou řepou

Grilovaný hermelín s červenou řepou

Doporučujeme

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

Meruňková marmeláda (džem)

Meruňková marmeláda (džem)

30 minut
Báječná cuketová polévka

Báječná cuketová polévka

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

100 minut
Kynuté borůvkové knedlíky

Kynuté borůvkové knedlíky

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

45 minut
Hrnkový cuketový perník

Hrnkový cuketový perník

40 minut
Pečený květák s uzenou paprikou

Pečený květák s uzenou paprikou

Poslední sledované recepty

68
Zapražená kuřecí polévka
Zapražená kuřecí polévka
32
Tvarohová šarlota s ovocem
Tvarohová šarlota s…
31
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
29
Meruňková marmeláda (džem)
Meruňková marmeláda …
29
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce

Zajímavé články

Velký nakládačkový speciál: Vše, co potřebujete vědět, když chcete zavařovat okurky
Velký nakládačkový speciál: Vše, co potřebujete…
Rychlé buchty na plech ze sezonního ovoce: 7 receptů nejen na víkend
Rychlé buchty na plech ze sezonního ovoce: 7…
Tvarohové knedlíky jen ze dvou surovin: Nadýchaná sladká dobrota, kterou zvládne i naprostý začátečník
Tvarohové knedlíky jen ze dvou surovin: Nadýchaná…
Hrnkový koláč podle Lucie Borhyové: Ovocné mámení, které si zamilujete na první sousto
Hrnkový koláč podle Lucie Borhyové: Ovocné mámení…
Znáte šakšuku? Tuhle levnou dobrotu podobnou leču si zamilujete!
Znáte šakšuku? Tuhle levnou dobrotu podobnou leču…
AHA.cz Skandál v rodině moderátorky Novy: Koupili vilu za 25 milionů, nemají nic

Skandál v rodině moderátorky Novy: Koupili vilu za 25 milionů, nemají nic

Mimibazar Poporodní inkontinence trápí až třetinu žen. Pomůže posilování pánevního dna i Venušiny kuličky

Poporodní inkontinence trápí až třetinu žen. Pomůže posilování pánevního dna i Venušiny kuličky

Dáma.cz Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Blesk pro ženy Žhavá manikúra letošního léta: Minimalistické i divoké puntíky vládnou trendům

Žhavá manikúra letošního léta: Minimalistické i divoké puntíky vládnou trendům

Ženy.cz Fuckupy z dovolené v Indonésii aneb Jak jsme přežili otravu jídlem i zrušený let

Fuckupy z dovolené v Indonésii aneb Jak jsme přežili otravu jídlem i zrušený let

Blesk.cz Dědictví po zesnulé metalové legendě Ozzym (†76): Kdo dostane jeho miliardy?!

Dědictví po zesnulé metalové legendě Ozzym (†76): Kdo dostane jeho miliardy?!

SportRevue.cz FOTO: Holky k pomilování. 44 nejhezčích (ex)partnerek (ex)hokejistů z NHL

FOTO: Holky k pomilování. 44 nejhezčích (ex)partnerek (ex)hokejistů z NHL

Maminka.cz Máma, jejíž syn nedávno spáchal sebevraždu, vzkazuje: Nekřičte a netrestejte. Vyjadřujte dětem lásku, podporu, ale i obavy

Máma, jejíž syn nedávno spáchal sebevraždu, vzkazuje: Nekřičte a netrestejte. Vyjadřujte dětem lásku, podporu, ale i obavy

Blesk Horoskopy Jaký tvar a barvu si vyberete? Prozradí to vaši povahu, a co máte rádi!

Jaký tvar a barvu si vyberete? Prozradí to vaši povahu, a co máte rádi!

  • Recepty.cz
  • Kuřecí roláda s vepřovými jazyky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact